Graficka karta 3GB vs 2GB
Graficka karta 3GB vs 2GB
Zdravim, chcem kupit novu grafiku, konkretne GeForce 660 a narazil som na 2 varianty jeden s 2GB pamate a druhy s 3GB. Aky je narast vykonu? Ta s 3GB je len o 14 eur drahsia a ma vacsiu spotrebu. Oplati sa ju zobrat?
Re: Graficka karta 3GB vs 2GB
Ake su takty cipu a pamate? Daj linky na tie karty.
Nie som si istý ale Gigabyte je trošku lepší. Ale osobne by som bral radšej ASUS. (Mám teraz gigabyte gpu a mám s ňou menšie problémy s taktami + hry)
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Dve podobne grafiky nemozes papierovo porovnavat, to je blbost. Musis si pozriet realne testy.
No ak to chces papierovo, tak ten Gigabyte je lepsi. Asus ma zasa lepsie chladenie.
No ak to chces papierovo, tak ten Gigabyte je lepsi. Asus ma zasa lepsie chladenie.
tak papierovo vidim aj ja, ale osobne sa prikladam k ASUS lebo aj terajsia moja grafika je ASUS a za 5 rokov pouzivania som s nou nemal problemy, len ked uz ta gigabyte ma 3GB ci by nebola lepsia...
3GB VRAM nevyužiješ 
a ak si ochotný zaplatiť toľko za tú otrasnú gigabytku, tak choď rovno do
http://www.alza.sk/asus-r9270x-dc2t-2gd5-d486247.htm
a ak si ochotný zaplatiť toľko za tú otrasnú gigabytku, tak choď rovno do
http://www.alza.sk/asus-r9270x-dc2t-2gd5-d486247.htm
diky ale radeon nie
asi pojdem do tej asusky
a načo chceš využívať tu graficku? len hry alebo na pracu?
To pocuvam stale, ked som kupoval 4GB HDD, kazdy mi hovoril, "naco taky velky disk, ten v zivote nevyuzijes", teraz su 4TB disky. Podobne reci boli v case grafickych kariet ked mali 2 a 4 MB.DropDead napísal:3GB VRAM nevyužiješ
Vsetko zalezi od toho na ako dlho sa grafika kupuje, uz teraz hry vyzaduju 2GB VRAM, co bude o 2-3 roky?
Inak ale s Gigabyte nemam dobre skusenosti, tiez by som sa tejto znacke vyhol, odisla mi uz od nich grafika aj zakladna doska.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Myslíš, že o 2-3 roky tá grafika utiahne hry, ktoré budú potrebovať 2+GB RAM na Full detaily? To neutiahne už ani dnes.
Na casual hranie stačia 2GB. Ak je hardcore hráč, tak mu tam tá grafika tri roky nevydrží.
Na casual hranie stačia 2GB. Ak je hardcore hráč, tak mu tam tá grafika tri roky nevydrží.
Tak ale ak je rozdiel 14€, neviem detaily, len ten komentar ze 3GB nevyuzije, musel som reagovat.
Tu grafiku chcem hlavne na hry, som casual. Ja hram len v rozliseni 1680x1050, takze 2GB by malo stacit. Este teraz mi GTX 275 celkom dobre utiahne hry, ale predpokladam ze hry ako Watch Dogs uz neutiahne.
na tom rozlíšení bude 2GB s prehľadom stačiť
porovnávaš hrušky a jablká, dnes sa kapacity úložných zariadení pohybujú v gigabytoch a terabytoch, pričom VRAM sa pohybujú v rámci pár GB...2GB a 3GB VRAM sú ako 8GB RAM a 16GB RAM, takže myslím, že nemusím ďalej vysvetľovaťDreamer napísal: To pocuvam stale, ked som kupoval 4GB HDD, kazdy mi hovoril, "naco taky velky disk, ten v zivote nevyuzijes", teraz su 4TB disky. Podobne reci boli v case grafickych kariet ked mali 2 a 4 MB.
Vsetko zalezi od toho na ako dlho sa grafika kupuje, uz teraz hry vyzaduju 2GB VRAM, co bude o 2-3 roky?
Inak ale s Gigabyte nemam dobre skusenosti, tiez by som sa tejto znacke vyhol, odisla mi uz od nich grafika aj zakladna doska.