Kradez?
Kradez?
Co si myslite, ako sa klasifikuje ked mi niekto dlzi peniaze a odmieta vyhovarajuc sa ich vratit. Po mori hovorov, sms, mailov som sa rozhodol ze si prachy proste vezmem (ma obchod).
Tod otazka, z coho budem obvineny ked som si prachy proste vzal proti jeho vôli?
Cely dlh je na papieri, nim podpisany (zmluva).
Tod otazka, z coho budem obvineny ked som si prachy proste vzal proti jeho vôli?
Cely dlh je na papieri, nim podpisany (zmluva).
Re: Kradez?
Závisí, ako veľmi je vychcaný, ale keby chcel, mohol by Ťa dať na súd a mal by si z toho opletačky, on by to podľa všetkého aj mohol vyhrať.
Ak máš normálnu zmluvu, daj ho na súd - na začiatok by mal súd vystaviť platobný rozkaz, ktorý musí uhradiť myslím do 7 dní.. ak to nespraví, prebehne normálne súdne konanie, ktoré by si mal vyhrať, ak tam nebude žiadny zádrhel.. a ak Ti nevráti peniaze ani po vyhranom súde, môžeš ísť s rozsudkom k exekútorovi a ten sa už o neho postará (za predpokladu, že oficiálne vlastní nejaký majetok, prípadne že je niekde oficiálne zamestnaný) a bude od neho vymáhať celú dlžnú čiastku + úroky z omeškania + súdne trovy + províziu pre exekútora.
Ak máš normálnu zmluvu, daj ho na súd - na začiatok by mal súd vystaviť platobný rozkaz, ktorý musí uhradiť myslím do 7 dní.. ak to nespraví, prebehne normálne súdne konanie, ktoré by si mal vyhrať, ak tam nebude žiadny zádrhel.. a ak Ti nevráti peniaze ani po vyhranom súde, môžeš ísť s rozsudkom k exekútorovi a ten sa už o neho postará (za predpokladu, že oficiálne vlastní nejaký majetok, prípadne že je niekde oficiálne zamestnaný) a bude od neho vymáhať celú dlžnú čiastku + úroky z omeškania + súdne trovy + províziu pre exekútora.
Keď máš ten dlh na papieri, čo takto ísť racionálnejšou cestou cez právnika mu napísať list aby ti to vrátil, ak nie budeš sa domáhať vrátenia dlhu cez súd, prípadne ísť cez exekútora?
Takto ako to chceš ty spraviť, by to mohlo byť klasifikované ako krádež.
//brm predbehol
Takto ako to chceš ty spraviť, by to mohlo byť klasifikované ako krádež.
//brm predbehol
viem ze dlzi krizom krazom a dlhy sa mu vezu uz jak na vlaciku, dokonca mam dojem ze uz je s tym zmiereny a zacina zaujimat postavenie "nic nemam nic vam nedam" takze preto som sa takto rozhodol. Viem ze klasickou cestou by som "papierovo" za pravdu dostal, ale co ja z toho budem mat okrem toho ze nic, tak mozno to ze bude mat dalsi cierny bodik, pojde co ja viem mozno sediet ale penazi sa nedomozem (predpokladam, tak ako sa nedomohli ini - resp. domohli ale zase iba "papierovo").
Samozrejme dalsi aspekt koli necelym 500€ .....
Zaujimala ma najmä ta klasifikacia, kedze peniaze ktore si vezmem su vlastne moje, mam to biele na ciernom.
Samozrejme dalsi aspekt koli necelym 500€ .....
Zaujimala ma najmä ta klasifikacia, kedze peniaze ktore si vezmem su vlastne moje, mam to biele na ciernom.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
mňa by zase zaujímalo prečo niekomu o kom vieš že má plno nesplatených dlhov požičiavaš peniaze
tiež by ma zaujímalo, prečo si myslíš že cez súd a exekútora dostaneš peniaze iba papierovo a nie reálne, keď ich reálne má lebo si ich chceš zobrať z jeho obchodu
a tiež by ma zaujímalo, prečo si spisoval s ním zmluvu keď ju aj tak nechceš využiť
tiež by ma zaujímalo, prečo si myslíš že cez súd a exekútora dostaneš peniaze iba papierovo a nie reálne, keď ich reálne má lebo si ich chceš zobrať z jeho obchodu
a tiež by ma zaujímalo, prečo si spisoval s ním zmluvu keď ju aj tak nechceš využiť
1. dlhuje peniaze za nieco, nepozical som mu nic, povazuj to napr. za nesplatenu fakturu / pochopitelne ze vopred nebolo jasne ze nebude splatena
2. viem, lebo som si ho preklepol a zistil som, ze mne dlzi par stovak, inym dlzi par tisicov a jeho postoj som uz vyssie popisal, nikomu nemieni nic vracat v podstate je zmiereny s tym co sa stane
3. vykradnem? A toto je otazka, preco vykradnem? Dlzi mi 500, vezmem si 500. Kradez? Coho, mojich penazi?
Ja som sedlak, nepoznam pravo ani zakony (preto sa informujem) chcel som vediet hlavne taky vseobecny postoj k veci. Je to vsak zvlastne, ak si beriem nieco svoje, tak vlastne kradnem?
2. viem, lebo som si ho preklepol a zistil som, ze mne dlzi par stovak, inym dlzi par tisicov a jeho postoj som uz vyssie popisal, nikomu nemieni nic vracat v podstate je zmiereny s tym co sa stane
3. vykradnem? A toto je otazka, preco vykradnem? Dlzi mi 500, vezmem si 500. Kradez? Coho, mojich penazi?
Ja som sedlak, nepoznam pravo ani zakony (preto sa informujem) chcel som vediet hlavne taky vseobecny postoj k veci. Je to vsak zvlastne, ak si beriem nieco svoje, tak vlastne kradnem?
-
audiotrack
VIP
no tým že ti ich on neukradol, tak tie peniaze nie sú tvoje. Tvoja je pohľadávka ktorú je povinný splatiť. Ak mu peniaze zoberieš, tá pohľadávka sa nezruší (na tom papieri to bude stále, a z účtovného hľadiska neprebehla žiadna platba /takže si to nemôže on dať do nákladov, ty do príjmov.../ ak teda ide o nejakú faktúru). Navyše, záväzky a pohľadávky sa vysporadúvajú vedome. Ak mu vezmeš peniaze proti jeho vôli, je to krádež
budes mat z toho len problemy a este tie peniaze aj budes musiet vratit
nebude sa to posudzovat ako nieco co si beries s5, bude sa to posudzovat ako novy pripad, ty jeho budes sudit ze ti dlzi, on teba ze si mu ukradol
a mozno z teba este vysudi aj viac a nakoniec si tych 500€ aj vratis sam 
Ak iným dlhuje peniaze, určite už ho dali na súd.. určite má na krku nejaké exekúcie. A ak si s ním nevedia rady exekútori, podľa všetkého nič nevlastní oficiálne, všetko má napísané na niekoho (žena, deti, rodičia, kamaráti, biele kone). Čo ak má aj ten obchod napísaný na niekoho iného? Ak prídeš do toho "jeho" obchodu a niečo si z neho zoberieš, nezažaluje Ťa on, ale skutočný majiteľ obchodu, ktorý Ti nič nedlhuje.
Tusil som ze to nebude take jednoduche
tych 500€ uz ozeliem, akurat, v ramci mojich moznosti a schopnosti by som mu vedel akurat tak rozbit hubu a vziat si co mi patri, viem vsak ze to nieje asi celkom koser.
Kazdopadne.... Som na tom este dobre... Zial zlikvidoval svojim konanim aj inych podnikatelov clovek asi narazi na vsetko mozne aj nemozne.
Diky za info, pojdem mu aspon kolesa pichnut nech sa potrapi.
tych 500€ uz ozeliem, akurat, v ramci mojich moznosti a schopnosti by som mu vedel akurat tak rozbit hubu a vziat si co mi patri, viem vsak ze to nieje asi celkom koser.
Kazdopadne.... Som na tom este dobre... Zial zlikvidoval svojim konanim aj inych podnikatelov clovek asi narazi na vsetko mozne aj nemozne.
Diky za info, pojdem mu aspon kolesa pichnut nech sa potrapi.
Veď vravíš, že má obchod. Tým pádom má z čoho zaplatiť ak sa do toho obuje súd a exekútor. A právny systém nepozná niečo také ako, toto je moje ja som ti to požičal, beriem si to späť či sa ti to páči alebo nie, lebo je to vlastne moje. Tzn. tvoja obhajoba na súde by neobstála, keby si bol obvinený z krádeže. Máš zmluvu, rieš to oficiálnou cestou.
//rozumie mu niekto?
//rozumie mu niekto?
toto je uz lupezne prepadnutie a za to sa uz sediHegy napísal:by som mu vedel akurat tak rozbit hubu a vziat si co mi patri
bud rozbit hubu, alebo ukradnut, ale urcite nie obe naraz!!!
Ako bolo pisane, obchod nieje jeho, je to cele tak ZAMOTANE ze nemam chut ani naladu to nejak intenzivne riesit, skor som hladal kratku cestu ako si "vyzdvihnut" svoje prasule 
//autoeditácia príspevku (26 Máj 2014, 10:12)
//autoeditácia príspevku (26 Máj 2014, 10:12)
hehe kolko musi byt casovy odstup??beardie napísal:toto je uz lupezne prepadnutie a za to sa uz sedi
bud rozbit hubu, alebo ukradnut, ale urcite nie obe naraz!!!
aby to bolo nespojitelne, takze den-dva...
hej no, od "kradeze" uz som sa odhovoril...
stale vsak koketujem s myslienkou chlapskej reci
stale vsak koketujem s myslienkou chlapskej reci
-
audiotrack
VIP
len aby sa na druhý deň nešiel s tebou "porozprávať" on a jeho kamaráti 
asi je to faktura za nieco nelegalneLuksKE napísal:
//rozumie mu niekto?
normalne sa aspon porozpravaj s pravnikom, 500€ nie je malo aby som na to sral..
pravnik mi povedal nech serem na to, ze to nema vyznam, tak na to serem
chapem ze to nevidite ako ja, lebo neviete vsetko okolo toho, vsetky tie tahacky za nos , zistenie ze nikomu neplati, ze serie na vsetkych a na vsetko, ziadne povinnosti neskor zistite ze takto podvadza rad za radom ludi...
na temu "rozpravanie" sa sa nejdem dalej rozpisovat, myslim si ze dotycny dobre vie ze keby vystrcil rozky tak bude do konca svojho zivota dostavat nakladacku denno-denne, pochopitelne niesom sam kto sa hneva.
(mozno som proste iba skepticky k sudom, napr. koli tomu ze moji rodicia sa sudia 12 rokov za uplnu banalitu, uz v tom maju tolko penazi ze na pravnicku si museli brat uver...)
chapem ze to nevidite ako ja, lebo neviete vsetko okolo toho, vsetky tie tahacky za nos , zistenie ze nikomu neplati, ze serie na vsetkych a na vsetko, ziadne povinnosti neskor zistite ze takto podvadza rad za radom ludi...
na temu "rozpravanie" sa sa nejdem dalej rozpisovat, myslim si ze dotycny dobre vie ze keby vystrcil rozky tak bude do konca svojho zivota dostavat nakladacku denno-denne, pochopitelne niesom sam kto sa hneva.
(mozno som proste iba skepticky k sudom, napr. koli tomu ze moji rodicia sa sudia 12 rokov za uplnu banalitu, uz v tom maju tolko penazi ze na pravnicku si museli brat uver...)
zmluvu mas, nema hadam 85 rokov, nie?
raz bude pri peniazoch a ty to vyuzijes
raz bude pri peniazoch a ty to vyuzijes
CheZteR.. len aby medzitým niekomu inému nepraskli nervy a aby ten dlžník neskončil v nejakom plytkom hrobe na kraji miestneho lesíka.. potom už je to úplne v prdeli.