MS v Hokeji - Minsk 2014
Re: MS v Hokeji - Minsk 2014
Škoda, že sme nevybavili na rok MS s Čechmi, záchranu by sme mali teraz v suchu 
Valach (tuším s ním to bol rozhovor) to pekne povedal. (Pred chvíľu počas prestávky medzi tretinami CZE:KAN)
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
ja viem, športovci a fans poväčšine akceptujú, že diktátori zneužívajú tieto veľké zhromaždenia na svoju sebaprezentáciu a kedykoľvek a komukoľvek sa ponúknu ako kulisa pre politickú propagandu, resp. nemienia proti tomu nič robiť.. dobre vedieť, že vlastne ideály fair-play sa vzťahujú len na dianie na ihrisku..ten, čo mi dal na [url=http://www.hojko.com/post2089013.html#p2089013]tento odkaz[/url] K- napísal:koho to zaujima
Teraz som len tak pre zaujímavosť pozeral naše štatistiky na MS a OH (prípravné zápasy nerátam , tam o nič nejde) :
- MS 2013 ( 5 prehier a 3 výhry )
- OH 2014 ( 4 prehry a nula výhier )
- MS 2014 ( 3 prehry a nula výhier )
- z posledných 12 zápasov sme vyhrali iba jeden , toto už bola ôsma prehra v rade ...
- MS 2013 ( 5 prehier a 3 výhry )
- OH 2014 ( 4 prehry a nula výhier )
- MS 2014 ( 3 prehry a nula výhier )
- z posledných 12 zápasov sme vyhrali iba jeden , toto už bola ôsma prehra v rade ...
Hoci si nemyslím, že zostúpime, toto je pravda. Postup späť by už zďaleka nemusel byť taký jednoduchý. Ja si pamätám ešte tie boje v C-kategórii s bývalými ruskými zväzovými republikami a nebola to sranda ani neskôr v B-čku. Silne pochybujem aj o následnej motivácii reprezentovať. 3-4 roky v B-čku by boli úplne reálne.ramaya napísal:Ak by sme náhodou vypadli do B-kategórie , tak by sme tam mohli zostať dlhšiu dobu ...
Treba si uvedomiť , že v B-čku proti nám budú všetci brániť jak blázni a my proti takým mužstvám čo celý zápas len betónujú nevieme hrať. Vždy sa nájdu nejaké mužstvá čo nás týmto systémom zdolajú ako dnes Francúzsko. Už nemáme takú hráčšku kvalitu ako v rokoch 1994-95 , keď sme sme postupovali z C-čka a B-čka a väčšinu týchto slabších súperov valcovali. Ale rozhodujúce zápasy sme aj vtedy vyhrali iba o 1 gól a to sa ešte "C" aj "B" kategória hrala u nás doma na Slovensku ...
Odvtedy ubehlo už 20 rokov a tí slabý sa neuveriteľne zlepšili a my sme sa zhoršili.
Druhá vec, s priamym postupom na olympiádu sa môžeme asi rozlúčiť.
-
DanielDevil
Addict
Nepodal už on náhodou rezignáciu po OH? Sa mi zdá že áno a vedenie to odmietlo...J.O.S.E napísal:Tak ako sa hovorí, že Slovač žila 10 rokov z úspechov zo zlata a zo zlatej generácie, tak by pán Vujtek mal sám sebe položiť otázku, či nežije pre zmenu on z úspechu z roku 2012 a chlapsky odstúpiť
Inak k zápasu, dnes katastrofa, prvá tretina ako tak, potom sme si už len pýtali prehru...keby sme takto hrali prvé dva zápasy, dostaneme vylágoš...ale hádam sa nám podarí zachrániť, Nóri nemajú zlé mužstvo ale trápia sa, Taliani tiež sú v našich silách, ale to bude treba hrať trošku inak, a Nóri tiež nehrajú v takej forme ako si ich pamätám...hold svetový hokej sa vyrovnáva, kde sú tie časy keď sme strielali Japoncom 10 gólov, len škoda že zatiaľ čo ostatní sa zlepšujú, my upadáme
Čo sa týka ostatných, Švajčiari nemilo prekvapili a na postup do vyraďovačky to už nevidím, na finále favorizujem Švédov a Rusov ak sa nestretnú skôr
-
Waagbistritz69
King
DanielDevil - on ponúkol abdikáciu na trénersky post po ZOH v Soči, avšak vedenie ju neprijalo, narážal som na to, že povie "končím" a odíde
Samozrejme nie je to o tom, že by bol zlý tréner, v kariére niečo dokázal a je uznávaným trénerom, skôr náš káder je na zaplakanie...ale tréner musí vedieť pripraviť taktiku s tým čo má k dispozícii. V podstate Francúzi nehrali žiadnu taktiku ako napr. Kanada a Česko, stredne pásmo bolo absolútne priepustné, a to jednak zo strany Francúzov a aj našich. Francúzi pôsobili, že vyhrať nechcú, Slováci aj vyhrať chceli, ale prd nechceli, tie hlúpe fauly to vyvracajú.
Čítal som článok, v ktorom bol rozhovor s Lacom Nagyom, o. i. ma zarazilo to, čo mali hrať pri presilovke 5:3 za stavu 3:3....Písalo sa tam, že to hrali na obrancu Valacha, ktorý ma najtvrdšiu strelu...ak si to človek rozmení na drobné, tak oni presilovku o dvoch mužov postavili na strele od modrej, to je na zaplakanie. Takéto presilovky sa hrajú zväčša na gol do prázdnej brány prípadne sa mužstvo hrajúce presilovku snaží unaviť tých troch, ale nie hneď po buly si to dvaja obrancovia hodia a jeden reže ako o dušu a aj tak musí prestreliť minimálne troch hráčov, aby brankár mohol zasiahnuť...a potom ešte to clonenie brankárovi hráčom, ktorý stal medzi kruhmi a bokom k brankárovi, neclonil vôbec..
Ešte jedna poznámka, naše góly dali Nagy (35) a Šatan (39, čo chvíľa 40), tí mladíci nevedia vôbec strieľať, nemajú to v krvi a nie je to o tom, že nemajú skúsenosti, ale o tom, že nemajú takú kvalitu...Tak ako písal Begbeee, Tatara tu ospevoval každý, lenže ten hraje tak maximálne playstation na izbe a na ľade o ňom nie je ani počuť...ak by naše zápasy sledoval tréner Detroitu, tak si ho vyškrtne z kolonky hráčov pre budúcu sezonu...Pánik v Tampe upadol posledné dva roky, to bol kanonier, ktorý našu 20-ku spasil pred vypadnutím v baráži pár rokov dozadu 4-golmi v zápase o vypadnutie, bol to rozdielový hráč a ten by mal v repre vyniknúť, ale dnes v Tampe spadol do 3 útoku a v závere do 4 (nesedel v play-off na tribúne len preto, že Ryan Malone bol zadržaný políciou pre drogy)...To bol typ pre prvý alebo druhý útok, dnes je to útočník do najlepšej tretej lajny s prižmúreným okom, či sa niekto bude hnevať alebo nie...
btw. ako kritizujem Slovákov, tak mi neda nepochváliť Antoinea Roussela, ktorý tam permanentne brnkal Lacovi na nervy, atakoval ho a dobre rozhodil podľa môjho názoru, a kde boli naši nebojácni obrancovia, ktorí majú na turnaji priemer najvyšších obrancov...absentovala práca, ktorú majú robiť. Roussel je pre túto prácu v NHL, preto je chválený, síce je to typ hráča, ktorý bude na vrcholovej úrovni možno 5 rokov, ale za tú dobu bude výborný a užitočný....niečo ako Sean Avery, ktorého excesy v play-off ako provokoval Brodeura ani netreba pripomínať...
btw 2. Zlato prajem tradične Rusom, pod Znaroksom sú výborní, a hrajú skvelé. Pri absencii Kovalčuka, Radulova či Tarasenka je tam zo zvučných mien Ovečkin a konečne dostal šancu Tikhonov, ktorý v Petrohrade a na podnikoch EHT odvádza neskutočnú robotu ako silový útočník vie dávať góly, pripraviť ich, len pod tým Tatárom Bylialetdinovom nedostal poriadnu šancu na medzinárodnej scéne...tiež brankári Rusov sú najvyrovnanejší a najkvalitnejší...Bobrovski, Vasilevski nepotrebujú bližší komentár
GO ROSSIJA 
Čítal som článok, v ktorom bol rozhovor s Lacom Nagyom, o. i. ma zarazilo to, čo mali hrať pri presilovke 5:3 za stavu 3:3....Písalo sa tam, že to hrali na obrancu Valacha, ktorý ma najtvrdšiu strelu...ak si to človek rozmení na drobné, tak oni presilovku o dvoch mužov postavili na strele od modrej, to je na zaplakanie. Takéto presilovky sa hrajú zväčša na gol do prázdnej brány prípadne sa mužstvo hrajúce presilovku snaží unaviť tých troch, ale nie hneď po buly si to dvaja obrancovia hodia a jeden reže ako o dušu a aj tak musí prestreliť minimálne troch hráčov, aby brankár mohol zasiahnuť...a potom ešte to clonenie brankárovi hráčom, ktorý stal medzi kruhmi a bokom k brankárovi, neclonil vôbec..
Ešte jedna poznámka, naše góly dali Nagy (35) a Šatan (39, čo chvíľa 40), tí mladíci nevedia vôbec strieľať, nemajú to v krvi a nie je to o tom, že nemajú skúsenosti, ale o tom, že nemajú takú kvalitu...Tak ako písal Begbeee, Tatara tu ospevoval každý, lenže ten hraje tak maximálne playstation na izbe a na ľade o ňom nie je ani počuť...ak by naše zápasy sledoval tréner Detroitu, tak si ho vyškrtne z kolonky hráčov pre budúcu sezonu...Pánik v Tampe upadol posledné dva roky, to bol kanonier, ktorý našu 20-ku spasil pred vypadnutím v baráži pár rokov dozadu 4-golmi v zápase o vypadnutie, bol to rozdielový hráč a ten by mal v repre vyniknúť, ale dnes v Tampe spadol do 3 útoku a v závere do 4 (nesedel v play-off na tribúne len preto, že Ryan Malone bol zadržaný políciou pre drogy)...To bol typ pre prvý alebo druhý útok, dnes je to útočník do najlepšej tretej lajny s prižmúreným okom, či sa niekto bude hnevať alebo nie...
btw. ako kritizujem Slovákov, tak mi neda nepochváliť Antoinea Roussela, ktorý tam permanentne brnkal Lacovi na nervy, atakoval ho a dobre rozhodil podľa môjho názoru, a kde boli naši nebojácni obrancovia, ktorí majú na turnaji priemer najvyšších obrancov...absentovala práca, ktorú majú robiť. Roussel je pre túto prácu v NHL, preto je chválený, síce je to typ hráča, ktorý bude na vrcholovej úrovni možno 5 rokov, ale za tú dobu bude výborný a užitočný....niečo ako Sean Avery, ktorého excesy v play-off ako provokoval Brodeura ani netreba pripomínať...
btw 2. Zlato prajem tradične Rusom, pod Znaroksom sú výborní, a hrajú skvelé. Pri absencii Kovalčuka, Radulova či Tarasenka je tam zo zvučných mien Ovečkin a konečne dostal šancu Tikhonov, ktorý v Petrohrade a na podnikoch EHT odvádza neskutočnú robotu ako silový útočník vie dávať góly, pripraviť ich, len pod tým Tatárom Bylialetdinovom nedostal poriadnu šancu na medzinárodnej scéne...tiež brankári Rusov sú najvyrovnanejší a najkvalitnejší...Bobrovski, Vasilevski nepotrebujú bližší komentár
-
audiotrack
VIP
... a to ma na 2. strane tejto témy išli biť, keď som napísal že 8. miesto je pre nás úspechom. Nakoniec budeme radi ak skončíme aspoň v prvej 12-tke
Nepáči s mi vújtekové vyhlásenie, že postup je utopia a že budeme hrať o záchranu. On má byť ten ťahúň mužstva. Hlavne po psychickej stránke má dodávať hráčom motiváciu, a nie zatracovať vlastný výber. Aj keď neverí, aspoň pred nimi a pred médiami má hráčov povzbudzovať a nie kydať na nich. Aj keď robia chyby a prehrávajú si to sami, ale takýmito vyhláseniami im ešte priťažieva. Teoretická šanca na dobrý výsledok stále žije. Veď prakticky každý deň bolo nejaké zakopnutie favorita. Ešte je ďaleko na predpovede ako bude tabuľka vyzerať ku koncu základnej časti. Ak sa podarí povyhrávať ostatné zápasy, a švédom zobrať aspoň nejaký bodík, tak je stále šanca postúpiť aj keď asi budeme trošku odkázaní aj na zápasy ostatných. Kým je nádej, treba bojovať. Vújtek by si zaslúžil hokejkov po papuli, aj keď má samozrejme pravdu vo všetkom čo povedal.
je nejaká šanca že by gáborik prišiel pomôcť keď LA vypadlo?
Nepáči s mi vújtekové vyhlásenie, že postup je utopia a že budeme hrať o záchranu. On má byť ten ťahúň mužstva. Hlavne po psychickej stránke má dodávať hráčom motiváciu, a nie zatracovať vlastný výber. Aj keď neverí, aspoň pred nimi a pred médiami má hráčov povzbudzovať a nie kydať na nich. Aj keď robia chyby a prehrávajú si to sami, ale takýmito vyhláseniami im ešte priťažieva. Teoretická šanca na dobrý výsledok stále žije. Veď prakticky každý deň bolo nejaké zakopnutie favorita. Ešte je ďaleko na predpovede ako bude tabuľka vyzerať ku koncu základnej časti. Ak sa podarí povyhrávať ostatné zápasy, a švédom zobrať aspoň nejaký bodík, tak je stále šanca postúpiť aj keď asi budeme trošku odkázaní aj na zápasy ostatných. Kým je nádej, treba bojovať. Vújtek by si zaslúžil hokejkov po papuli, aj keď má samozrejme pravdu vo všetkom čo povedal.
je nejaká šanca že by gáborik prišiel pomôcť keď LA vypadlo?
LA ešte nevypadlo, ale prehráva na zápasy 2:3...Gáborík nepríde, nakoľko nemá zmluvu a nebude riskovať zranenie.....
trošku na odľahčenie, niektorí písali, že 4 roky by sme mohli hrať B-kategoriu, kým sa vrátime späť, avšak Pálffy už začal rokovať s Nitrou údajne...takže takýto hráč by nám helfol

trošku na odľahčenie, niektorí písali, že 4 roky by sme mohli hrať B-kategoriu, kým sa vrátime späť, avšak Pálffy už začal rokovať s Nitrou údajne...takže takýto hráč by nám helfol
-
audiotrack
VIP
aha, ja som gáborika už vyradil
zmluvu nemá ani tatar a prišiel, nie?
zmluvu nemá ani tatar a prišiel, nie?
Tuším sa musí platiť poistka za hráča, ktorý nie je pod zmluvou, Tatár niečo o tom splietal. Jeho zmluva bola tuším na nejaký 1 melon, ale Gáboríková je na cca. 7 až 7,5 mil. USD. Samozrejme nevieme, či nehrá s nejakým zranením a po play-off to vyjde najavo...Nedá sa spoliehať na jeho spasenie 
Presnejšie Tatár má zmluvu na 630 tisíc
a je voľný hráč s obmedzením...
Gáborík má zmluvu na 7,5, pričom LA zaratáva do stropu sumu 3,750 mil. USD a po sezóne je neobmedzeným voľným hráčom...
Pánik - zmluva na 740 tisíc a je rovnako ako Tatár obmedzený hráč...
Presnejšie Tatár má zmluvu na 630 tisíc
Gáborík má zmluvu na 7,5, pričom LA zaratáva do stropu sumu 3,750 mil. USD a po sezóne je neobmedzeným voľným hráčom...
Pánik - zmluva na 740 tisíc a je rovnako ako Tatár obmedzený hráč...
Ja som to písal aj na olympiáde, v šatni niečo nefunguje. V tíme je zlá atmosféra. Odmietajú už prísť takmer všetci hráči. Keď títo prídu, čo je to čeliť kritike, tak nás bude reprezentovať asi extraligový výber...
-
guess.whoo
Redeemer
cojaviem..na tomto podujati to nevidno az tak ako na olympiade. chalani bojuju 2 tretiny, dostanu sa do vedenia len potom pridu zbytocne fauly/polofauly a super tresta.
Pripisal by som to skor mladickej nerozvaznosti a chybajucim skusenostiam so zvladanim koncovky hry. Vo vcerajsom zapase prakticky rozhodli 2 minuty o zapase. Dovtedy sa mi nezdalo, ze by im nieco chybalo.
Samozrejme nebol to ktovie aky vykon, ale na slabych Francuzov stacil. Po vyrovnani sa to uz viezlo..dostat 2 goly za sebou spravi s mladikmi vela
Pripisal by som to skor mladickej nerozvaznosti a chybajucim skusenostiam so zvladanim koncovky hry. Vo vcerajsom zapase prakticky rozhodli 2 minuty o zapase. Dovtedy sa mi nezdalo, ze by im nieco chybalo.
Samozrejme nebol to ktovie aky vykon, ale na slabych Francuzov stacil. Po vyrovnani sa to uz viezlo..dostat 2 goly za sebou spravi s mladikmi vela
S Nórmi to bude zápas pravdy. Ak aj to posereme, nemáme vo štvrťfinále čo hladať. Bez pardónu.
to naschval zabudate ze mame v skupine aj talianov? ci to beriete ako samozrejmu vyhru? 
-
audiotrack
VIP
norov spomenul asi preto, že je to náš najbližší súper zajtra. Ak zajtra porazíme norov, bude zápas pravdy zase iný. A jedného dňa teda bude zápas pravdy aj s talianmi
Ale momentálne sú taliani neaktuálny súper pre nás, ide o zajtrajší zápas. Ak ten prehráme, tak nás taliani už netrápia lebo to už nič nezmení
Ja viem ze na OH nechodi doslova kazdy, no vacsinou su to specificke (ne)nominacie, ano napr. ten Hudler nesiel kvoli trenerovi, Stamkos bol zraneny tak ako mal ist? Ale to vobec nesuvisi s urovnou MS ani OH.begbeee napísal:Toto je veľký mýtus - neexistuje turnaj, kde by všetky mužstvá mali k dispozícii vždy všetkých hráčov - aj na olympijské hry nechodí každý, zranených je vždy, diskutabilné nominácie (nešiel Hudler, Stamkos napr.).
V Kanade sú MS pomerne sledované, v niektorých štátoch USA taktiež, ale to je skôr chyba amerického zväzu. Kanadský okolo r. 2000 pochopil MS ako príležitosť pre mladsších hráčov získavať skúsenosti. V USA im to ešte nedošlo.
Mužstvá druhého sledu sa stávajú konkurencie schopné pretože majú často špičkových trénerov/systémy a často silné individuality, chýba im šírka kádra. My sme vykakaný z Tatara, Zucarrelo za Nórov napukal o 20 bodov viac ako on, Vanek je najlepší v tom, čo robí.. Grabner stroj na brejky, Švajčiarom v NHL hrajú 2 kompletné päťky... To nie je o tom, že by nenapredovali.
Dohoda nikdy nebude, to je utopia, teda potial, kým sa IIHF nezačne deliť o zisky s NHL. Fifa má neporovnatelne väčšiu moc ako IIHF. To je na dlhú debatu.
MS sú jednoducho príjemný turnaj s veľmi silným obsadením. Ak by nebol každý rok, hokej v globále by stagnoval okrem krajín Big6.
To ze spickovi treneri, ktori mali skusenosti zo zamoria trenuju druhorade teamy tiez nic nemeni na fakte, ze skor balancuju uroven hokeja v danej krajine, ved aj vo Francuzsku koucuje vela Kanadskych trenerov, co to ale meni na urovni ich narodneho hokeja? Ano teraz si spomenul par vynimocnych individualit ktore hraju za muzstva druheho sledu, no nechapem k comu, vsetci su v NHL, aj tak nepomozu svojmu teamu, navyse kebyze mam vymenovat ja vsetkych slovenskych hracov, ktori by nas mohli posilnit na cele s Hossom a Gaborikom, stale by Nori s jednym Zuccarelom alebo Rakusania s jednym Vanekom mali slabsiu uroven(aspon na papieri) nez my, to ze su vsetci slovaci dorati z Tatara alebo Panika je skor zapricinene to co sa o nic pise v mediach, nikoho lepsieho momentalne nemame.
Tak ked nebude ta dohoda, tak by predsa len mohli zredukovat pocet MS, popripade by mohli dat iny termin, to je taky problem posunut MS o par tyzdnov dalej, ked uz sa v NHL defacto hra len finale?
No podla mna ten hokej stagnuje uz teraz, nikto mi nevyhovori ze zaujem MS kazdym rokom klesa(pred 8 rokmi to bola ina kava aj vdaka menam) tak ako by este mohol klesnut?
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 13:28)
A kde som zas napisal tvoju prvu otazku? Najdi mi to, faktom je ze NHL je najvacsia a najslavnejsia liga na svete, takze aj ucast mien z toho kolektivu nieco znamena(napr. zvysi sledovanost vdaka stars, pozdvihne kvalitu hokeja)... Ano svedi mozu mat NHL uplne v pazi, kedze maju dostatocne kvalitny vyber aj z domacej ligi, no urcite by taky zetterberg alebo steen vyrazne vylepsi sance na uspech.audiotrack napísal: a to je niekde písané že kto nie je z nhl tak je slabý hráč? Ja sa ťa spýtam takto - koľko hráčov z khl, švédskej a fínskej ligy čo sú na MS hralo v minulosti NHL? Mnohí hráči čo nehrajú v nhl by do nhl v momente mohlo nastúpiť, keby tam chceli ísť. NHL už dávno nie je to čo to bolo kým nefungovala KHL. Divácky aj kvalitatívne sú stále vyššie, no v KHL rusi točia také peniaze, že mnohí hráči o nhl už nemajú taký záujem. Je úplne jedno kto má koľko hráčov z nhl. Pozri, kanada mala vo výbere úplne všetkých z NHL. Dokonca ani z farmy nikoho, všetko hráči NHL. My máme troch? A aké problémy s nami mali. Francúzi majú koľko? Dvoch? A porazili kanadu...
ešte k tomu citovanému: to že majú švédi málo hráčov z nhl vôbec nemusí znamenať že sa hráči ospravedlnili. Ale pri ich silnej lige by som sa vôbec nedivil trénerovi keby ich proste ani nekontaktoval a nevolal. Načo bude volať niekoho zo zámoria len preto že hrá v zámorí, keď majú 10 hráčov čo ho v pohode zastúpi?
A ked uz ides porovnat KHL s NHL tak mi pripada KHL na urovni farmarskej AHL, stale sa to neda porovnavat.
Kebyze si zistis nieco o ich nominacii alebo si precitas predosle prispevky tak by si zistil, ze kanadska najvacsia hviezda je Mackinnon a zbytok bud mladici, ktori sa nemali sancu presadit v zaklade svojich teamov alebo par veteranov, ktori hraju v 4 lajne, cize hodnotit kanadsku supisku len na zaklade toho, ze maju najviac dostupnych hracov z NHL nie je dobre.Je úplne jedno kto má koľko hráčov z nhl. Pozri, kanada mala vo výbere úplne všetkých z NHL.
-
vladenko007
VIP
Po prvých 3 zápasoch. Nevyzerá to do dobre. Taktiež Švajčiarsko je na tom podobne čo považujem tiež za prekvapenie.
-
guess.whoo
Redeemer
mna dost prekvapili Fini. tak slabo hrat a prehrat prve zapase som u nich este nevidel. U svajcu bola len otazka casu kedy im prestane vychadzat ten ultradefenzivny styl