Prepitne - tipsy
Re: Prepitne - tipsy
Veru, ja sa s knižkou stretávam aj v normálnych pizzerkách (napr BA - dlhé diely), aj v rôznych bežných reštikách. Je pravda, že pre drahšiu je to povinnosť, ale postupne sa chcú hecnúť aj stredné triedy a nie je to v BA nič výnimočné.
celkom zaujimave tie percenta
http://www.tripadvisor.com.au/Travel-g1 ... uette.html
15-20% len za donasku, blazni.
http://www.tripadvisor.com.au/Travel-g1 ... uette.html
15-20% len za donasku, blazni.
Bartenders: $1 per drink, or 15-20% of the total bill.
v USA je standard 15-18 %, pri velkej spokojnosti 20 %, teda aspon v oblasti, kde som sa pohyboval
do knizocky prikladaju aj tabulku s percentami za rozne sumy
do knizocky prikladaju aj tabulku s percentami za rozne sumy
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Napriklad pod BA hradom co je nejaka restika a da sa tam objednat litrove pivo, tak mas priamo prepitne v cene. Sa mi mari, ze to bolo 10% asi. Len tam ta obsluha aj tak vypada a prepitne si zasluzi. Pre casnikov asi job za odmenu 
Inak krabicky su tak 50/50. Obcas mi vadia a obcas su vyhodou. Ked chces rychlo zaplatit, tak je jednoduchsie, ked pride chlapik k tebe a rovno mu zaplatis a vyda ti. Nemusis cakat kym zoberie, pozrie, prerata atd. A sem tam je to zas vyhoda, ked je ludi viacero a ucet vacsi, ze trva kym sa vsetci kamosi vyzbieraju a preprata sa to tri krat a da do krabicky.
Inak krabicky su tak 50/50. Obcas mi vadia a obcas su vyhodou. Ked chces rychlo zaplatit, tak je jednoduchsie, ked pride chlapik k tebe a rovno mu zaplatis a vyda ti. Nemusis cakat kym zoberie, pozrie, prerata atd. A sem tam je to zas vyhoda, ked je ludi viacero a ucet vacsi, ze trva kym sa vsetci kamosi vyzbieraju a preprata sa to tri krat a da do krabicky.
-
hojko
Site Admin
Soviet: Na Slovensku predsa nie je povolene uctovanie prepitneho k uctu.
-
guess.whoo
Redeemer
ja som asi skrob a necham tak do eura-dvoch maximalne. aj tak je to dost. chvilu som byval v BA s babou, ktora na tipsoch mala na mesiac aj 350-400e k vyplate
Ked ma naseru tak nedavam nic, maximalne som dal tusim 25€ ked som s partiou oslavoval narodeniny
standardne tak 1-2 € popr. Zaokruhlim nahor, zalezi podla podniku a pod.
-
Fabo
Hardcore addict
No, tak ja som uvazoval, ze veci ako cestovne su zahrnute v tom, ze po zaplateni faktur...Hegy napísal:to plati mozno ak nemas auto/á
inak, poznam to... teraz na jar akurat tak vyslo ze tiez mi treba nasypat viac do auta. za 2 mesiace mi to vychadza nejak 300 eur ked to zratam. Gumy, STK, olej vymenit, novy mechanizmus el. stahovania okna, a este pletenec vyfuku je mrtvy...
Niekto sa to ohanal ako nedava tipsy, lebo by nechaj aj 20 ci 30 eur na nich, ale na jedenie v restike denno denne peniaze ma. A este nch mi napise, ze dostane listok za 3,20 a presne tolko stoji aj obed.
-
mirak2
Hardcore addict
chodim kazdy den do restiky na obed, lebo nemame firemnu jedalen a jedlo z domu si nenosim, lebo neznesiem, ked mam nejake jedlo na obed a mal by som ho mat aj na veceru... prepitne davam podla nalady, spokojnosti a podla sumy, ktoru platim a ak obsluhuje pekna baba je vacsia pravdepodobnost, ze dostatne vacsie prepitne
(ak sa nesprava ako <|> samozrejme)
ale co chodim s kolegami, ktori su starsi, tak nenechavaju prepitne skoro vobec (t.j. max raz do tyzdna) a to myslim, ze maju minimalne dvakrat vacsi plat ako ja
ale co chodim s kolegami, ktori su starsi, tak nenechavaju prepitne skoro vobec (t.j. max raz do tyzdna) a to myslim, ze maju minimalne dvakrat vacsi plat ako ja
Ked clovek pracuje, tak jedenie denno denne v restike je takpovediac nutnost a nie luxus. Alebo volaj to ako chces, restika/jedalen/vyvarovna/fast food. Ja tiez ked som cely den pracoval vzdy som jedaval v restauraciach. Striedali sme to s kolegami. A denne nechavat prepitne je privela penazi na konci mesiacaheker napísal:ale na jedenie v restike denno denne peniaze ma.
Ja si neviem velmi predstavit, ze by som mal razit taky trend ako je beznejsi na zapade, ze cez den v praci vytiahnu nejaky sendvic co si zozeru a potom ked dojdu domov o piatej tak sa postavia k sporaku a uvaria si teplu veceru
-
guess.whoo
Redeemer
no toto ani mna. a tiez suhlasim s tymi fast foodmi alebo restikami. ked mas stravace tak to az tak nezatazi a nemusis si vecer varit na dalsi den do roboty. a keby mam nechat kazdy den sprepitne k menu za 3,70 tak by to vyslo pri 50c sprepitnom 10e co uz je celkom dost
-
Soviet
Darca
Nato je nejaky zakon? lebo ako vravim, minuly rok sme tam sedeli a jasne viem, ze to mali priamo na listku napisane, ze je included. Nevsimol som si, ci bola na ucte samostatna polozka prepitne, ale bolo to zahrnute v cene istotne nakolko sme to este s kamosom casnikom co sedel somnou na pive aj preberali, ze ako fajne sa ma ten co tam robi.hojko napísal:Soviet: Na Slovensku predsa nie je povolene uctovanie prepitneho k uctu.
Hladal som nasiel som toto k prepitnemu - http://m.banoviny.sk/najnovsie-spravy-z ... _id=322121