Cinema 4D - car blueprint

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Z-tune
Amateur
Amateur

Cinema 4D - car blueprint

Príspevok od používateľa Z-tune »

Zdravím. Ako už z názvu vyplýva , jedná sa o nastavenie obrázkov , na základe ktorých sa modeluje 3D model. Mám s tým menší problém , proste keď začnem umiestnovať body/polygony tak by to malo na každom pohľade , a na tej kokrétnej hrane auta presne sedieť ale sedí to max. na dvoch pohľadoch a na treťom už sú dosť veľké odchylky. Nájde sa tu niekto kto má s týmto dobré skúsenosti a je ochotný poradiť ? Ďakujem.
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Cinema 4D - car blueprint

Príspevok od používateľa Curuj »

vitaj
ked máš blueprinty nastavené v pohľadoch ako pozadie, sprav si kváder podľa dvoch pohľadov (hrany kvádra budú maximálne rozmery auta) a tretí pohľad si v nastaveniach pozadia zarovnaj, aby ti sedel s tým kvádrom :) prípadne si nájdi líniu alebo nejaký bod, ktorý je na všetkých pohľadoch a podľa neho to zarovnaj. ale daj si pozor na mierku tých blueprintov
Z-tune
Amateur
Amateur

hej hej , presne tak som to robil. Pohľad z hora a z predu som nastavil podla toho kvádra , aby bol ten nákres rovnakej širky ako z hora tak z predu , potom som ho prispósobil výškovo ale keď som išiel nastavovať tretí pohľad ( z pravej strany) tak tam som musel zrušiť možnosť zachovať pomer strán a doladiť výšku a širku. Neskôr keď som začal modelovať sa ukázalo že to nesedí , fakt neviem už. Nemal by si čas pozrieť sa na ten môj projekt a povedať mi čo je zle ? Keď hej daj niečo kde ti to môžem poslať. :)
Curuj
Addict
Addict

možno máš zlé podklady :)
upni to niekam na net a pošli mi link
Z-tune
Amateur
Amateur

http://www.mediafire.com/download/u361h ... eprint.rar je to tam v dvoch možnostiach , nastavenie pomocou tých troch pohľadov a pomocou objektu plane.
Curuj
Addict
Addict

osobne si myslím, že tie platne akurát tak zavadzajú :D
k nastaveniam - všimol som si, že čelný pohľad nie tak úplne sedí s tým bočným. sprav si lajnu na streche a potiahni na ten vedľajší pohľad. výškovo to nesedí, aj ked rozdiel je malý. zároveň ten predný "nárazník" nie je výškovo úplne v poriadku. aspoň to som vydedukoval, kým mi C4D freezlo na netbooku :D viac na to nemám nervy s týmto strojom. doma pozriem prípadne lepšie.
odporúčam ti pozrieť sa po nejakom lepšom nákrese. je ich dosť
Z-tune
Amateur
Amateur

ok , dúfam že si písal k tým nastaveniam pomocou pohľadov. :D ...a ak by sa ti chcelo ešte s tým pohrať , tak mohol by si to nastaviť tak ako to má byť poprípade použiť nejaký iný nákres (ak tento nie je taký ako má byť) a uploadnúť mi to niekde ? verím že by mi to pomohlo. :)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Ked ti to niekto spravi, nikdy sa to nenaucis sam.
Pekne sa potrap, nastuduj si nejake tutorialy. Priprava je velmi dolezita. Od toho sa dovija vsetko :)
Napísať odpoveď