Dovoz bicykla zo Švajčiarska

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Dovoz bicykla zo Švajčiarska

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

V lete plánujem ísť pozrieť kamaráta do Švajčiarska a chcel by som trošku pobehať po krajine na bicykli. Mám v podstate 3 možnosti:

a) bicykel si požicať na mieste
b) doniesť z domu
c) kúpiť si priamo na mieste

a-čko som zavrhol, lebo požičanie na jeden deň vyjde okolo 35-50 frankov + sú to tak trochen šroty a to je veľa a b-čko je ťažko technicky realizovateľné, keďže zrejme pôjdem autobusom.

Asi najschodnejšie riešenie je kúpiť bike priamo vo Švajčiarsku - cez ricardo.ch by to nemal byť problém. Len by som sa chcel niekoho, kto má skúsenosti s takýmto transportom, ako po dovolenke zrealizovať prevoz bicykla na Slovensko.

Keď som volal/písal na slovenské infolinky prepravných spoločností, tak som dostal odpovede, že bicykle buď neprepravujú alebo len pre zmluvných partnerov. Švajčiarska spoločnosť mi dala ponuku na 4000 CHF. :|

Any ideas?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Dovoz bicykla zo Švajčiarska

Príspevok od používateľa hojko »

Neverim tomu, ze ten bicykel sa neda vziat do auta ci do vlaku. Vsak bezne maju vlagy vagony na takuto prepravu bicyklov, dokonca vo Svajciarku mas priamo uchyty na ktore si zavesis vo vagone bicykel vedla seba... a tiez aj v autubuse sa da bicykel zlozit. Treba sa opytat prave tam.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

zlozis predne koleso, eskapaskou pripevnis o ram, sedadlo dole, riaditka nasikmo a podla mna sa bude musiet vojst aj do busu dole ako sa dava batozina, len ci to tam nebude lietat
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

A co tak moznost d: kamarat pred tvojim prichodom kupi nejaky schopny bicykel z druhej ruky a po tvojom odchode ho preda. Ak by vznikol nejaky financny rozdiel, tak mu to doplatis.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Dostal som odpoved z Eurolines:

"Dobrý deň,
Ak bicykel bude zabalený tak, že nepoškodí inú batožinu a je v jednej rovine, vodiči ho zoberú, ale to by ste nám ešte dali vedieť, ktorý deň plánujete cestovať. Ak je to počas letnej sezóny, keď sú autobusy plné je trošku problém s veľkým počtom batožín."

Neviem, či sa na takúto odpoveď môžem spoľahnúť. Celkom sa mi pozdáva možnosť D, už som sa skontaktoval s kamaratom
Napísať odpoveď