Problém s ovládačom grafickej karty nvidia
Problém s ovládačom grafickej karty nvidia
Ahojte
Mám taký problém ... dosť často sa mi stáva že pri hraní nejakej hry mi zrazu sekne notebook. Niekedy ak chvílku počkam tak sa spustí ale častokratá zamrzne až tak že pomáha tvrdý
reset.
Raz sa mi stalo že som dal tvrdý reset a vypadla mi grafika nvidia GT945 .. tak som ju v pohode nainštaloval spať s programom driver genius
včera sa mi stalo to isté no stým rozdielom,že grafiku už naspat dať neviem ... skusal som hocičo ,ale vždy ked sa ju snažím nainštalovať tak pri štvrtke vypíše INSTALACE SELHALA.
skúšal som staršie verzie to isté ,,.... skúšal som odinštalovať ovladace , vyčistiť a stále nič .. skúšal som obnovenie systemu na určitý dátum ani ten nepomohol ...
takže som bez grafického ovládača
Vie mi niekto poradiť v čom je probléém ? ako by som to mohol ešte nainštalovať .... už fakt neviem čo mam robiť
vopred Ďakujem
Mám taký problém ... dosť často sa mi stáva že pri hraní nejakej hry mi zrazu sekne notebook. Niekedy ak chvílku počkam tak sa spustí ale častokratá zamrzne až tak že pomáha tvrdý
reset.
Raz sa mi stalo že som dal tvrdý reset a vypadla mi grafika nvidia GT945 .. tak som ju v pohode nainštaloval spať s programom driver genius
včera sa mi stalo to isté no stým rozdielom,že grafiku už naspat dať neviem ... skusal som hocičo ,ale vždy ked sa ju snažím nainštalovať tak pri štvrtke vypíše INSTALACE SELHALA.
skúšal som staršie verzie to isté ,,.... skúšal som odinštalovať ovladace , vyčistiť a stále nič .. skúšal som obnovenie systemu na určitý dátum ani ten nepomohol ...
takže som bez grafického ovládača
Vie mi niekto poradiť v čom je probléém ? ako by som to mohol ešte nainštalovať .... už fakt neviem čo mam robiť
vopred Ďakujem
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém s ovládačom grafickej karty nvidia
Problém je práve spomenutý program driver genius....
Kým na desktope tento program ešte celkom solídne funguje (ale aj tak je nanič), na laptote narobí len problémy....Ten program nemá problém stiahnuť a nainštalovať ovládače z toshiby na asus... a potom sa čuduj, že niečo nejde. Čo treba skúsiť je ovládače odinštalovať, potom v núdzovom režime odstrániť zvyšky ovládačov cez driver sweeper a potom nahodiť najskôr ovládače zo stránky výrobca laptopu (keď aj 2-3 roky staré) a potom updatovať len ovládače z oficiálnych stránok nVidie.
Toto ale nemusí vôbec pomôcť, ak ten debilný program driver genius stiahol aj ovládače na dosku a ktovie čo ešte a tie boli tiež nesprávne, tak buď rád, že laptop vôbec nabehne. Ja by som začal uvažovať aj nad možnosťou Clean re-install winu...
Kým na desktope tento program ešte celkom solídne funguje (ale aj tak je nanič), na laptote narobí len problémy....Ten program nemá problém stiahnuť a nainštalovať ovládače z toshiby na asus... a potom sa čuduj, že niečo nejde. Čo treba skúsiť je ovládače odinštalovať, potom v núdzovom režime odstrániť zvyšky ovládačov cez driver sweeper a potom nahodiť najskôr ovládače zo stránky výrobca laptopu (keď aj 2-3 roky staré) a potom updatovať len ovládače z oficiálnych stránok nVidie.
Toto ale nemusí vôbec pomôcť, ak ten debilný program driver genius stiahol aj ovládače na dosku a ktovie čo ešte a tie boli tiež nesprávne, tak buď rád, že laptop vôbec nabehne. Ja by som začal uvažovať aj nad možnosťou Clean re-install winu...
Ďakujem za odpoveď doteraz som vobec netušil , že driver genius nanič ....
Skúsim reinstal windowsu ... i keď je notebook nový a ovladače som ťažko našiel ..
mam lenovo i7 a napr. tka zvukovka z officialných stranok nefunguje pretože nie je podpísaná ...
a už vobec nemám tušenie ako som to stiahol a kde by som mal stiahnuť zas všetky ovládače trebárs aj na bluetooth ..atď
ale tak niečo budem musieť vymyslieť ....
Skúsim reinstal windowsu ... i keď je notebook nový a ovladače som ťažko našiel ..
mam lenovo i7 a napr. tka zvukovka z officialných stranok nefunguje pretože nie je podpísaná ...
a už vobec nemám tušenie ako som to stiahol a kde by som mal stiahnuť zas všetky ovládače trebárs aj na bluetooth ..atď
ale tak niečo budem musieť vymyslieť ....
-
hrban
Addict
naspodku NB je nálepka od výrobcu, lenovo, tam bude potom aj séria model no. Daj sem ten model nummber, sériu a aký máš widnows tam (win7/8 a 32-bit/64-bit). ja sa mrknem na tie ovládače na stránke lenova.
No takže je to lenovo ideapad Z710
a vzadu je len toto :
Model name : 20250
S/N AB20434312
P/N 59404636
MO AB03111217 mám tam windows 7 64bit profesional ....
Bol by som ti vďačný ak by som mal všetky ovládače
a vzadu je len toto :
Model name : 20250
S/N AB20434312
P/N 59404636
MO AB03111217 mám tam windows 7 64bit profesional ....
Bol by som ti vďačný ak by som mal všetky ovládače
-
hrban
Addict
hej ten link som zabudol postnúť 
hlavne keď budeš potom inštalovať ovládače nezabudni, chipset treba ako prvý!!! (následne je dobrý reset a až potom všetky ostatné ovládače), ak by náhodou vyskočila hláška, že ovládače nie sú podpísané, tak ich odklikni, že aj tak inštalovať. Ovládače z lenovo stránky nemajú mať prečo byť vadné.
hlavne keď budeš potom inštalovať ovládače nezabudni, chipset treba ako prvý!!! (následne je dobrý reset a až potom všetky ostatné ovládače), ak by náhodou vyskočila hláška, že ovládače nie sú podpísané, tak ich odklikni, že aj tak inštalovať. Ovládače z lenovo stránky nemajú mať prečo byť vadné.
zdravim, obnovujem trošku staršiu temu, preinstaloval som win 7 na starom notebooku, a instaloval som tam drivery zo oficialnej stranky asus, po nainštalovani intel chipsetu, som chcel nainstalovať driver grafickej karty Nvidiem ale pri pokuse o nainstlaovanie mi vyhodilo upozornenie že mam nainštalovať intel driver, čo som už ale urobil, skušal som to už opakovane ale nejde mi to stalo, chcem sa spýtať či vie niekto pomoct vyriešit tento problem, dakujem
Doska, procesor, grafika? Treba uviest presny typ, inak tu tazko budeme hadat a bez toho ti nejde poradit.
procesor intel core i5
grafika nvidia geforce gt 540m
všetko som stahoval z
https://www.asus.com/supportonly/k53sv/ ... _download/
zmenil som na win 7 64 bit ma su tam všetky drivery
grafika nvidia geforce gt 540m
všetko som stahoval z
zmenil som na win 7 64 bit ma su tam všetky drivery
Namiesto instalacie Nvidia ovladaca pre graficku kartu z Asus stranky si skus stiahnut a nainstalovat ovladac pre graficku kartu priamo z Nvidia stranky.
Musí tam byť Win7?
mam oficialny win 7 tak preto, a k tomu ovladaču, stahoval som aj z oficialnej stranky tam mi ukazalo že nepodporuje pre dane zariadenie
Autoeditácia príspevku po 23 min 42 sek:
teraz som stiahol odkaz od hojka a opat že musim stiahnut najprv intel driver
Autoeditácia príspevku po 23 min 42 sek:
teraz som stiahol odkaz od hojka a opat že musim stiahnut najprv intel driver
- Prílohy
-
- intel.png (17.33 KiB) 543 zobrazení
Nainštaluj si Win10.
Ak si rozklikneš Správca zariadení,aké sú tam chyby?
Ak si rozklikneš Správca zariadení,aké sú tam chyby?
vykričnik pri tom mam,
Treba ti pravdepodobne Intel ovladac k chipsetu. Ten stiahnes na oficialnej stranke notebooku.
ved som stahoval z
je tam Intel INF Update Driver a ten som stiahol
je tam Intel INF Update Driver a ten som stiahol
Nainštaluj si tam Win10.
Daj screen zo spravcu zariadeni, ze kde svieti otaznik.