Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Môjho zamestnávateľa je prd do toho čo ja robím v súkromí. :) Môže ma vyhodiť za neplnenie si pracovných povinností alebo pretože nemá pre mňa robotu, všetko je vymenované v §63 zákonnika práce. To že sa učiteľky nechali vyhodiť je len ich chyba že sa nevedeli brániť.

A apropo, keď má môj zamestnávateľ takéto jednanie, tak u takého byť ja nepotrebujem. :D

Jaj vlastne to máš pravdu - keď sa zamestnávateľovi nelúbim, tak si naozaj nájde valídnu zámienku pod akou ma vyhodiť, každopádne ale dôvodom nemôže byť verbálny alebo akože morálne nevhodný prejav s súkromí. :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zalezi ako mas napisanu pracovnu zmluvu. Casto tam je zahrnute, ze aj mimo pracoviska musis udrziavat dobre meno firmy, resp. neposkodzovat ho. A do toho sa daju zahrnut vsetky tvoje verejne vyjadrenia. A televizia moze mat zmluvy postavene este prisnejsie, takze ta mozu legalne vyhodit aj za takuto vec, pretoze ide o porusenie pracovnej zmluvy.
PS: status na facebooku nie je sukromna zalezitost
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

DEVZYO1G napísal:Skúšali ste sa niekedy zamyslieť čo by ste vy robili ak by ste sa narodili ako róm v osade?
"fuck logic" predstavuju tieto "keby ste sa narodili ako.." nezmysly, to ano..

Podstata ciganskeho problemu nespociva v ich "neprisposobivosti", ale absurdnosti systemu, ktory ju toleruje a dovoli jej rozmach. Toto zlucenie rovnostartva, bezohladnosti a falosnosti, doba kedy sa clovek ako ta moderatorka musi ponizene sklanat na oltary politickej "korektnosti".
Rómovia sa na Slovensku stávajú čoraz početnejšou skupinou obyvateľstva. Vedci dnes zverejnili prognózu do roku 2030. Odhad na ďalších 15 rokov znie - nárast rómskej populácie o 100 až 200-tisíc ľudí.

Pôrodnosť, úmrtnosť aj potratovosť. Mladý vedec skúmal podmienky života Rómov. Do roku 2030 by ich malo byť o takmer 50 percent viac ako v súčasnosti.

Rómky rodia skoro a majú viac detí po sebe. V priemere viac ako 4, čo je vysoký nadpriemer. Na ostatné Slovensky pripadá iba jeden a pol dieťaťa.

To znamená, aj keby každá Rómka mala menej detí, mladých Rómov je tak veľa, že populácia porastie.

http://www.tvnoviny.sk/domace/1756102_o ... oza-vedcov
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

FB nema ziadnu pravnu hodnotu, aj prave v tejto chvili si mozem vytvorit na FB svoju vlastnu moderatorku (alebo koholkvek), vypisem meno, fotku a mozem plut nadavky a urazky od rana do vecera.
Prílohy
problem_internet.jpeg
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak ale keď je evidentné, že je to jej reálny profil a nijako to nepopiera, tak čo?
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

uz za to ta moderatorka dostala padaka..

http://romovia.sme.sk/c/7207513/rtvs-vy ... booku.html
hughito
Redeemer
Redeemer

To sa dalo čakať.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

A kde pisu co dostal za to ten, co tam kradol tu rynu? :sly:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Bobr napísal:A kde pisu co dostal za to ten, co tam kradol tu rynu? :sly:
Socialny byt predsa, ved im treba pomahat!!!
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Tak ale keď je evidentné, že je to jej reálny profil a nijako to nepopiera, tak čo?
Nuz, jej problem. :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

asi tak, ja by som to popieral ako by sa dalo a idealne aj zazaloval zamestnavatela keby ma chcel vyhodit :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Z toho jej ospravedlnovania sa mi zdvihal zaludok, zrejme to aj tak nestacilo..
hughito
Redeemer
Redeemer

Aryan Angel napísal:Z toho jej ospravedlnovania sa mi zdvihal zaludok, zrejme to aj tak nestacilo..
Aj mne za to pokrytectvo.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mna do uplnych popukov dostavalo to, ked sa ohanali tym, ze ona je predsa platena aj z dani na ktore drú romovia :lol:

//autoeditácia príspevku (20 Máj 2014, 12:54)
Ale scifi reaktori noveho Casu :lol:

:minus:
5 dôvodov, prečo by mala odísť z RTVS

1. Moderátori akéhokoľvek média by si nemali dovoliť prezentovať rasistické názory verejne.

2. Porušila zásadu, že novinári a predovšetkým tí z verejnoprávnej televízie by mali byť nositeľmi etických hodnôt, čo ona nerešpektovala.

3. Moderátorka je platená z daní všetkých občanov Slovenskej republiky, teda aj rómskych.

4. Ako šporťáčka preukázala nešportové správanie. Teda žiadne férplej.

5. Porušila etický kódex novinára SSN, keďže verejne prejavila xenofóbne správanie, čiže znevážila národnostné menšiny.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

príde romák do obchodu a vypýta si 10 rožkov bez DPH.. :roll:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v Brne v MHD prebieha zaujimava iniciativa - http://mypracujeme.cz/
podla drvivej vacsiny pribehov, ak je cigan schopny a maka, nema problem so zamestnanim
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

hughito napísal:To sa dalo čakať.
Slovaci vseobecne nie su rasisti a rasistka nie je ani Kormuthova. Nikoho som napriklad nepocul nadavat na Vietnamcov, okrem par tupcov z "kartarskych" klubov nikto nenadava ani na cernochov, Indov, dokonca je malicko nadavok na moslimov, a ak su tak je to strach pred islamom, nie pred rasou. Za to na ciganov nadava kazdy, kto ma tu smolu zit v blizkosti niektorej z ich komunit. Zit v blizkosti nejakej osady je priam peklo. Je vynimkou pocut o romoch v dobrom a clovek az pookreje, ked pocuje alebo cita o poriadnej, pracujucej romskej rodine a zela si, aby taki boli vsetci. Nic ine, ziadny plyn, ani strielanie. Len aby ti ludia zili poriadne a zaclenili sa do spolocnosti. Ked sa to stane, "rasizmus" na Slovensku sa dostane na minimalnu - takmer ziadnu uroven.

A suhlasim s tym, ze z jej ospravedlnovania sa zvihal zaludok..
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, toto nie je taký ten typický rasizmus, to je už istá špecifická forma, viackrát som tu písal. Hlavne to zázračné: nie som rasista, ale. Alebo: mám kamaráta cigána, ale.. a pod.

Ide o zmes predsudkov a stereotypov, ktoré sa ale dotýkajú istej etnickej menšiny - napriek prehláseniam, že mi daná skupina nevadí. Je to schizofrenický stav - presne ako to predviedla hentá puča. V jednej chvíľu zo seba vydala rasistický hlod na úrovni kartárov a o pár hodín nato už splietala čosi o kamarátoch a kapele a výnimočnom vzťahu..? To je čo?

Na margo nejakých základých mýtov fajn prehľad: http://www.syndromrom.sk/?page_id=12
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

niektoré takéto mýty vlastne rozoberali aj na demagog.sk pri hodnotení výrokov precädu Kotlebu: http://demagog.sk/politici/137/marian-kotleba
a ten jej hlod by som už neriešil dookola, ani do istej miery pokrytecké ospravedlnenia, viac ma serú anticiganisti, čo sa vyrojili naháňať si politické body aj na tomto, možno sa dočkáme aj nejakých pochodov "za ňu.." :roll:
Hotwire napísal:nikto sa jej tu nejak vehementne nezastava, akurat zopar ludi poukazalo na iste veci
waaait, nehovorím o hojku :wink: tu je to ešte akotak v pohode
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito

to ze sa bieli zamestnavatelia castokrat zdrahaju prijat romskeho obcana za zamestnanca nemusi este vobec znamenat ze z ich strany ide o rasizmus. Je uplne prirodzene ze ludia sa skôr snazia spolupracovat s inymi ludmi ktori su im kulturne podobni. Ja osobne keby som mal firmu a budem si vyberat medzi "beznym Slovakom", Romom,Africanom,Vietnamcom s priblizne rovnakou kvalifikaciou a pracovnymi skusenostami, tak si vyberiem to prve. Ale rovnako by sa v pozicii zamestnavatela zachoval aj ten Rom,African ci Vietnamec. A tak to funguje uplne vo vsetkom. Ti ludia co su si z nejakeho dovodu blizsi si skor navzajom pomozu ako ti co su si vzdialenejsi.
Napísať odpoveď