Zdravím, potreboval by som návod ako napísaný kód v Notepad++ spustiť pomocou SPUSTIŤ v hornom paneli a spustený v Dev-c++ ho skompilovať.
Ďakujem vopred za rady.
Dev-c++ Notepad++
Re: Dev-c++ Notepad++
Fu, pekný guláš 
No v skratke takto: V dev-cpp dáš Nový projekt - Nový C projekt (alebo C++, predpokladám) - preklikáš sa nejako až k programu, čo ti samo vygeneruje a mal by ísť spustiť. Vtedy otvoríš ten tvoj notepad++, skopíruješ všetok kód, prilepíš do dev-cpp a spustíš.
(Dúfam, že máš k dev-cpp aj compiler, inak to bude dĺĺhá téma)
No v skratke takto: V dev-cpp dáš Nový projekt - Nový C projekt (alebo C++, predpokladám) - preklikáš sa nejako až k programu, čo ti samo vygeneruje a mal by ísť spustiť. Vtedy otvoríš ten tvoj notepad++, skopíruješ všetok kód, prilepíš do dev-cpp a spustíš.
(Dúfam, že máš k dev-cpp aj compiler, inak to bude dĺĺhá téma)
Tak som to robil ale myslel som že cez notepad++ pustim devc++ a kod už bude pripraveny na kompilovanie v devc++
Notepad++ nie je nič iné, ako editor textu - trochu rozšírený, oproti klasickému notepadu. Pre skompilovanie kódu (textu) potrebuješ prekladač (compiler), ten by mal byť pribalený spolu s dev-cpp. Dev-cpp potom nie je nič iné, ako editor textu (trochu prispôsobený na písanie zdojových kódov) a to čo napíšeš tam, posiela priamo do prekladača. To notepad++ nevie (alebo možno vie, nejako s rozšírením, ale to by bolo divné...)
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pokial si dobre pametam Dev-c++ je IDE ma gcc.