Cinema 4D - car blueprint
Cinema 4D - car blueprint
Zdravím. Ako už z názvu vyplýva , jedná sa o nastavenie obrázkov , na základe ktorých sa modeluje 3D model. Mám s tým menší problém , proste keď začnem umiestnovať body/polygony tak by to malo na každom pohľade , a na tej kokrétnej hrane auta presne sedieť ale sedí to max. na dvoch pohľadoch a na treťom už sú dosť veľké odchylky. Nájde sa tu niekto kto má s týmto dobré skúsenosti a je ochotný poradiť ? Ďakujem.
Re: Cinema 4D - car blueprint
vitaj
ked máš blueprinty nastavené v pohľadoch ako pozadie, sprav si kváder podľa dvoch pohľadov (hrany kvádra budú maximálne rozmery auta) a tretí pohľad si v nastaveniach pozadia zarovnaj, aby ti sedel s tým kvádrom
prípadne si nájdi líniu alebo nejaký bod, ktorý je na všetkých pohľadoch a podľa neho to zarovnaj. ale daj si pozor na mierku tých blueprintov
ked máš blueprinty nastavené v pohľadoch ako pozadie, sprav si kváder podľa dvoch pohľadov (hrany kvádra budú maximálne rozmery auta) a tretí pohľad si v nastaveniach pozadia zarovnaj, aby ti sedel s tým kvádrom
hej hej , presne tak som to robil. Pohľad z hora a z predu som nastavil podla toho kvádra , aby bol ten nákres rovnakej širky ako z hora tak z predu , potom som ho prispósobil výškovo ale keď som išiel nastavovať tretí pohľad ( z pravej strany) tak tam som musel zrušiť možnosť zachovať pomer strán a doladiť výšku a širku. Neskôr keď som začal modelovať sa ukázalo že to nesedí , fakt neviem už. Nemal by si čas pozrieť sa na ten môj projekt a povedať mi čo je zle ? Keď hej daj niečo kde ti to môžem poslať. 
možno máš zlé podklady 
upni to niekam na net a pošli mi link
upni to niekam na net a pošli mi link
http://www.mediafire.com/download/u361h ... eprint.rar je to tam v dvoch možnostiach , nastavenie pomocou tých troch pohľadov a pomocou objektu plane.
osobne si myslím, že tie platne akurát tak zavadzajú 
k nastaveniam - všimol som si, že čelný pohľad nie tak úplne sedí s tým bočným. sprav si lajnu na streche a potiahni na ten vedľajší pohľad. výškovo to nesedí, aj ked rozdiel je malý. zároveň ten predný "nárazník" nie je výškovo úplne v poriadku. aspoň to som vydedukoval, kým mi C4D freezlo na netbooku
viac na to nemám nervy s týmto strojom. doma pozriem prípadne lepšie.
odporúčam ti pozrieť sa po nejakom lepšom nákrese. je ich dosť
k nastaveniam - všimol som si, že čelný pohľad nie tak úplne sedí s tým bočným. sprav si lajnu na streche a potiahni na ten vedľajší pohľad. výškovo to nesedí, aj ked rozdiel je malý. zároveň ten predný "nárazník" nie je výškovo úplne v poriadku. aspoň to som vydedukoval, kým mi C4D freezlo na netbooku
odporúčam ti pozrieť sa po nejakom lepšom nákrese. je ich dosť
ok , dúfam že si písal k tým nastaveniam pomocou pohľadov.
...a ak by sa ti chcelo ešte s tým pohrať , tak mohol by si to nastaviť tak ako to má byť poprípade použiť nejaký iný nákres (ak tento nie je taký ako má byť) a uploadnúť mi to niekde ? verím že by mi to pomohlo. 
-
nejakymarko
Addict
Ked ti to niekto spravi, nikdy sa to nenaucis sam.
Pekne sa potrap, nastuduj si nejake tutorialy. Priprava je velmi dolezita. Od toho sa dovija vsetko
Pekne sa potrap, nastuduj si nejake tutorialy. Priprava je velmi dolezita. Od toho sa dovija vsetko