Cestovné poistenie

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Cestovné poistenie

Príspevok od používateľa Soviet »

Zdravim,
Planujem si kupovat rocne cestovne poistenie (este som nic take nerobil), aby som tam mal zahrnuty cely svet, teda aj USA/Kanada.
Mate nejake odporucania, pripadne rady podla coho postupovat a vyberat?

Ked som nahodil na stranke http://www.netfinancie.sk/cestovne-poistenie/ , tak mi tam vychadzalo najlacnejsie generali. 42eur (Ročné cestovné poistenie Komfort), co mi hodila aj ich stranka. Poistenie ma byt rocne s viacerymi vyjazdami (do 45dni kazdy)

Neplanujem hory a tak, takze co potrebujem je nejake cestovne turisticke poistenie so ziadnymi rizikovymi aktivitami/sportami. Teda:
- urazovka
- batozina
- zodpovednost za skodu

Za cokolvek budem rad :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Cestovné poistenie

Príspevok od používateľa beardie »

Do USA by som bral samostatné krátkodobé bez limitov
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No len nechcem to delit na rozne poistenia, co ma pravdepodobne vyjde drahsie ako jedno rocne. Planujem cestovat tento rok do viacerych zahranicnych krajin a preto by som nerad robil vynimky a delil to.
Akych limitov ale myslis?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Bez limitov plnenis myslel, lebo niekde mas batozinu len do 500 eur, niekde 5000 a tak. Urcite ber celorocne, vyjde to lacnejsie ako dve kratkodobe po dvoch-troch tyzdnoch. A hlavne mas pokoj. Prijatelnu cenu na poistenie ma este Amslico alebo Komunalna poistovna, ale pod tu cenu sa asi nedostanes.

Pozri si aj podmienky, lebo ku kradezi batoziny s oblubou davaju taku podmienku, ze musis volat policiu, mat zapis o kradezi a minimalne dvoch svedkov co je cele dost iracionalne.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No limity ma az tak na batozinu nezaujimaju, skorej to urazove je hlavna vec, keby sa nieco stalo, co clovek nikdy nevie. Batozinu ja drahu nikdy neberiem, takze ani v tom nebude problem. Hlavne ta urazovka aj pri klasickej turistike po nejakych malych kopcoch bude fajn :)
Cize mozno by nebolo doveci aj to Ročné cestovné poistenie Komplet, ktore ma generali a stoji 69eur.

Len mi su divne tie ceny. Generali 70eur, Alianz 380, Axa 150eur. Tam musi byt nejaky zadrhel.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ja mam Amslico a neviem, ze ci tam neni aj bicykel, plavanie a dake bezne sporty. Na extremne je tam uz vyluk. Cenu si nepamatam presne, nieco cez 50 eur to je. Ale zase rozdiel 10 eur na rocnej poistke uz tolko neurobo, clovek si odpusti par piv. Aj tak byva problemom samotne plnenie, teda ked ma poistovna platit. Urcite si vsak zisti, ci tam mas poistenu turistiku alebo co to vsetko planujes mat, pretoze niekde je to za priplatok len par eur a urcite sa to oplati, lepsie ako platit potom 8 tisic eur za osetrenie niekde na opacnom konci sveta.
beardie
Redeemer
Redeemer

limity na zdravotne plnenie myslim
taky slepak stoji v Amere aj $20000, nehovoriac o niecom vaznejsom
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No to generali garantuje 200tis, takze to by malo byt dostacujuce. Zas okrem mecakanej autohavarie tam neplanujem nic so svojim zdravim robit :) Pojdem sadnut ocividne do generali a proadim sa aj s nimi, nech mi vysvetlia vsetky podmienky atd.
beardie
Redeemer
Redeemer

ja by som nieco take ozaj neriskoval, ked som bol naposledy v Amere, tak som za 2,5 tyzdna bez akychkolvek limitov platil pre 2 okolo 50 euro (po 50% zlavovej akcii, takze 50 na osobu standard)
ale tak, je to na tebe...
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Skusal som aj to, tam mi hadze ale zas ine spolocnosti a napriklad take generali tam ani nieje vobec. Cize vypada, ze tam nemaju vsetky zahrnute, alebo neviem. Musim sa popytat asi ludi, ktory s takym chodia do styku, pripadne sami robia vo firme, ktora sa venuje poistovaniu.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Plnenie si daj urcite kua vysoke, ono to neni len osetrenie, nie som si isty jak je to v Amere ci nehody a tak nie su zdarma aj tam, ale urcite minimalne repatriacia pojde do stotisicov.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Union ma slabe limity celkovo. Zas prehnane bat sa nechcem. Moze sa samozrejme stat hocico, ale bol som uz aj na 2 tyzdnovej dovolenke pri mori bez akehokolvek poistenia a nist sa nestalo no. Kym je tam limit do tych 200tis eur, to mi pride dostacujuce. Cakam bohzial na nove papiere atd. tak si musim s vybavenim pockat cca dva tyzdne.

//autoeditácia príspevku (18 Jún 2014, 13:44)
No nakoniec som siahol po Axe. Poistenie Excelence. 128eur ma vyslo neobmedzene pre cely svet vratane usa+kanada + navyse horska sluzba k tomu. Takze spokojnost teraz uz :)
Napísať odpoveď