Ste za prijatie Turecka do EU?

Diskusie na politické témy...

Ste za prijatie Turecka do EU?

Ano
38
12%
Nie
249
79%
Neviem
28
9%

Celkom hlasov: 315

sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

Aryan Angel napísal:Ide aj o to ze Islam nepatri do Europy :!: Je chore prijmat nabozenstvo a stavat mu tu mesity v mene ktoreho prave predkovia tychto turkov vrazdili krestanskych europanov :!:
islam nema v europskej spolocnosti co robit, staci ze je tu strasne vela "utecencov" islamistov, ktori v europe rozsiruju svoje scestne nazory na neveriacich psov.
Priklad Francuzsko, mensina sa rozculuje ze stat zakaze nosit napr. islamske satky do skoly atd., ved predsa prisli do inej krajiny, a musia respektovat jej zakony, pravidla, ked sa im nepaci nex sa vratia domov.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

sundevil napísal:Priklad Francuzsko, mensina sa rozculuje ze stat zakaze nosit napr. islamske satky do skoly atd., ved predsa prisli do inej krajiny, a musia respektovat jej zakony, pravidla, ked sa im nepaci nex sa vratia domov.
No ale to by bol predsa hned rasizmus a neviem co este si dokazu vymysliet :x Vo Francuzku sa boja do moslimskych stvrti/geta ist aj policajti.
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

Turkou určite nie.Ak by sa zmenili,tak nepoviem.Ale možno aj o slovensku bola dakedy diskusia či áno alebo nie,a večšina povedala NIE a kde sme teraz??? :smt104
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Lord PROXI napísal:Turkou určite nie.Ak by sa zmenili,tak nepoviem.Ale možno aj o slovensku bola dakedy diskusia či áno alebo nie,a večšina povedala NIE a kde sme teraz??? :smt104
oni sa nezmenia to sa neda
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

Nemyslim si ze prijatie/neprijatie turecka do eu nieco zmeni na kriminalite islamistov lebo ta vychadza pri kazdej skupine z nejakych predpokladov pricom u nich je to z mojho pohladu nizka zivotna uroven v tych getach a podpalovie "dobrocinnymi" organizaciami ktore tam verbuju a sami sa snazia klimu taku aka tam je udrziavat jednoducho preto lebo je pre nich vhodna. CO sa islamu tyka nemyslim si ze by bol v eu problematicky. Skor si myslim ze v tejto otazke by prijatie turkov pomohlo ale vzhladom na ostatne problematicke body to je pre mna zatial nie
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

aquafresh1 napísal:nie - pretoze turecko na to nieje pripravene. ani demokraticky,ani nabozensky ,ani polohou nevyhovuje vstupu do EU.
tak nejak
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

braino.swk napísal:NIE... je to uplne ina kultura a vzhladom na pocet obyvatelov, by boli najdolezitejsim clenom EU (myslim teraz kresla v EP) tym padom by ludia s uplne inou kulturou, nabozenstvom, povahou and so on rozhodovali z velkej casti o zivote v EU... nie!
JJ, presne v tomto spociva hlavny problem- popri inych. Europsky parlament vytvara mnohe zakony, smernice, nariadenia atd., ktore ovplyvnuju kazdodenny zivot kazdeho obcana EU. Kresla v EP sa rozdeluju v pomere k poctu obyvatelov kazdej krajiny (kazdy clensky stat ma isty pocet stalych kresiel, pricom maximalny pocet je 99 a minimalny 5). Turecko by teda o charaktere EU spolurozhodovalo v naozaj nezanedbatelnej miere... Nehovoriac o vyssie spominanych demografickych predpokladoch, na zaklade ktorych by sa Turecko uz v roku 2020 mohlo stat najsilnejsim "hracom" EU.
kuli007
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kuli007 »

:? Prosim vas...Do EU sa ako vidim dostane uz hocikto.My na tom aj tak nic nezmenime.Ja teda so vstupom Turecka do EU nesuhlasim.Turci mi velmi ako Europania nepripadaju.Akurat sa k nam lahsie dostanu teroristi...A co sa vlastne zmeni pre nas?Bude lacnejsi chlieb ked do EU vstupia?Moze nam to byt ukradnute :?
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

V Martine studovalo vela moslimov naco dalsich? esteze nemame vacsi barak ako je sidlo NBS v Blave.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Aryan Angel napísal:Turecko nie je EUROPA v ziadnom smere. Nemaju tu co robit a osobne som aj proti samotnej EU :evil:
jeeeej zeby sme sa na niecom zhodli?? :mrgreen:
nepatria do europy ani mentalitou, a v podstate ani polohou, takze nie je co riesit
soviet666
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa soviet666 »

NE sak je to aj tak <>ovina sak EU je Europska Unia a ne "euroazijska unia" vyrok (Sotu)
bellsk
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bellsk »

Mozno ISTANBUL ,ale cele Turecko nie.
Toto leto som bol v Turecku a zopar ludi mi odpovedalo na otazku EU.

Samotni turci su proti aspon vacsina, skor je to propaganda terajsej vlady ako pritiahnut mladych volicov ,ktory sa uz vidia v blahobyte s predstavou EU. A takisto je to zaujem obchodnikov predovsetkym v odevnom priemysle (TURECKO = mensia ČÍNA na vyrobu handier) ,aby turecko mohlo volne obchodovat s EU.
-inak turci su fajn ,ale na EU este nemaju a maju bohuzial dost odlisnu mentalitu
Lobista
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lobista »

Turecko je krajina prevazne azijska a nasa unia sa vola Europska. Ak ich prijmeme, ziskame spolocnu hranicu s Irakom, to znamena, ze terorista prejde hranicu a moze volne chodit po celej Europe a odpalit sa kde len chce. Okrem toho, ak prijmeme Turecko, bude sa chciet pridat aj Izrael, Juhoafricka republika a podobna cvarga...
PS_YchO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PS_YchO »

nie Turecku hovorim preto ze su iny a nepatria vobec do europi
nevadi mi ze su tvamvsi problem je ze oni myslia inac predsa len su to moslimovia
Lucianoo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lucianoo »

Podstata EU sa dlhodobo formovala. V konecnom dosledku sa stary europania zhodli na tom ze Europu treba zmenit. Zmena spocivala v opätovnom politickom a hospodarskom zjednoteni, ktore malo Europe priniest stratený respektive ubudajuci vplyv na politiku vo svete.(po konci WWII.) Na pozadi tocho procesu stala idea ze stare kedysi vodcovske narody dokazu zjednotit svoje sily a takto sa podielat na formovani sveta. Ideou bolo aby sa nova Europa spojila v cosi velke, co nikdy predtym neexistovalo.(to vsetko islo ruka v ruje s myslienkov zabranit dalsej vojne) To vsetko sa malo postupne diat na zaklade zamerne usmenenej politiky ktora mala byt prostriedkom na zblizenie. Tento proces vsak vzdy zavisel od regionalneho postoja jednotlivych statov. Myslienka zjednotenia nadchla ludi v zakladajucich statoch. Vdaka politickej situacii sa vsak tato idea k nam nedostala. V prechadzajucich rokoch sa vsak situacia obratila a podarilo sa to. Vzdali sme sa moci jednotlivych institucii a ich pravomoci sme zosuladili s europskymi. Na druhu stranu vsak nikto z 25krajin nepopiera svoju jedinecnost, ba prave naopak zdoraznuje svoju narodnu identitu. Avsak identitu, ktora je zastresena cimsi velkym, kde ma kazda identita svoje miesto.
(mottom EU je "Zjednotení v rozmanitosti“)
Nieje vsak Trecko az prilis rozmanite ?
Aby som odpovedal na tuto otazku, dodam este par myslienok. EU sa ako myslienka formuje. Dnes jej hlavny ciel(pri zrode)a to doraz na mier v povojnovej europe, straca svoj zmysel. Je jasne ze dnes to uz problem nieje. EU sa takto formuje na viac Ekonomicky ideal. Ak by som sa cisto ekonomicky opytal ci je vstup Turecka pre nas prijatelny, urcite by som povedal ano.
Ale hovorim NIE. Preco ? Pretoze povodna myslienka sa nikdy nesmie zmenit. EU stale posobi ako "ochranca mieru" (aj ked nie celkom tak ako by som si predstavoval) Idea spojenia narodov ktore su tak kulturne späte, ktore po starocia formovali stary kontinent sa podla mna zachovala. Nemam nic proti Turecku, avsak nech chceme alebo nie pravda je ze vzdy boli viac vzdialeny od europy. Zvyky, nabozenstvo, postoje i zivot, to vsetko je prilis vydialene a s Europov ma len malo spolocneho. Turecko v podstate nikdy priamo nezasahovalo do diania v Europe. Aj ked ich myslienky (aj vojska) europov presli, v podstate tu nedokazali nechat ziaden trvali odkaz. Na historii europy ma vsak aj slovensko a dalsich 24 krajin svoj podiel.
Ak sa chce stary kontinent konecne prebudit, musi si uvedomit ze su urcite idealy ktore nesmu byt v pozadi ekonomickych , alebo mozno inych zaujmov.Aj ked sa to uz mozno v dnesnej dobe nezda, ale snaha spojit nas v cosi velke, ma svoju kulturnu podstatu. A vstupom Turecka by sme ju naveky zotreli a tak stratili sancu vytvorit velku europsku identitu. Ostala by uz len Unia.
jochino
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jochino »

nie.turci niesu europania.nech sa ťahajú za islamom.[/quote]
torubo
Novice
Novice

Turecko v EU

Príspevok od používateľa torubo »

Ked uz to tym Turkom slubili, tak to bude velky problem im teraz po tolkych rokoch povedat nie. Bohuzial ti politici nas zatiahli do zvlastnej situacie. Podla mna Turecko do EU nepatri, ale ked im davali taku dlhu dobu sancu ist do EU, tak by mali splnit svoje sluby. Nas tiez v EU nechcelo vela ludi.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Turci sa netlacia do EU tak ako sme sa my.
igor_
Novice
Novice

Príspevok od používateľa igor_ »

Chodte do nemecka niekedy do niektoreho vecieho mesta co tam robia turci a to este nehovorim otom ake je turecko spinave :lol: :lol:
ladio
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ladio »

igor_ napísal:Chodte do nemecka niekedy do niektoreho vecieho mesta co tam robia turci a to este nehovorim otom ake je turecko spinave :lol: :lol:
Presne tak, ale si myslim aj keby šli do EU tak tu u nás za zdržovať nebudú nemajú na to dôvod.
Ale teraz k veci prečo nie :
tak napr. pretože by som nexcel aby daky separatista,ktorý prešiel Turecku hranicu v poho a dostane sa na Slovensko už mu je jedno kde tu bombu odpáli či už v Polsku alebo v Česku alebo aj na Slovensku a čo ak ju práve odpáli pred školou keď pojdu moje decká zo školy alebo moja manželka z nákupného centra čo potom ???
Potom darmo budem plakať že vtedy keď sa hlasovalo som bol za.
Turecko je krajina s ohromnou historiou , ale vidím problém v manželstvách, v školstve , v slobode prejavu , v priateľstve ku kurdom a v neposlednom rade slovo demokracia im nič nehovorí.
Toto je moj názor ( nikomu ho nevnucujem)
Napísať odpoveď