TV zakrivenou obrazovkou

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

TV zakrivenou obrazovkou

Príspevok od používateľa gogo956 »

1. videli ste niekde nazivo? co hovorite na dojem,obraz?

2.existuje aj iny typ Tv s takouto obrazovkou okrem 55" LG 55EA980V ktory sa predava na Svk?

3. ako je to so zivotnostou OLED displejov? viem ze pri prvych modeloch bola dost ohranicena..

dakujem
EmTeK
Medium Star
Medium Star

Re: TV zakrivenou obrazovkou

Príspevok od používateľa EmTeK »

môžem ti odpovedať tak na prvu otazku :)

videl som to na nejakej expo už ani neviem kde, celkom sa mi to páčilo dojem zo sledovania je fajn obraz bol pekný
až nato že je tam proste nejaká hranica vzdialenosť nemôžeš byť ani blízko ani daleko lebo potom sa nato už nekuká dobre
a tak isto aj z uhla sa nato nekuká dobre.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Aj iné značky majú zakrivené obrazovky. Napr. Samsung UE*HU8500.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

1. Co sa tyka obrazu, zalezi ci je rec o oled alebo LCD. Lebo Samsung robi aj zakrivene LCD (HU8500, H8000). To zakrivenie ma zmysel u nejakej obrej uhlopriecke, nie u 55". Tam je to hlavne o marketingu ako ukazka ze sa to da vyrobit. Zmysrl to ale pri takej velkosti nema ziaden.

3. Pokial ide o zivotnost oled tu zalezi na tom akym sposobom je to urobene. U oled nie je problem so zivotnostou, ale s nerovnomernym starnutim buniek. Modra totiz starne skor ako cervena a zelena. Konkretne u LG s tym ale problem nie je, oni to maju vyriesene pouzitim woled. Teda samotne bunky nie su RGB, ale su biele. A o farebnost sa stara nejaky neorganicky RGB filter, ktory je cez to natiahnuty.
Napísať odpoveď