vodičský preukaz na 17 rokov

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
DENNY
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

vodičský preukaz na 17 rokov

Príspevok od používateľa DENNY »

Zdravím.

Mám 17 rokov vlastním už VP sk. AM, B1, B, T. Mám na tých čo sa v tom vyznajú jednu otázku.

1. Pri žiadosti mi pani na oddelení dala papier s voľnými riadkami, aby sa tam podpísali a napísali číslo svojho VP ľudia, ktorí mi budú ako sprievod. Museli tam byť osobne, takže sa tam podpísali len rodinní príslušnici s VP nad 10 rokov. Ja som už ale dostal riadny VP bez nejakých papierov. Čiže moja otázka znie - ako zistí policajt, ktorý nás zastaví, či ten človek čo sedí vedľa mňa bol napísaný na tom papieri alebo nie? Nemám v pláne jazdiť s niekým kto nespĺňa podmienku vlastnenia VP 10 a viac rokov, ale nedá sa mi neopýtať.

Vopred ďakujem. :-)
energy00
King
King

Re: vodičský preukaz na 17 rokov

Príspevok od používateľa energy00 »

V podstate si to môže overiť z auta, cez vysielačku, keď si od teba vyžiada doklady ;)
DENNY
Medium Star
Medium Star

Vidíš, to mi nenapadlo. Ale myslíš, že by vôbec prepočítaval vek, či mám 17 alebo už 18, keby videl, že mu dám VP, OP, doklady od auta, že proste neidem na čierno.. podľa mňa by sa len pozrel či sú doklady platné a oficiálne, ako pri bežnej kontrole.. Síce to ja ešte neviem, keďže mňa ešte policajti nestopli :P
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Nie pri kontrole bežne zoberú doklady k sebe k autu, tam kontrolukú cez vysielačku šoféra, a značky kvôli pokutám atď, je možé, že akonáhle povedia tvoje meno, tak kolega z druhej strany čo sedí pri PC povie, že ale on môže šoférovať v sprievode toho a toho človeka. Ale zas napr keď ťa stopnú o 3 ráno tak nič cez vysielačku neriešia. To vtedy len fúkneš a koniec.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Môže to byť buď / alebo. Záleží od policajta, alebo ako píše hrban, aj od času, kedy ideš. V noci sa mi tiež pár krát stalo, že nechceli doklady, len mi dali fúknuť. Na druhej strane, niekto by do teba buchol, a už by bol problém.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Aha, jasné, ďakujem. Kľudne sa vyjadrujte ďalší, čím viac názorov, tým viac informácií :-).
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

Ale staci len 1 policajt a mas po chlebe :roll:
DENNY
Medium Star
Medium Star

Prečo by som mal mať po chlebe? :) Myslím, že normálna otázka, ja som čistý, kľudne ma môžu prekontrolovať :D Ani raz som nesadol do auta bez sprievodu a bez potrebných dokladov, čiže ja sa nemám čoho báť :). Otázka je podľa mňa na mieste, zaujíma to určite viac ľudí :).

Peace.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

samozrejme že to zaujíma viac ľudí, dôkazom toho je, že sa to už niekoľkokrát preberalo v téme o vodičákoch. Otázka ti bola jasne zodpovedaná, neviem aké ďalšie názory a informácie chceš počuť.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Napríklad skúsenosti takých vodičov ako som ja, čo jazdia v sprievode, že ako ich kontrolovali, ak ich už kontrolovali.. Alebo hoci vyjadrenie aj nejakého policajta, proste ma to zaujíma, nič záludné za tým nehľadajte, nemám v pláne nič proti zákonom, ale snáď to nie je tajné, ako sa to kontroluje ....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

hrban napísal:Nie pri kontrole bežne zoberú doklady k sebe k autu, tam kontrolukú cez vysielačku šoféra, a značky kvôli pokutám atď, je možé, že akonáhle povedia tvoje meno, tak kolega z druhej strany čo sedí pri PC povie, že ale on môže šoférovať v sprievode toho a toho človeka. ...
takto sa to kontroluje
DENNY
Medium Star
Medium Star

Okey, lock ;)
Napísať odpoveď