odstranenie platobnej karty v google play

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
qwerty-xyz

odstranenie platobnej karty v google play

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:) V mobile som to nenasiel, ...

Rad by som sa opytal na jednu vec, v podstate vraj (kolko je na tom pravdy netusim) pri nahrati custom firmware do mobilu, je moznost hacknut mobil na dialku, nejakou appkou ktoru bez toho aby som vedel co robi, nainstalujem a nasledne sa mi niekto nabura na bankovy ucet, a stiahne moje peniaze, v banke som si nastavil dennu platbu cez internet maximalne na 5 eur, ale po case ma zaujimalo aj ako to zrusit v obchode google play, co sa mi nepodarilo, ale nasiel som to online na svojej google penazenke, tam som dal odstranit platobmu kartu, staci to? pytam sa cisto z toho dovodu ze ak by sa nahodou stalo cosi mobilu, ze doinstalujem aplikacie ktore maju virus, vie sa niekto dostat na moj bankovy ucet? internet banking som v mobile nikdy nepouzil ani sa nechystam, a tu kartu som z toho google wallet odstranil ....
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: odstranenie platobnej karty v google play

Príspevok od používateľa hrban »

pokiaľ telefón nie je rootnutý, tak by aplikácia nemala mať tak silné práva aby toto dokázala, tuším až po roote tu je táto možnosť. Ale to tiež treba potom tej apke dať root práva.
Neviem ešte som sa tým nezaoberal, keďže nemám platobnú kartu na G účte a romky používam overené. Appky inštalujem len tiež overené veci.

//autoeditácia príspevku (27 Máj 2014, 17:04)
btw tu je to od googlu
https://support.google.com/wallet/answer/2907561?hl=en
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: odstranenie platobnej karty v google play

Príspevok od používateľa brm »

Ja si myslím, že sa dá.. stiahneš aplikáciu/vírus, ktorá bude mať práva na použitie kamery.. čiže kamera bude stále zapnutá, obraz sa bude posielať cez internet k niekomu, kto bude pozerať, čo robíš s mobilom.. a náhodou položíš kartu vedľa mobilu, dotyčný ju zbadá, opíše si čísla a vykradne Ti účet..

;)
Napísať odpoveď