Modrá obrazovka smrti nového PC
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Modrá obrazovka smrti nového PC
vypni tú poslednú možnosť, to je to čo ti robilo problém pri vypínaní. ostatné by bolo treba roztiahnúť nech vidím čo to tam vlastne je 
To posledné práveže nejde vypnúť 
//edit: aha pri tom poslednom mi píše, že je ALREADY INSTALLED. Ako to keď som to vymazal cez ovládací panel? A to som dal vymazať aj cez tento inštalátor ovládača kde som na začiatku dal uninstall all.
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 15:53)
EDIT #2. Ešte mám v ovládacom panely toto: A keď kliknem na "zmeniť", tak je tam možnosť "Express Uninstall ALL AMD Software". To je čo? Veď už "vraj" nemám nič s grafickým ovládačom nainštalované.
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 16:41)
No kašlať na to, už som nainštaloval zase všetko.
//edit: aha pri tom poslednom mi píše, že je ALREADY INSTALLED. Ako to keď som to vymazal cez ovládací panel? A to som dal vymazať aj cez tento inštalátor ovládača kde som na začiatku dal uninstall all.
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 15:53)
EDIT #2. Ešte mám v ovládacom panely toto: A keď kliknem na "zmeniť", tak je tam možnosť "Express Uninstall ALL AMD Software". To je čo? Veď už "vraj" nemám nič s grafickým ovládačom nainštalované.
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 16:41)
No kašlať na to, už som nainštaloval zase všetko.
-
hrban
Addict
njn teraz som pozeral na AMD fóre, že sa ľudia stažujú, že na 14,4 to už nejde vypnúť, že AMD sa vtiera
ale dá sa to vždy odinštalovať v ovládacích paneloch. hlavne keď to odinštaluješ, tak nič nemaž 
Hej tiez som si nieco nasiel na forkach
.
No nainstaloval som ovladac nanovo so vsetkym a ten Raptr (gaming evolved) sa zda ze nemam. A zatial co som hral BF 4 a CS:GO to slo v pohode. Takze dufam ze to tak bude aj nadalej. Diky za pomoc vsetkym
.
No nainstaloval som ovladac nanovo so vsetkym a ten Raptr (gaming evolved) sa zda ze nemam. A zatial co som hral BF 4 a CS:GO to slo v pohode. Takze dufam ze to tak bude aj nadalej. Diky za pomoc vsetkym
Takze kde bok problem teda s blue scrrenom?
-
hrban
Addict
teraz spravil clean install ovládačov predtým robil update z 13 na 14 bez odstránenia
, ale možno sa ešte problém objaví, ktovie
Zrejme vo Win 7 bez SP 1.heker napísal:Takze kde bok problem teda s blue scrrenom?
Nie nerobil som update bez odstráneniahrban napísal:teraz spravil clean install ovládačov predtým robil update z 13 na 14 bez odstránenia, ale možno sa ešte problém objaví, ktovie
//autoeditácia príspevku (21 Jún 2014, 0:42)
Takže doteraz bolo všetko OK a dnes zrazu 2x BSOD z ničoho nič pri browsovaní webu. Z dumpu som vyčítal že v oboch prípadoch to bolo "atikmdag.sys". Nevie niekto čo to presne spôsobuje? Čo som narýchlo pozrel na nete tak písali niečo v súvislosti s AMD grafickými kartami / ovládačmi a niečo ohľadom watov zdroja (nevidel som že by sa spomínali RAMky). Žeby bolo 550W málo na tú grafiku? Ale to sa mi nezdá.
Ovládač na grafiku mám 14.4, pričom je nová beta verzia 14.6 ktorú som si zatiaľ ešte nedal. Ale tak mesiac mi fungovalo všetko bez chyby a zrazu toto? Zase mi to nedáva zmysel...
Zostava:
CPU: INTEL Core i5-4440 3.1GHz |
MB: GIGABYTE B85M-D3H |
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX CL9 |
GPU: GIGABYTE VGA ATI Radeon R9 280X 3GB DDR5 |
HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda 7200RPM |
DVD: Asus DRW-24F1ST |
PSU: SEASONIC zdroj 550W SSP-550RT |
CASE: Corsair Carbide 200R |
Monitor #1: AOC I2369VM |
Monitor #2: Acer AL1916 |
KEYBOARD: Microsoft Sidewinder X4 |
MOUSE: Logitech MX518
Ďalší mesiac si chcem dokúpiť SSD disk a komplet preinštalovať win a dať si najnovší driver, ale dovtedy by som chcel nejak prežiť bez BSOD.
-
hojko
Site Admin
Podla nazvu suboru vidis, ze je problem s ovladacom od grafiky alebo nieco co s tym ma suvis.
Nemôže to byť chyba grafiky ako samotnej? Nemám sa obávať že je s ňou niečo v neporiadku? Ach jaj asi som nemal ísť do AMD..
Len proste nepochopím... Všetko fungovalo bez problémov a ZRAZU zase niečo blbne? Môže mi to niekto vysvetliť?
Každopádne skúsim ten najnovší grafický ovládač, aj keď je to zatiaľ len BETA, nevadí to?
Len proste nepochopím... Všetko fungovalo bez problémov a ZRAZU zase niečo blbne? Môže mi to niekto vysvetliť?
Každopádne skúsim ten najnovší grafický ovládač, aj keď je to zatiaľ len BETA, nevadí to?
Tak daj verziu 14.5 a uvidis. Moze byt aj grafika chybna.
14.5 nie je. No ľahko sa povie že grafika môže byť chybná, ale ako to zistiť... To by mi potom haproval obraz v hrách nie? A tie 2 BSOD som včera dostal pri browsovaní webu.
Zistis to tak, ze pustis benchmatk na grafiku, nech ju zatazi, ze ako sa to bude spravat. Idealne skusit inu grafiku.
No skúsiť inú grafiku... V prvom rade nemám k dispozícii a aj keby mi náhodou požičal nejaký kamarát tak ťažko sa to zistí, pretože hovorím... mesiac fungovalo všetko OK a včera zrazu 2x BSOD, dnes nič. Takže by som inú grafiku musel používať minimálne mesiac aby som zistil či to je tým... A je to náhodné. Hovorím, tá grafika dokonca ani nebola zaťažená, iba google chrome a vyhodilo BSOD.
A ešte jedna poznámka. Čo má byť akože toto? Ani toto mi neukazuje často, za posledný mesiac dnes prvý krát a buď sa to objaví v hre, kde stačí len minimalizovať a maximalizovať naspäť a zmizne to. Alebo sa to objaví (ako teraz) na twitchi / youtube kde stačí tak isto len vypnúť full screen a zapnúť a zmizne to. Zjavne to naozaj bude tými AMD super drivermi?
A ešte jedna poznámka. Čo má byť akože toto? Ani toto mi neukazuje často, za posledný mesiac dnes prvý krát a buď sa to objaví v hre, kde stačí len minimalizovať a maximalizovať naspäť a zmizne to. Alebo sa to objaví (ako teraz) na twitchi / youtube kde stačí tak isto len vypnúť full screen a zapnúť a zmizne to. Zjavne to naozaj bude tými AMD super drivermi?
-
typek61
Darca
ako som pisal kedysi,spusti furmark alebo benchmark a nechaj to par hodin zapnute.
-
guess.whoo
Redeemer
a co tym dosiahne?
unfeil pokial nemas ako odskusat grafiku v inom pc na par hodin/dni tak zacni instalovat ovladace spatne od nejakej verzie 13 a uvidis, ktora ti sadne. ak to bude robit pri kazdej verzii mas v cudu grafiku
unfeil pokial nemas ako odskusat grafiku v inom pc na par hodin/dni tak zacni instalovat ovladace spatne od nejakej verzie 13 a uvidis, ktora ti sadne. ak to bude robit pri kazdej verzii mas v cudu grafiku
-
typek61
Darca
ved otestuje grafiku aspon a zisti ci neni pokazena
-
guess.whoo
Redeemer
nemusi sa to ukazat benchmarkom ked bude nahovby ovladac. uz z tych screenov by som povedal, ze je zla grafika, ale nech vyskusa starsie ovladace
-
typek61
Darca
to je pravda, ale nemusi to byt ani ovladac ani grafika.ja som mal chybu v biose grafiky
taka nezvycajna
//tiez sa mi zda, ze je to grafikou, lebo to vypadavaju pixely.ale kto vie
//tiez sa mi zda, ze je to grafikou, lebo to vypadavaju pixely.ale kto vie
-
guess.whoo
Redeemer
jasne moze sa stat. ale ako pisem, videl by som to na chybu grafiky. pamatam sa na moje trampoty s ATI HD3870. vtedy som sa sem tusim aj registroval aby mi niekto pomohol. bola to uplna novinka, len par ks na slovensku vtedy a hned mi zacala robit podobne somariny. neskor sa to zhorsovalo az napokon musela ist pod noz
do servisu.
Grafika je stará asi iba 1 - 2 mesiace, je ešte 3 roky v záruke. Vďaka, že sa mi snažíte pomôcť, veľmi si to vážim. Ale nejde mi do hlavy ako by mohla byť zlá grafika, keď mi tú vec čo je hore na obrázkoch nerobí skoro vôbec, iba pár krát (za posledný mesiac iba raz) a predtým tiež iba raz a aj to sa hneď stratí keď minimalizujem a naspäť maximalizujem, takže to nie je dlhodobejší problém.
Asi to nechám tak, lebo vôbec neviem čo s tým môžem urobiť, pretože aj keby som to poslal na reklamáciu, tak práve vtedy môže byť všetko v absolútnom poriadku a nezistia žiadne vady a potom po mesiaci sa to môže objaviť u mňa (aj to len na chvíľu). Skúšať to v inom PC viac ako mesiac je naozaj nemožné, lebo žiadny druhý PC nemám a aj ja sám potrebujem na nejakom PC fungovať a nepoznám nikoho kto by si dal na mesiac do svojho PC moju grafiku a fungoval s ňou.
Asi to nechám tak, lebo vôbec neviem čo s tým môžem urobiť, pretože aj keby som to poslal na reklamáciu, tak práve vtedy môže byť všetko v absolútnom poriadku a nezistia žiadne vady a potom po mesiaci sa to môže objaviť u mňa (aj to len na chvíľu). Skúšať to v inom PC viac ako mesiac je naozaj nemožné, lebo žiadny druhý PC nemám a aj ja sám potrebujem na nejakom PC fungovať a nepoznám nikoho kto by si dal na mesiac do svojho PC moju grafiku a fungoval s ňou.