Farba auta je strieborna...
Oškretie auta
Oškretie auta
Nazdar borci, dnes som nechtiac oskrel auto
nieje to nic strasne len trochu prevalene a drobne srafy... da sa to trochu zredukovat tou korekcnou pastou alebo sa to ani neoplati? Dik
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Oškretie auta
ahoj, ano, da sa, ale posli najskor fotografiu, zalezi od hlbky... mam niektore vyrobky overene...
-
hrban
Addict
ak je prevalené dá sa to ľahko vytlačiť nas5. presne treba vedieť kde to je a aké to je veľké, hlavne keď to budeš chceť narovnávať, netrieskaj do toho kladivkom ako som už videl expertov, najlepšie nejaké fajné oválne drievko poprípade hrubá poprekladaná handra a tak trošku ťukať proste treba tlačiť na veľkú plochu nech nespravíš hrboľ, ale povačšinou sa to dá vytlačiť rukou. A tie škrabance idú krásne dole. ak je na to ešte mašina tak sa to dá krásne zamaskovať.
zajtra tu postnem foto, dik zatial...
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 20:04)
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 20:04)
-
Stoporko
VIP
Ratzi: nože poraď. Lebo nejaký dobrák mi dávnejšie obehol auto kľúčom a teraz by už konečne bolo aj trochu času sa tomu povenovať.
Pokiaľ je na nárazníku farba strhnutá až na plast (cca 2mm x 1cm), tam asi už nepomôže nič, však?
Pokiaľ je na nárazníku farba strhnutá až na plast (cca 2mm x 1cm), tam asi už nepomôže nič, však?
-
hrban
Addict
jedine streknúť
ale na plast sa nesmú používať prípravky na kov, farba na plastoch je iná ako na kovoch. je jemnejšia, ak by si tými pastami šúchal plasty, farba môže zíjsť ani nebudeš stíhať pozerať ako 
Tomu nechapem, na lestenie laku sa predsa pouzivaju pripravky na lak, nie na kov ci plast.
Jedine ak myslis lestenku na hlinikove disky. Kopa ludi ani netusi ze ma plastove blatniky to by asi cumeli keby lestili auto
Jedine ak myslis lestenku na hlinikove disky. Kopa ludi ani netusi ze ma plastove blatniky to by asi cumeli keby lestili auto
-
RATZINGER666
Darca
Stoporko: mas to hlboko az na plech alebo zakladny nater?
na odlupnuty lak si uz musis najst korekcnu farbu podla znacky a cisla farby, pripadne nechat namiesat, ale aspon je to s minimom prace
na odlupnuty lak si uz musis najst korekcnu farbu podla znacky a cisla farby, pripadne nechat namiesat, ale aspon je to s minimom prace
-
tacosi
Moderátor
hrban napísal:na plast sa nesmú používať prípravky na kov, farba na plastoch je iná ako na kovoch. je jemnejšia, ak by si tými pastami šúchal plasty, farba môže zíjsť ani nebudeš stíhať pozerať ako
-
Stoporko
VIP
Bok auta od kľúča je iba povrchovka - auto má bledomodrú metalízu a v "ryhe" je vidno nejaká bledá/biela farba.
Nárazník - keď som to zafarboval korekčnou ceruzkou (2 "laky na nehty", v jedom farba, v druhom bezfarebný lak) priamo od výrobcu auta (Toyota), tak životnosť záteru bola krátka a bolo to aj tak dosť vidieť. A kvôli takej drobnosti zas dávať prestriekávať celý diel mi nepríde ako efektívne riešenie
Nárazník - keď som to zafarboval korekčnou ceruzkou (2 "laky na nehty", v jedom farba, v druhom bezfarebný lak) priamo od výrobcu auta (Toyota), tak životnosť záteru bola krátka a bolo to aj tak dosť vidieť. A kvôli takej drobnosti zas dávať prestriekávať celý diel mi nepríde ako efektívne riešenie
-
RATZINGER666
Darca
hm, zaujimave miesto... cim je to spravene? nevyzera to, ze by to bolo az na plech...
tiez ma nenapada cim to mohli takto oskriet
Vypada to ako keby pneumatikou alebo naraznikom
skus to najprv riadne umyt a dat dole to co je na laku a potom uvidis realne skody na laku mozno to bude uplne v pohode
-
RATZINGER666
Darca
presne tak, mozno bude stacit kotuc... tie skrabance vlavo dole pojdu kotucom isto, ten zvysok je otazny podla hlbky... ta fotka nie je moc dobra, nevidno detaily... ale opravit to pojde cele na 100%...
stalo sa to o betonovy roh budovy, posunuta bola aj ta lista hore ale tu sa podarilo dat na miesto, skrabance zmerom nadol su jemnejsie a najhlbsi je ten co je uplne pod listou ten je takmer az na plech...
-
RATZINGER666
Darca
no tak v tomto pripade by som postupoval takto: pouzit kotuc s pastou a rozlestit tie drobnejsie, ktore sa budu dat, potom pouzit quixx scratch remover ( tu je najlacnejsi http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... aradenie=1 )... ak nepomoze, tak korekcny lak odniekial z ebayu podla kodu farby , prip. od vyrobcu, ale to je drahsie ( ja mam od tohoto, asi najlacnejsie na ebayi http://m.ebay.co.uk/itm/261479766618?nav=SEARCH# ) ... ale staci zadat do vyhladavania napr. "ford silver paint" a najde Ti to milion moznosti, je tam vela vyrobcov... na vacsie plochy robia aj spreje...
takto z fotky by som mozno zacal starou dobrou tempo pastou a rukou...