Upgrade - Sony vaio PCG-71212M
-
DAMON88
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Upgrade - Sony vaio PCG-71212M
Zdravím.
Po dlhšej dobe by som chcel poprosiť o pomoc, chcel by som upgradovať procesor a Ram na spomínanom ntb, otázne je či je to možné.
Na zahraničnom fóre som sa dočítal že moj cpu( i3-330M socket LGA1159) by mal byť zameniteľný za i7-840QM. základná doska ma southbridge HM55. zrejme ma len 2 sloty na RAM takže to by som rozšíril na 2x4Gb ( http://www.ebay.com/itm/Laptop-Adata-8G ... 41612d2e66 )
Skladať by som to sám neskladal...
otazka teda je či je možné to takto nakonfigurovať, poprípade či by ste mi odporúčili iné riešenie (okrem kúpy ineho ntb) takže tým myslím iný procesor resp. RAM... ďakujem za každú radu a pomoc ntb využívam hlavne na 3D modelovanie (Catia)
Po dlhšej dobe by som chcel poprosiť o pomoc, chcel by som upgradovať procesor a Ram na spomínanom ntb, otázne je či je to možné.
Na zahraničnom fóre som sa dočítal že moj cpu( i3-330M socket LGA1159) by mal byť zameniteľný za i7-840QM. základná doska ma southbridge HM55. zrejme ma len 2 sloty na RAM takže to by som rozšíril na 2x4Gb ( http://www.ebay.com/itm/Laptop-Adata-8G ... 41612d2e66 )
Skladať by som to sám neskladal...
otazka teda je či je možné to takto nakonfigurovať, poprípade či by ste mi odporúčili iné riešenie (okrem kúpy ineho ntb) takže tým myslím iný procesor resp. RAM... ďakujem za každú radu a pomoc ntb využívam hlavne na 3D modelovanie (Catia)
Re: Upgrade - Sony vaio PCG-71212M
nevidím problém prečo by to nemalo isť ale pre istotu sem ešte daj nazov toho notebooku čo máš
-
DAMON88
Professional
je v názve témy : Sony vaio PCG-71212M 
jo sorry
viac som sa na ten procesor sustredil
, podla všetkeho by s tým nemal byť problem
-
dobi235
Light Professional
zamenitelny procesor moze byt...len aby ti stihalo chladenie 
-
DAMON88
Professional
tak mohol by mi niekto s určitosťou povedať či sa da tento procesor tam dať ? http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-i7-8 ... 2ed228a5a5
http://ark.intel.com/products/43183/Int ... patibility (žiadny problém v tom nevidím a už som čítal nejaké swapy na HM55 chipset)
ten procesor má o 10W(50W teda) väčší tepelný výkon, neni to nič strašné no samozrejme bude mu trošku teplejšie.
treba si potom odsledovať teploty a pretestovať to v prime95
a nahod tam novší bios ak ho náhodou nemáš
//autoeditácia príspevku (21 Máj 2014, 19:11)
neviem či tu je niekto taký odvážny aby ti povedal že to na 100% pôjde pretože toto predsa nie je swap v obyčajnom kompe
no možno sa niekto somnou bude hádať ak to robí každý druhý den ale notebook je predsa len trošku inak spracovaný, ale na 99% by to malo ísť.
a za druhé kupuješ používaný procesor ktorý môže ísť jeho majitelovi v notebooku dobre ale to neznamená že procesor je v poriadku.
ten procesor má o 10W(50W teda) väčší tepelný výkon, neni to nič strašné no samozrejme bude mu trošku teplejšie.
treba si potom odsledovať teploty a pretestovať to v prime95
a nahod tam novší bios ak ho náhodou nemáš
//autoeditácia príspevku (21 Máj 2014, 19:11)
neviem či tu je niekto taký odvážny aby ti povedal že to na 100% pôjde pretože toto predsa nie je swap v obyčajnom kompe
no možno sa niekto somnou bude hádať ak to robí každý druhý den ale notebook je predsa len trošku inak spracovaný, ale na 99% by to malo ísť.
a za druhé kupuješ používaný procesor ktorý môže ísť jeho majitelovi v notebooku dobre ale to neznamená že procesor je v poriadku.
-
DAMON88
Professional
a mobile procesory sa asi ako nové kupovať moc nedajú že ? inak diki za odpovede
nové možno jedine tak cez autorizovaný servis na nejaký upgrade službu čo by muselo aj pekne stáť ale neviem či niečo také existuje
ked to planuješ kupiť z ebayu tak si hlavne pozri hodnotenia u inzerujucich a niekedy je možnosť aj vrátenia niektorý solídny predajcovia s tým nemaju vôbec problém
//autoeditácia príspevku (21 Máj 2014, 19:56)
dufam že som ta nejak nevystrašil neodradil od toho
ked to planuješ kupiť z ebayu tak si hlavne pozri hodnotenia u inzerujucich a niekedy je možnosť aj vrátenia niektorý solídny predajcovia s tým nemaju vôbec problém
//autoeditácia príspevku (21 Máj 2014, 19:56)
dufam že som ta nejak nevystrašil neodradil od toho
-
DAMON88
Professional
neodradil si ma vôbec neboj
a jasne ebay ovladam diki