Wolfenstein: The New Order

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Wolfenstein: The New Order

Príspevok od používateľa typek61 »

Nový Wolfenstein: The New Order sa bude odohrávať vo fiktívnom roku 1960 po tom, čo nacisti vyhrali II. svetovú vojnu. Hráči sa vžijú do známeho amerického vojnového hrdinu s menom B.J. Blazkowicz, aby vykonali nemožné, zahájili protiútok proti nacistickej moci, ktorá ovláda celý svet. Pozrieme sa do Európy, kde prenikneme do nacistickej pevnosti a budeme bojovať proti légiám nepriateľov. V tom všetkom nám budú pomáhať superzbraně, bez ktorých by to bolo určite nemožné.

Bethesda začína v mediálnej prezentácií nového pokračovania Wolfenstein série s podtitulom The New Order. Pokračovanie, ktoré skutočne prekvapuje a vyzerá, že štartuje novú éru série. A to ako autormi, tak aj umiestnením. Hru totiž znovu nevyvíja Id soft, ale pod taktovku ho dostal MachineGames, štúdio vytvorené z ľudí zo Starbreeze studios, autorov Riddicka a Darkness titulov. Tí sa rozhodli nerecyklovať druhú svetovú vojnu, ale posunúť hru vpred a vytvoriť jej vlastný svet neobmedzovaný históriou druhej svetovej vojny. Presnejšie dej posunú do 60-rych rokov.

Ale nebudú to 60-te roky, ako ich poznáme, bude to alternatívny svet, ktorý ukáže situáciu v prípade víťazstva nacistov v druhej svetovej vojne. Hra nám priam dá pocítiť čo so svetom Nacisti spravili a v postave B.J. Blazkowicza, hrdinu Wolfenstein série, sa budeme snažiť situáciu zvrátiť. Ale nebude to ľahké. Odboj je rozdrvený a minimálny, Nacisti sú všade a postupne svet menia na svoj obraz. Pamiatky ako Eifellova veža a Big Ben osviežili svojimi symbolmi a historické časti miest vylepšili o svoju víziu architektúry budúcnosti.

trailer

co si myslite o tejto hre?mna velmi zaujala :) budem sa tesit ked vyjde :P
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Wolfenstein: The New Order

Príspevok od používateľa Mek »

Hm. Pripomina mi to viac nejaku sci-fi strielacku (aj ked ono to svojim sposobom sci-fi ma byt). Trailer nemusel byt po francuzsky (nebolo rozumiet ani slovo), a cakal som viac zaberov z hry.
Suma sumarum, dufam, ze to nepokaslu ako napr. CoD seriu.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

to je mozno preto, lebo som vo francusku sorry :P uvidime ale wolfenstein seriu mam rad a dufam ze nesklamu
Danielson
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Danielson »

Super novinka

Bethesda vo svojom e-shope na stránke ponúka zberateľskú edíciu, ktorá je bez hry. Dostanete tam krabičku do ktorej si originálku zakúpenú v obchode môžete vložiť :lol:

Lákadlami exkluzívneho balenia sú:
- 8 palcová figúrka dobového robotického psa (Panzerhund)
- Zložka, ktorá obsahuje dokumenty, listy, mapy...
- Tlačený manuál
- 14 pohľadníc vo "vintage" štýle s motívmi alternatívnej histórie
- 3 nášivky
- Dogtag v alternatívnej historickej forme

Dostupných je len označených 5000 kusov. Cena je stanovená na férových 100 dolárov. Už som to mal v košíku, keď som uvidel poštovné na Slovensko - stojí 70 dolárov.

http://store.bethsoft.com/brands/wolfen ... ition.html
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

u mna sa to uz moc odklana od wolfensteina... dodnes som aktivnym hracom multiplayeru wolfenstein enemy territory a je to u mna zatial neprekonana hra, tolke roky a nevie ma omrziet...

toto uz sa mi od klasiky nepaci, scifi o 2 svetovej ma neberu, a aj ked vyskusam, nedavam tomu velku sancu
stary dobry wolfenstein uz je ta tam
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Danielson napísal:Bethesda vo svojom e-shope na stránke ponúka zberateľskú edíciu, ktorá je bez hry. Dostanete tam krabičku do ktorej si originálku zakúpenú v obchode môžete vložiť :lol:
kapitalizmus vo svojej ultimatnej podobe...
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Aka ultimatny lapac prachu :D
Danielson
Darca
Darca

Na stránke wolfensteinu sa môžete preklikať a zahrať si starého Wolfa :) http://3d.wolfenstein.com/game_EU.php
faethia
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa faethia »

rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Podla tohto videa budu mat nepratelia inteligenciu 5 rocneho:
http://a.pomf.se/jjvpaf.mp4
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Snaď to tak nedopadne ako v tom videu :?
Natrezim
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Natrezim »

Nemôžem to potvrdiť, ale to určite nie. Veď to by nemohli hento vydať :D to bol určite len nejaký test zbrane alebo čo.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Verzia X-Box sa uz objavila na warezu tak snáď niekto hodí prvé dojmy :)

Takže máme tu prvé recenzie : http://goo.gl/PKcer7
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Objavili sa uz aj recenzie. Celkovo to vyzera na solidnu old school strielacku - priemer hodnoteni cca 80/100.

Hra ma okolo 40 GB.
Nový Wolfenstein síce nemal nikdy predpoklady na deviatkovú hru a vzhľadom na to končí veľmi slušne. Jeho recenzie siahajú od 9 k 6 s väčšinou okolo osmičky, čo naznačuje slušnú zábavu pri strieľaní nacistov v alternatívnej budúcnosti. Je to oldschoolovka ako sa patrí a aj s malým bonusom v podobe jednoduchého stealth systému. Doprevádza to kvalitný príbeh s výraznými postavami.

Polygon – 9
Metro – 9
Stevivo - 9
Ausgamers – 8.7
Gamespot – 8
GameInformer – 8
Shack News – 8
USGamer – 8
Time – 8
Gamesradar – 8
IGN – 7.8
Destructoid – 7.5
Eurogamer – 6
VideoGamer – 6
Joystiq – 6
zdroj:sector
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ukazky z hry ma nejak neohurili aj ked podla toho sa posudzovat velmi neda, tak skusim to aspon na pc prave instalujem
ps niekoho az ohurila moc :roll:
Prílohy
logika.jpg
Danielson
Darca
Darca

Tak včera som mal 6 hodinový maratón a som približne v polovici hry. Podelím sa s vami o svoje prvé dojmy:

Začnem príbehom - som veľkým nadšencom fiktívnych historických príbehov. Čítal som Kampf, Marxizmus ale aj naprílkad Farherland, ktorý je zasadený do časového obdobia a okolností ako je situovaná aj hra - rok približne 1960, Nemecko vyhralo vojnu. Svet vyzerá úplne inak. Celkom si vychutnávam prostredie nemeckej Európy. V hre je možné čítať množstvo článkov z novín, ktoré pekne dokreslia celý obraz fiktívnej histórie. Niektoré príbehové zvraty sú trošku pritiahnuté za vlasy, zasa od iných som čakal širšie okolnosti. Ale som v polovici hry, možno sa začne s vyvolávaním mrtvol a.k.a. woodoo :) Je to akčné a miestami až strhujúce. Postavy sú verné, pekne pasujú do atmosféry. Celá kampaň by podľa príspevkov na rôznych fórach mala trvať 10-12 hodín.

Hrateľne to hodnotím na výbornú. Až ľutujem, že hra nie je s multiplayerom, pretože sa to ovláda jednoducho a čisto. Okrem jednej zbrane je možné držať až dve naraz - každú v jednej ruke. Najprv sa mi zdal ten nápad prehnaný, prišlo mi to ako možnosť pre hráčov, ktorí chcú hru preskákať v Rambo štýle, avšak aj ja som sa dostal do situácií, kedy sa hrou nedalo nijak inak pokračovať než len zobrať automatické brokovnice zmasakrovať všetko čo sa hýbe (hrám to na 2. najťažšej obtiažnosti z piatich).

Celá hra je dosť naskriptovaná. Umela inteligencia nie je ani závratne dobrá ani závratne zlá. Snaží sa kryť, meniť pozície. Vo veľkých priestoroch ako sú sklady sa vás snažia obkľúčiť - jednoducho vie aj prekvapiť.

Na mojej zostave (CPU i5, gfx 550 Ti, 8 GB Ram) ide hra na Full HD rozlíšení a stredných detailoch s 40-50 FPS. Vyššie detaily som zatiaľ ani neskúšal, pretože teraz to vyzerá skvelo. Mnoho hráčov sa sťažuje, že s high-end počítačmi majú veľké problémy dostať hratelné FPS, avšak tieto problémy sú pomerne ojedinelé (otázka patchov). Teším sa na ďalšie tituly bežiace na tomto engine :)
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Povedal by som, ze to vyzera dobre, ale ze by to bola najkrajsia hra aku som videl, to sa tvrdit neda. Pozastav sa niekde pri stene a pozri sa na rozlisenie tej textury :) Netvrdim, ze je to najdolezitejsie, ale rozhodne to nie je najkrajsia hra graficky. Plus tie optionsy graficke ma pekne zmiatli, niektore veci ani poriadne neviem co znamenaju (napr. Pages per frame).
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

pre Danielson: 6 hodin a v polke hry? moc som sa nevrtal v menu iba som to pustil a hral. Da sa niekde pozriet nejaky progress? 40+ GB, cakal by som viacej hrania cisteho casu. Uvidime aky bude zaver.
Danielson
Darca
Darca

Hra má 16 kapitol a bol som na konci 7. Kdesi v menu som sa dostal k percentuálnemu progressu kompletného prejdenia hry (aj zbieraním predmetov a podobne) avšak teraz som v práci a nepamätám sa kde v menu som to našiel. Editujem tento príspevok, keď prídem domov a pozriem to.

Podľa toho čo som sa dočítal sa herná doba zdvojnásobuje tým, že pri druhom začatí hry obetuješ druhého člena posádky. Do akej miery to bude odlišné povedať neviem, ešte som neskončíl terajšiu príbehovú líniu :) Ak si otvoríš zoznam epizód, tak vidíš dve línie - jednu s prvým parťákom, druhú s druhým.

EDIT: Statistika s percentami sa nachadza v EXTRAS / STATISTICS
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Zaujimave, dik za info.

edit: prva cast prejdena. Som spokojny. Pribeh pekny, koniec zvlastny. Som zvedavy na tu druhu cast hry ked zachranim toho druheho.
Napísať odpoveď