TV do 300€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kemperik
Amateur
Amateur

TV do 300€

Príspevok od používateľa kemperik »

Teta má 50 a oco jej chce kúpiť TV, niečo menšie tak 32''. Cena okolo 300€ takže aj 320€ sa ešte dá ale viac už asi nie. Rozmýšľam nad http://led-televizory.heureka.sk/samsung-ue32f5500/ Ale tak neviem lebo je to smartTv, či s tým nebude mať problém pri ovládaní. Ten Tv bude v byte, v nie veľmi veľkej izbe. Žiadne repro nemá takže Tv by mohol mať celkom dobré, hoci si na zvuk nepotrpí ale tak aspoň nejaký priemer. Budem asi potrebovať aj switch, internet tam má asi len 500KB/s takže stačí nejaký základ a je ten swtich vôbec nutný? Asi bude, ale ona aj tak nebude na Tv používať internet, max na skype alebo youtube možno.
Rozmýšľal som, že keď už kúpim switch tak aj bezdrôtovú myš na lepšie ovládanie, čo si o tom myslíte?
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: TV do 300€

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Radšej už vyšši model Samsung UE32F6100. Sice to nema Smart (ten je aj tak o ničom), ale zato podstatne lepši obraz.
kemperik
Amateur
Amateur

Ale zase ma zbytočné 3D. Dik za radu ale nechcem platiť zbytočne za niečo, čo sa nikdy nepoužije, hoci ani smartTv podľa mňa nevyužije.
O Tv neviem skoro nič okrem základov (rozlíšenie, USB HDMI...) V čom je lepší ten, čo si dal ty? Má napr. 200Hz a tá ''moja'' má 100Hz čo to znamená? Niečo z fps?
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

6100 má plynulejší, ostrejší obraz oproti tým tvojim modelom. Je tam použitý iný panel, oproti 5500. (100 hz vs 50 hz)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ma to lepsi panel a tym padom podstatne lepsi obraz. Nepriplacas za 3D ale za obraz kedze u F5500 priplacas za Smart. Takze to sa kompenzuje a tym padom je ten argument o rpriplacani za nieco co nevyuzije uplne mimo. Ta 5-kova rada nie je po obrazovej stranke nic moc. 6-kova je uplne ine kafe.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Ale nie všetky 6-tky. Okrem 6200, to je prezlečená 5-ťka.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ako je to pri tej 6100 s pripojitelnostou externych repro, je nutne vyuzit sluchatkovy port,jack?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pripajat repro na sluchadlovy vystup nikdy nerobi dobrotu. Lepsie je vytiahnut zvuk zo scartu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

to je velmi inteligentne, aj ma to napadlo, akurat ze hmmm ... bude to tak fungovat? Myslim, bude TV hrat zvuk na SCART vystup, ked napr, video signal bude mat z HDMI z PC ?
a btw, nieje v scarte nahodov iba zvukovy vstup? (prijem audiosignalu?)
Mne sa tieto vstupy vystupy vzdy tak motali ze radsej sa pytam... Som z toho dželeň
kemperik
Amateur
Amateur

potrebujem, aby mal DVB-C ale ten samsung čo si tu hodil má na jednej stránke napísane iba DVB-t a na druhej je aj DVB-T/C fakt neviem. Pozeral som na stránke samsungu ale tam som to nenašiel. Neviete, či má aj DVB-C ?
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Priamo na stránke výrobcu:

http://www.samsung.com/sk/consumer/tv-a ... AWXBT-spec

v pravej časti píšu je má DVB - T/C
Ryan Giggs
VIP
VIP

kemperik napísal:potrebujem, aby mal DVB-C ale ten samsung čo si tu hodil má na jednej stránke napísane iba DVB-t a na druhej je aj DVB-T/C fakt neviem. Pozeral som na stránke samsungu ale tam som to nenašiel. Neviete, či má aj DVB-C ?
Dnes už v podstate neexistuje TV, ktory by nemal DVB-C. Taky by si hľadal veľmi ťažko. U "značkovych" vyrobcov z aktualnej ponuky (či zpred roka, dvoch) nenajdeš žiaden, ktory ho nema. Takže toto naozaj riešiť nemusiš. Maju ho už všetky.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Hegy napísal:to je velmi inteligentne, aj ma to napadlo, akurat ze hmmm ... bude to tak fungovat? Myslim, bude TV hrat zvuk na SCART vystup, ked napr, video signal bude mat z HDMI z PC ?
a btw, nieje v scarte nahodov iba zvukovy vstup? (prijem audiosignalu?)
Mne sa tieto vstupy vystupy vzdy tak motali ze radsej sa pytam... Som z toho dželeň
helou :oops:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Samsungy maju obojsmerny scart. Vacsina TV.
Napísať odpoveď