Kradez?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kradez?

Príspevok od používateľa mLuks »

hegy napísal:Ako bolo pisane, obchod nieje jeho
Tak už by to dupľom bola krádež, lebo peniaze v kase nie sú jeho ale majiteľa obchodu a ten s tým nič nemá (predpokladám)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a ved dlh zanika smrtou?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A bude nejaký dedič? Aj tak najskôr budú vysporiadané staršie dlhy, dlhy voči štátnym inštitúciám.. až potom môže prísť na rad on. Treba si prezistiť, komu koľko dlhuje.. (najlepšie nejaký známy na súde). Hegy pozná najlepšie situáciu okolo neho a sám musí zhodnotiť, čo sa mu oplatí, či neoplatí.

Súd si vyžaduje ďalšiu investíciu v podobe súdnych poplatkov (aj keď pri 500€ to bude asi len 30€) , prípadne cena právnika (aj keď bude známy právnik, určite mu treba zaplatiť aspoň nejaké pivo), taktiež stráviš čas vybavovaním a behaním po súde.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Je to tak ako pise brm, jednoducho mi je schodnejsie vysrat sa na 500€, no hnevam sa a rad by som mu kopol do riti... Je to ludska spina co obrala viacero ludi a vseci dobre vedia ze z neho nepadne koruna a zobrat si "co mi patri" by znamenalo obratenie celej situacie proti mne takze... Dufam ze ho karma dobehne :lol:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Hegy, ty máš asi na chlp rovnaký problém ako ja. Tiež mi jeden už teraz asi bývalý kamarát visí 500 € a je tomu hádam 3 roky, čo sa snažím od neho tie peniaze dostať. Stále len sľubuje, že vráti a že nech počkám do konca mesiaca a tých mesiacov už veruže ubehlo dosť. Takisto má dlhov kopec a mojich smiešnych 500 € je oproti tým tisícom niekde na spodku jeho zoznamu. Pri každom telefonáte to ale zahrá tak, že mi je ho nakoniec ľúto a ja by som mu asi nedokázal robiť ešte väčšie problémy ťahaním po súdoch. Ja som taká asi dobrá duša, keď mám, tak požičiam a keď si mám svoje peniaze pýtať späť, tak sa ešte aj cítim previnilo, že dotyčný nebude mať z čoho žiť. Už som sa ale poučil a nepožičiavam nikomu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Nooo je to obdobne, u mna s tym rozdielom ze 1. nemam ziaden kladny citovy vztah k predmetnej osobe :-) a 2. nepozical som cash, ale dlzi peniaze za sluzbu.
Keby to je naozaj kamarat tak samozrejme sa k veci staviam inak, napr. mne niekto z blizkej rodiny dlhuje nasobok spominanej ciastky no ... S peniazmi tazko.
Napísať odpoveď