Mám veľa veľa dát zo staníc, ktoré merajú niekoľko vecí (teplotu apod.) Každý záznam zo stanice má teda cca 10 stĺpcov (čas a desatinné čísla).
Takáto stanica vyprodukuje za deň cca 5000 záznamov. Staníc je aktívnych 10 (takže dáta z nich stále pribúdajú), v budúcnosti ich ešte asi pribudne a ďalších cca 20 je neaktívnych (už dáta nepribúdajú)
Spolu mám z takýchto staníc dáta za posledných asi 8 rokov. Je to teda nejakých 100 miliónov záznamov, pričom každý deň (raz denne) pribudne cca 50 000 záznamov (5000 záznamov krát 10 staníc)
Moja otázka teda znie, akým spôsobom by som mohol uchovávať takéto data tak, aby sa s nimi pohodlne pracovalo?
Dnes sa ukladajú ako binárne súbory a keď sa k nim pristupuje, tak sa jednoducho čítajú a prevádzajú do textu. Tento prístup sa mi nepáči, tak hľadám nejakú krajšiu alternatívu, ktorá by dovoľovala rýchlo uložiť nové dáta a rýchlo ich aj čítať. Hlavne by som chcel selekciu podľa stĺpcov (to sa s bin. súbormi robí ťažko), preto chcem databázu. A tiež by som chcel mať možnosť zálohovania (kľudne aj manuálne, že zbaliť nejaké súbory a preniesť inam)
V databázach sa veľmi nevyznám a príliš sa mi nechce testovať každú, o ktorej prečítam, že to dokáže. Vraj aj MySQL by mala toľko dát zvládnuť, myslíte, že bude stačiť, alebo skôr doporučíte niečo iné?
Tiež si veľmi neviem predstaviť, ako by som (nie len mysql) databázu naplnil a jednorázovo tam napchal 50mil záznamov.
Budem rád za odpovede a nejakú diskusiu o možnostiach