LPG

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Shrekzv
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: LPG

Príspevok od používateľa Shrekzv »

nie navratnost nie je dlha, daval som vstrekovanie plynu, navratnost 20 000km, to je dokopy nic, za rok som to mal vratene, ked robis 5000km do roka tak sa mozes vozit na com chces

co sa bezpecnosti tyka tak pokial je to seriozna montaz tak nevidim problem, ale najst dnes serioznu dielnu to je velky problem, opravoval som si sam co urobili zle na mojom aute, smutne je ze take detske chyby sa stavaju firmam co to robia 10 rokov a tvaria sa ako naj profesionali na trhu

pokial sa montuje vstrekovanie lpg..co dnes vecinou ano tak nehrozi ziadne strielanie do sania, ziadna chudobna zmes, za predpokladu ze lambda sonda a benzinova rj je v poriadku, pokles vykonu minimalny, narast spotreby tiez, ziadne pocukavanie motora v zakrutach lebo odstredIva sila pritlaci membrany -> reduktory su mensie a montuju sa horizontalne, co sa gumenych sucasti motorov tyka, uz ich tam tolko nie je, dakedy bol problem s karburatormi, ze zaschynali gumicky a membrany, akurat to parkovanie v podzemnych garazach..to je preto lebo lpg sa plazi po zemi, a teda sa z podzemnej garaze nedostane von

osone menim olej a filtre, zachvilu budem mat 40 000km na lpg, a nemam nove auto ale staru T4ku s VR6motorom od VW, zerie mi to 14l plynu, jazda na benzine okolo 12-13 pri mojom style jazdy, nechodim pomaly, trasa zvolen BA 110 od trnavy ale 120-130 od trnavy do zv spotreba 13,3litra
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Neni moc gumenych casti v motore? Co tak tesnenia :D. Kamos akurat zahucal skoro 1000€ za demontaz LPG a vymenu tesnenia pod hlavou lebo fungovalo ako lievik na odlevianie oleja z motoroveho priestora. Mozme sa vyhovarat na zlu montaz LPG ale auto fungovalo dobre s LPG povedzme 3-4 roky, potom zacali problemy motor vypadal jak keby blval olej kade sa dalo. Preto niesom moc privrzencom lpg, videl som viacero motorov ktore si sekli zivotnost na polovicu vdaka LPG a betonove tesnenie prepustajuce olej je este len jedna z tych dietnejsich zavad.
Zmes bude vzdy ochudobnena oproti benzinu alebo, bude spotreba plynu asi o 30% vyssia co uz potom nieje az tak zaujimave.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

gumove veci - tesnenia, je pri nich olej vecinou teda nevyschnu, ale stvrdnu od vysokej teploty a prestanu tesnit, kazdy si do starsieho auta pcha lacne cinske tesnenia ktore nic nevydrzia, samozrejme ze su potom auta ako olejnicky, za to lpg nemoze, ani s jednym z tych tesneni neprichadza do styku, ked mas vstrekovanie tak iba s tesnenim pod sanim

tesnenie pod hlavou ma po okraji valca plech..tak neviem ako ti lpg znici tesnenie mimo kde je olej, ked okolovalcov je najprv voda

tesnenie pod hlavou nie je gumene, ma tiez svoju zivotnost, videl som uz brutal rozozrate a rozpadnute tesnenia

povedz mi preco bude chudobna zmes? Daj seriozny argument, alebo preco bude spotreba o 30% vyssia, velmi rad by som to vedel, lebo moje auto nezere ani o 30% viac, a aj zmes je dobra lebo to taha rovnako dobre ako aj na benzin, ja rozdiely nepocitujem
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Bolo to zánovné X5 E70 4.8 V8, v podstate plyn siel cca po roku pouzivania, tento rok uz isiel prec, teda LPG dokazalo za 4 roky narobit dost paseky...
A preco chudobna zmes? No skus si nastavit zmes tak, aby bola spotreba LGP a BENZINU totozna, potom si pozri adaptacnu tabulku (ak do vtedy nevyhori piest alebo ventil) a potom snad aj pochopis preco je LPG palivo ake je a nedokaze kôli svojim vlastnostiam fungovat v rovnakom AF ratiu ako benzin.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

otázka, koľko ťa vyšiel ten plny do toho 8-valca ?
Btw PT cruiser 2.0i na LPG. rv2002 inštalácia plynu 2002. najazdené 300k KM a žiadne poklesy oleja alebo iné problémy s motorom (až na tie sviečky).

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 14:14)
plus kamarát má O1 dovezenú z holandska. Tiež hneď plyn od prvého majiteľa. Má na nej cez 500k KM a motor si stále pochvaľuje.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tiez viem, hlavne o skodovackych motoroch ze LPG znasaju uplne bravurne ale pre toto plati jedno take vseobecne pravidlo, cim "hlupejsi" motor tym lepsia znasanlivost LPG. Cim modernejsi, presnejsi a zaroven byva pravidlom ze ma chudobnejsiu spalovaciu zmes tym viac ma plyn devastacne ucinky.
Takisto poznam hafo hlavne fabii ked to mali taxikari este benevolentnejsie tak to bola jedna plynarenska spolocnost a problemy neriesili. Dnes co modernejsi motor na LPG to problem. Proste je to tak fyzikalne dane konkretnym palivom.
Ja osobne som ten plyn nedaval do tej X5 a nieje to moje auto, je to auto dobreho kamosa s tym autom som bol takmer denne takze viem ako sa vsetko odohravalo, prvy rok vytesovacky z usetrenych penazi, druhym rokom zacalo obcasne dolievanie oleja ktore casom vyustilo k dorovnaniu uspory LPG drahym olejom a nakoniec to slo von.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

tak ale je téma o LPG. ty tvrdíš, že ti LPG rozmrdá motor, to nie je pravda. Jasné, že keď sa šetrí na systéme alebo sa montuje LPG do motorov, ktoré sú nanič tak ti ten motor odíde, napr kórejca s nejakým 1,2 motorom prerobiť na plyn je kktina. Hlavu trhne na 3-4 časti a koniec. Ale keď máš na to motor, a kvalitný systém tak nikdy s tým problém nebude a môžeš si veselo jazdiť za polovičné peniaze.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako je to hadka stale dokola a o nicom, kazdy kto celemu mechanizmu a fungovaniu motora rozumie a bojoval uz s neduhmi kadejakeho nezelaneho spalovania velmi dobre vie co je dobre pre motor a co nie. LPG rozmrdava motor, pretoze funguje na limitoch svojej konstrukcie, mimo velmi bohatych motorov napr. mpi a podobne.
Staci chvilu pogooglit co vsetko dokaze urobit LPG s motorom a je vymalovane.
Su okolnosti za ktorych moze LPG v motore fungovat dobre a to jest ked je motor v podstate vhodny pre LPG co nieje kazdy, ked je vyuzity kvalitny a presny LPG system a ked je samozrejme aj dobre nastaveny. Myslim si ze motorov s ktorymi sa LPG nie dobre znasa je väcsina.
A jazda za polovicne peniaze toto ked pocujem rovno mavnem rukou a dalej uz nieje debaty....
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Zdravim, rozmyslam o prestavbe na LPG, ale neviem presne co to obnasa. Mam benzin 2.0 16V DOHC 96kW, storvalec a spotrebu mam okolo 7-8 litrov na stovku. Rocne najazdim +- 20 000km, cize by sa dalo predpokladat, ze naklady na prestavbu sa mi vratia zhruba za ten jeden rok. Co vsetko prestavba obnasa, kolko to cca moze stat pre spominany motor? Ake su rizika pri LPG? Nemyslim tym, ze "auto vybuchne", ale comu to moze skodit z technickeho hladiska. Akym znackam ci systemom LPG sa rozhodne vyhnut, ktore sa odporucaju? A este som sa aj dopocul, ze s LPG treba chodievat na nejake servisne prehliadky ci kontroly - ako casto, s cim a kolko to cca stoji? Dakujem.

Nasiel som jednu dielnu s dobrymi referenciami a maju tam momentalne aj skvelu akciu: http://www.lpg-flavia.sk

LPG system ZENIT PRO OBD (zeby nieco dobre, ked to pisu takto?) za 790+plna nadrz.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Vie niekto poradit, ake motory patria medzi najvhodnejsie na LPG prestavbu?

Zhana sa auto okolo 8 000 €, ktore bude urcene takmer vyhradne na okresne cesty / Denne dochadzanie do prace 25 km tam a spat / s benzinovym motorom a jeho naslednou prestavbou na LPG. Zatial najvhodnejsim adeptom je Golf 1.6. alebo Mazda 3 tiez s 1.6.

Mate nejake referencie na dielne v BB kraji?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Za 9300 mas novy Opel Corsa s tovarenskou prestavbou na LPG (kde su aj upravy motora) v zakladnej vybave. Vo vybave s klimou to vychadza na 10700, ale mozno by sa dalo aj nieco zjednat.
Osobne by som do dodatocnej instalacie LPG nesiel, resp. nie hned po kupe jazdenky. Mozu sa objavit vaznejsie vady, ktore zhltnu dalsie peniaze. Najlepsie je kupit uz auto s prestavbou kde je vsetko zdokladovane.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Tak ale ono asi bude trosku rozdiel medzi Golfom 1.6. a Corsou v zaklade..
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Prakticky akekolvek auto je vhodne na prestavbu na LPG. Najma pri azijskych autach pocitaj s montazou primazavania ventilov (to je cca +100€). Cena sa odvija napr. aj od poctu valcov, ci je motor s turbom a pod. Cize vsetko ma 2 strany, do nejakeho 1.6 stvorvalca bude montaz jednoduchsia aj lacnejsia, ale na druhu stranu ta uspora nebude tak markantna ako pri nejakom V8 motore, ale tam bude zas drahsia aj montaz.

Pozeraj sa po aute, ktore uz LPG ma. Prednostne sa vyhybaj kombikom, na 90% to bolo sluzobne auto alebo taxik (a tu je viac nez pravdepodobne, ze to auto dostavalo riadne do tela). Slusne auto s LPG je problem zohnat, v pripade dobrej ponuky nevahaj. Sam som zazil, ze som zavolal na jedno auto s LPG, ktore vyzeralo byt v dobrom stave, boli k tomu aj zimne kolesa a pod. Volal som necelu hodinu a pol po pridani inzeratu a auto uz bolo predane. :)
Napísať odpoveď