Chladic na HDD
Chladic na HDD
oplati sa kupit chladic na HDD?
Re: Chladic na HDD
tému si prispel 3 krát just BTW...
záleží na aké účeli využívaš HDD ak ho máš vytažený non-stop 24h v nejakom servri,nasku alebo niečo tak možno áno ale nevidím ani tam dôvod ak je dobre odvetraná skrina
a ak máš klasický počítač s klasickým odvetrávaním tak nemá dôvod sa prehrievať čiže nie je potrebný ani chladič.
máš nejaké velké teploty na nom? alebo načo ho využívaš?
záleží na aké účeli využívaš HDD ak ho máš vytažený non-stop 24h v nejakom servri,nasku alebo niečo tak možno áno ale nevidím ani tam dôvod ak je dobre odvetraná skrina
a ak máš klasický počítač s klasickým odvetrávaním tak nemá dôvod sa prehrievať čiže nie je potrebný ani chladič.
máš nejaké velké teploty na nom? alebo načo ho využívaš?
najma na hry
//autoeditácia príspevku (22 Máj 2014, 17:49)
najma na hry
//autoeditácia príspevku (22 Máj 2014, 17:49)
najma na hry
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Ak nebudes odpovedat na otazky,tak Ti niekto len tazko pomoze.
nevidím dôvod chladiča ak sa len hráš, hranie hier nie je nejak náročné na zaťaženie harddisku,
máš nejaké podozrenie že sa prehrieva alebo že je spomalený alebo niečo?
máš nejaké podozrenie že sa prehrieva alebo že je spomalený alebo niečo?
"Backblaze využíva bežné spotrebiteľské 3.5" vysokokapacitné SATA disky. Jej servery sú dostatočne chladené a priemerné teploty diskov dosahujú podľa modelu najviac 30.5 stupňa C"
"Zistenia spoločnosti ale zrejme nie je možné aplikovať na nedostatočne chladené disky napríklad presahujúce teploty 50 stupňov C. "
tento článok nevraví vôbec nič o harddiskoch uložených v PC
ich disky sú uložené v servroch s kvalitne navrhnutým chladiacim systémom
čiže celkovo je článok zavádzajúci, pri kvalitnej PC skrinke(hovorím o odvetrávaní nie o tom že má neonky) sa pri vytažení vedia disky udržať do 50 stupňov C (samozrejme že sa dá aj lepšie)
pri starých skrinkách zo skoro žiadnym odvetrávaním je ich pracovná teplota medzi 40-60+ stupňov C čo už môže mať vplyv pri dlhodobom používaní
vždy som sa zastával toho že kvalitne odvetraná skrina je základ celého PC
určite harddisky chladiť treba! ale nie nejakými aftermarket chladičmi ale normálne odvetranou PC skrinkou
"Zistenia spoločnosti ale zrejme nie je možné aplikovať na nedostatočne chladené disky napríklad presahujúce teploty 50 stupňov C. "
tento článok nevraví vôbec nič o harddiskoch uložených v PC
ich disky sú uložené v servroch s kvalitne navrhnutým chladiacim systémom
čiže celkovo je článok zavádzajúci, pri kvalitnej PC skrinke(hovorím o odvetrávaní nie o tom že má neonky) sa pri vytažení vedia disky udržať do 50 stupňov C (samozrejme že sa dá aj lepšie)
pri starých skrinkách zo skoro žiadnym odvetrávaním je ich pracovná teplota medzi 40-60+ stupňov C čo už môže mať vplyv pri dlhodobom používaní
vždy som sa zastával toho že kvalitne odvetraná skrina je základ celého PC
určite harddisky chladiť treba! ale nie nejakými aftermarket chladičmi ale normálne odvetranou PC skrinkou
-
dobi235
Light Professional
suhlasim s EmTeK... nevidim dovod kupovat chladic na HDD na beznom PC.. dnes uz ma asi kazda skrinka ventilator vpredu co na chladenie bohate staci 
ja prenasam jeden HDD uz asi 10 rokov z PC do PC
chladic som nikdy nepouzil
chladic som nikdy nepouzil
-
hojko
Site Admin
Treba pozriet teplotu disku a ak sa skutocne pri zlej vetranej bedni priblizi 50 stupnom, tak treba najskor vymysliet vetranie bedne a az potom uvazovat nad chladicom disku.