benchmark ram vs realny vysledok
benchmark ram vs realny vysledok
ahojte, kupil som nove Kingston fury 1600MHz DDR3 8GB dual channel, ked som ich vlozil a benchmarkol, vysiel mi vysledok aky je na prvej prilohe, s vyssimi cislami, potom som tam k nim vlozil stare Kingston HyperX blu 1333MHz 2x1GB dual channel a vysledok je ako na obrazku s nizsimi cislami...
Moja otazka znie, su tieto ciselne rozdieli pri realnej praci (par hier + CAD) s PC postrehnutelne ? Oplati sa nechat tych 2GB naviac aj za cenu trosku horsich vysledkov ? Nemam totiz predstavu ci to bude mat realne nejaky vyplv
dakujem
Moja otazka znie, su tieto ciselne rozdieli pri realnej praci (par hier + CAD) s PC postrehnutelne ? Oplati sa nechat tych 2GB naviac aj za cenu trosku horsich vysledkov ? Nemam totiz predstavu ci to bude mat realne nejaky vyplv
dakujem
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: benchmark ram vs realny vysledok
...absolútne žiadny...ani si nevšimneš...
Zabudol si na jedno a to frekvenciu RAM.Kingston fury samotné bežia na frekvencií 1600MHz.Ak by si k nim pridal RAM 2x1GB tiež na 1600MHz ,tak by to bolo aj vidieť.Po vložení RAM 2 x 1GB s frekvenciou 1333MHz Ti automaticky doska znížila frekvenciu RAM na 1333MHz t.j. upravila ,prispôsobila frekvenciu RAM tým pomalším.Takže RAM s frekvenciou 1333MHz Ti brzdia RAM s frekvenciou 1600MHz.Takže ich radšej vyber a nechaj iba samotné Fury.
4040
nehovoris mi nic nove, ja sa ale pytam na nieco ine, vysvetli mi prosim ta kde a ako sa mi prejavi vzniknuty rozdiel okrem benchmarkov ? ked mi ich radis vytiahnut
nehovoris mi nic nove, ja sa ale pytam na nieco ine, vysvetli mi prosim ta kde a ako sa mi prejavi vzniknuty rozdiel okrem benchmarkov ? ked mi ich radis vytiahnut
-
Michaelo
Hardcore addict
Rozdiel tam bude aj v hrach atd. Ale bude tak maly, ze ho mimo velmi narocnych hier ani nepostrehnes (aj v nich to bude tazko postrehnutelne ak nemas s cim porovnavat (ze si nezvyknes na tie vykonnejsie a potom tam dolozis tie dvoje)).
tak mam sapphire 4850 vaporX takze .... moc narocne hry asi nie 
Michaelo a kolkoze to da v narocnych hrach? Ak ti ide hra na 60 fps, tak ti prida jeden frame?
-
Michaelo
Hardcore addict
Loading time mas cosi kratsi (teda, tu zalezi hodne na HDD, no podla jeho GPU sudim ze SSD teda nema), kedze ram prepustia o cosi viac dat, no ako hovorim, stale to bude takmer nepostrehnutelne.
ty si teda dobry majster, ze podla GPU sudis zvysok PC ...
vidno, odbornik, dakujem ostatnym za rady...
nechal som tam vsetky ramky, 10GB celkovo... aspon som mohol obmedzit na minimum pagefile a zbytocne mi nezapisuje na disk...
nechal som tam vsetky ramky, 10GB celkovo... aspon som mohol obmedzit na minimum pagefile a zbytocne mi nezapisuje na disk...
Mám 8GB RAM.Virtuálnu pamäť mám vypnutú ,netreba mi ani minimum.Ako píšeš hore (par hier + CAD) ,tak nato vystačí aj tých 8GB RAM.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ked tam ma niekto taku staru GPU a len teraz kupil nove ram (aj to nie vela) tak taky clovek v 95% pripadoch nema SSD. Hovor si co chces 
Ja som mal 8GB RAM a vypol som strankovanie. Hold BF3 mi stale padal (koli nedostatku pamate) tak som ho musel zapnut, taktiez mi 8GB LTT (1GB volny) stacilo na bezne pouzivanie PC (bezne mam otvorenych 70+ tabov v chrome). No uz dlhsie mam 16GB, takze vsetko v klidku
Ja som mal 8GB RAM a vypol som strankovanie. Hold BF3 mi stale padal (koli nedostatku pamate) tak som ho musel zapnut, taktiez mi 8GB LTT (1GB volny) stacilo na bezne pouzivanie PC (bezne mam otvorenych 70+ tabov v chrome). No uz dlhsie mam 16GB, takze vsetko v klidku
70 tabov ti je na co? Pozriem 10 okien, zavriem a otvorim dalsie. Len sa trapi cely pc tolkymi oknami, hlavne, ak tam bezi este aj flash.
smejem sa
esteze tu su taky odbornici ako ty, hned je zivot krajsi... tvoja karma hovori za vsetko... pekny vecer 
-
Michaelo
Hardcore addict
Heker, hold niekto s PC aj pracuje a tie taby mat otvorene musi 
dijoda: kto by si dal do starej sunky SSD? Naco preboha?
dijoda: kto by si dal do starej sunky SSD? Naco preboha?
tiez rozmyslam, ako som mohol byt tak blby a nekupit komp aspon za 3000E aby som na tom mohol pozerat filmy, surfovat a robit prace do skoly...

no nic, musim sa prestat smiat, uz ma boli brucho od smiechu
ale uz som tu zazil majstrov co odporucali 32GB RAM do kancelarskeho pc, takze ....
.
no nic, musim sa prestat smiat, uz ma boli brucho od smiechu
ale uz som tu zazil majstrov co odporucali 32GB RAM do kancelarskeho pc, takze ....
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja nemam kancelarsky PC a ak si vsimnes jednu temu, tak osobne si myslim ze 3.000€ je privela aj za herny PC 
Treba precitat trochu viac ako len pozriet na karmu z ktorej vyse polka je za hejt na BF3 bugy a potom sudit
A taktiez.: Dal by si SSD do kancelarskeho PC? Ja osobne nie. Kym na to nerobis s programami co vyzaduju rychly disk (PS, 3D Max atd.) tak to su vyhodene prachy.
Treba precitat trochu viac ako len pozriet na karmu z ktorej vyse polka je za hejt na BF3 bugy a potom sudit
A taktiez.: Dal by si SSD do kancelarskeho PC? Ja osobne nie. Kym na to nerobis s programami co vyzaduju rychly disk (PS, 3D Max atd.) tak to su vyhodene prachy.
alkohol su vyhodene prachy, cigarety su vyhodene prachy ... SSD medzi ne rozhodne nepatri a dal by som ho vsade a kazdemu kto pouziva PC a chce s nim pracovat
-
Michaelo
Hardcore addict
Ak mas na 120GB SSD a pracujes s PC denne a potrebujes rychle nacitavanie programov tak ok. No ak je to nejaky stary PC, tak tam ti ani SSD velmi nepomoze.
A ta GPU ktoru mas je hodne stara a nemyslim si ze mas aj nejaky novy CPU. Ale tak to uz mas jedno, pochopili sme sa snad a to je hlavne
Ak nechapes, tak ja pod pojmom kancelarsky PC myslim realny kancelarsky PC v kancli a nie PC co mas doma na pozeranie filmov a surfovanie po nete.
A ta GPU ktoru mas je hodne stara a nemyslim si ze mas aj nejaky novy CPU. Ale tak to uz mas jedno, pochopili sme sa snad a to je hlavne
Ak nechapes, tak ja pod pojmom kancelarsky PC myslim realny kancelarsky PC v kancli a nie PC co mas doma na pozeranie filmov a surfovanie po nete.
keby si si pozrel tie obrazky co som tu dal videl by si aky mam CPU...
Phenom X4 955 je stary procesor, ma pravdu. Vykonom je dnes podpriemerom.
Michaeoo - Je to heker a nie heker, citaj dokladne.
Michaeoo - Je to heker a nie heker, citaj dokladne.