Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa 94jakub »

A aby to nebolo jednoduché existuje ešte napríklad aj ignosticizmus :)
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty napísal:mam namysli presnu jednu konkretnu skolu ..

Ciže je to subjektívne tvrdenie a cirkevná škola nie je o nič lepšia ako tá štátna. Ale aj tak ma zaujíma ten tvoj úžasný rozdiel, teda aký je?
strapaty napísal:co je to zlyhanie rodica ...existuje nieco take?? jedine zlyhanie rodica je ked svoje deti nemiluje ...ked uprednostni seba pred nimi (pokial sa nevedia samy o seba postarat)
Áno, predstav si, že zlyhanie rodiča vo výchove existuje. Audio ti to pekne vysvetlil, stotožňujem sa s ním.

A len doplním, že zlyhaním rodiča voči dieťaťu - ani nie tak výchovným zlyhaním, ako skôr všeobecným - je aj to, keď sa rodič o svoje deti nedokáže postarať. Či už je to po mentálnej alebo materiálnej stránke. Keď im nedokáže zabezpečiť strechu nad hlavou, stravu, istotu, budúcnosť, nezvláda výchovu, zanedbáva výchovu. Tomuto zlyhaniu zvyčajne predchádza zlyhanie rodiča v jeho osobnom živote, nejaké osobné zlyhanie (strata práce a neschopnosť si nájsť novú, zlé riešenie finančných problémov - dlhy, alkohol a podobne). Toto jeho osobné zlyhanie sa prenesie na deti, či už v podobne všeobecného zlyhania rodiča voči deťom (neschopnosť zabezpečiť stravu, napr.) alebo v podobe výchovného zlyhania rodiča voči deťom (zanedbávanie výchovy).
A tu začína druhá časť, rodičovská láska. Každý rodič svoje dieťa miluje, nech spraví akúkoľvek blbosť (samozrejme sú aj výnimky, napr. aj zatratenie kvôli viere, či homosexualite). No ten cit, teda láska nie je všetko. Sociálku nezaujíma ako veľmi svoje deti miluješ, keď tie chodia v špinavých a dotrhaných veciach, hladujú a môžu byť šťastné, že majú aspoň ako takú strechu nad hlavou. Sociálka ti ich vezme, nehľadiac na to ako veľmi ich miluješ, ale nedokážeš im zabezpečiť zdravý a bezpečný vývin, výchovu a podobne.
Toto je zlyhanie rodiča.
strapaty napísal:ateista je clovek ktory veri ze boh neexistuje
Neprekrúcaj. Ja nie že verím, že boh neexistuje. Ja tvrdím, že boh neexistuje. A toto svoje tvrdenie si tu obhajujem, mám na to vedecké dôkazy, ktoré "žiaľbohu, ale aj chvalabohu, no pre mňa žiaľbohu" že nie sú 100%, pretože veriaci si stále niečo dokážu prekrútiť vo svojej viere. Ale aj toho sa dočkáme.
strapaty napísal:mna napriklad pravda zaujima ... a preto verim boha... lebo verim ze je to pravda...
Ešte stranu či dve dozadu si tvrdil, že je jedno či je to pravda alebo nie, hlavne že to ľudom pomáha. Z tohto tvrdenia mi to vychádza, že pravda ťa nezaujíma a ide len o to ako viera pôsobí na človeka. Tak si zase neprotireč, aj keď ty to asi nedokážeš.

//A tiež sa stále pýtam v čom je kresťanská výchova lepšia ako nekresťanská, ak neuchráni deti od nemravonstí.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

LuksKE
to co si opisoval je zlyhanie cloveka nie rodica.... clovek ako rodic (obektivne ) zlyhava vtedy ked sa moze o dieta postarat ale nepostara ... uprednostni nieco ine (ci uz sa jedna o vychovu, vzdelanie, mateialne alebo emocionalne potreby dietata)....

v com je lepsia ... ovela lepsie tie ucitelky zvladaju ziakov, je tam ovela vacsi klud, deti su tam pokojnejsie, maly tam chodi rad (radsej ako do skolky .... je nestastny ked su prazdniny) ... ma tam vyborny prospech ... uci sa doma samostatne ...

o tebe nepochybujem ze si ateista... (na tvrdenie by si ptreboval dokaz ... cize vylucit vsekty moznosti ze boh existuje ... co prakticky nie je mozne...preto sa dokazuje existencia a nie neexistencia lebo to je jednoduchsie a splnitelne... ale kedze schopnost vnimat boha je individulana je to tiez nesplnitelna uloha lebo slepemu nikdy nedokazes ze existuje svetlo a farby)

krestansak vychova je lepsia v tom ze ma pevne stanovenu moralku ... (nekrestansak ..myslel si asi ateisticku ) hodnoty vychadzaju iba od rodicov a platnych zakonov v tom case... cize etika ateistu sa moze pocas zivota menit zmenou zakonov...alebo nazorov...

dieta ma slobodnu volu moze sa rozhodnut pre co chce ... dolezite je ho naucit preco sa ma rozhodovat spravne .... a hlavne vediet niest nasledky za svoje rozhodnutia ... potom to uz nebude dieta ale dospely ... a tam je rodic uz ako partner nie ako autorita...

"Ešte stranu či dve dozadu si tvrdil, že je jedno či je to pravda alebo nie, hlavne že to ľudom pomáha. Z tohto tvrdenia mi to vychádza, že pravda ťa nezaujíma a ide len o to ako viera pôsobí na človeka. Tak si zase neprotireč, aj keď ty to asi nedokážeš."

vo vseobecnosti sa tvrdi ze pravda je vsetko co sa da dokazat... (agnosticke ucenie) ...
pre mna je viera pravdiva aj ked ti to neviem dokazat.... cize pre mna to pravda je ....

cize skusim to preformulovat ... je jedno ci sa to da dokazat hlavne ze to ludom pomaha (to ze to pomaha je samotne o sebe dokazom pravdivosti ..pre teba samozrejme nie lebo sa to neda opakovat...)

niekedy je tazke s neveriacimi komunikovat neviem ci to mam podat z ich pohladu alebo zo svojho .... ked to podam zo svojho tak ma nepochopia a utocia ... ked to podam z ich pohladu tak za par stranok mi to bachnu do ksichtu ze si protirecim ....
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

avijja
necham sa poucit,,,, nacim teda stoji moralka ateistou (moralne hodnoty)????
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

+- na danej spolocnosti
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

strapaty napísal:ateista je clovek ktory veri ze boh neexistuje .... vychadz to z jeho nazvu predpona A chrakteristicka pre zapor a TEIZMUS nauka o existencii boha ako rozumnej bitosti s volov ...
agnosticizmus je zas nauka ktora veri len v to co sa da metodicky dokazat... (najlepsi priklad je steju :D ...) je im v podstate jedno ci boh existuje alebo nie ... bez problemov v neho uveria ak im das relevantny metodicky dokaz..... (ale v podstate by to bol len dalsi fakt v ich zivote a nijak by sa ich zivot nezmenil )
Vidím, že netušíš čo vlastne pojmy ako ateista alebo agnostik znamenajú, a tak si vymýšľaš vlastné definície. A ešte nám ich chceš vysvetľovať? :smt065 Naštuduj si to, a potom tu s nimi operuj, ak sa nechceš ďalej strápňovať.
strapaty napísal: urcite definicia gnostic atheist je nespravna...
Gnostický ateista existovať samozrejme môže, rovnako napríklad aj agnostický teista a všetky ďalšie kombinácie, opäť len dokazuješ, že tomu nerozumieš. A/teizmus a a/gnostizmus rieši úplne inú a nezávislú otázku...
strapaty napísal: cize skusim to preformulovat ... je jedno ci sa to da dokazat hlavne ze to ludom pomaha (to ze to pomaha je samotne o sebe dokazom pravdivosti ..pre teba samozrejme nie lebo sa to neda opakovat...)
Takže opäť, ak si zajtra vymyslím vlastné náboženstvo, vďaka ktorému budú ľudia ešte štastnejší, ale iba vďaka falošnej nádeji, bude to náboženstvo ešte lepšie ako kresťanstvo? A teda najlepšie náboženstvo je to, ktoré ľudom najviac nasľubuje? A to, že to pomáha, nie je žiadnym dôkazom pravdivosti, to je neskutočný nezmysel, pretože to moje by im pomohlo tiež, a nespravilo by ho to o nič pravdivejším.
strapaty napísal: niekedy je tazke s neveriacimi komunikovat neviem ci to mam podat z ich pohladu alebo zo svojho .... ked to podam zo svojho tak ma nepochopia a utocia ... ked to podam z ich pohladu tak za par stranok mi to bachnu do ksichtu ze si protirecim ....
Toto sú len výhovorky, buď si vo svojich názoroch konzistnený, alebo si ich upravuješ podľa toho, ako sa ti to v diskuii hodí a dúfaš, že si to nikto nevšimne. A keďže si si v tejto téme už Xkrát protirečil tak je jasné, že konzistentný nie si.
strapaty napísal:mna napriklad pravda zaujima ... a preto verim boha... lebo verim ze je to pravda...
to ze je niekto slabi a viera mu pomaha neznamena ze ho niekto klame...
nikam sa neposuvas..... vsak to je ten tvoj problem ... riesis nabozenstvo len povrchne ... neskusal si najst osobnu skusenost ... umoznit bohu v sebe posobit ... mozno sa bojis ze by si tam nieco nasiel a musel si vybrat tu cervenu a nie modru ...
Keby ťa zaujímala pravda, nezostal by si pri tom jedinom náboženstve v ktorom si bol vychovaný a ktoré majú ľudia okolo teba, to nie je hľadanie pravdy, to je pohodlný výber tej najľahšej cesty ku psychickej istote, akú ti kresťanské učenie ponúka s večným blahom v nebi. Keby ťa zaujímala pravda, študoval by si iné náboženstvá, vedel by si o nich viac ako ich názvy a nakoniec by si s najväčšou pravdepodobnosťou zistil, že žiadne z nich sa nezdá byť hodné nasledovania. A máš pravdu, v náboženstve sa nikam neposúvam, presne ako sa nikam neposúvam v hraní golfu. Nemám na to najmenší dôvod, a ani ma to vôbec nezaujíma. Osobná skúsenosť nech si nájde mňa, prečo by som ju mal cielene vyhľadávať? Keď je reálna, určite sa za ňou nemusím X rokov naháňať len aby som si nakoniec vsugeroval, že som ju našiel a bol spokojný (a oklamaný samým sebou). Boh má umožnené vo mne pôsobiť koľko len chce. Nejako sa to ale nedeje, možno je to preto, že neexisuje :)

A určite sa nebojím, že by som "tam niečo našiel", toho sa boja skôr kresťania a ostané bandy, boja sa, že ich život nemá žiadny zmysel okrem predania genetickej informácie ďalej, a že každý ich krok nesleduje ich starostivý otec na nebesiach, a že po smrti bude koniec namiesto nekonečného štastia v nebi. To vy sa v kútku duše bojíte, akokoľvek si to nechcete alebo neviete priznať, nie my. Bojíte sa, ste slabí alebo labilní a preto hľadáte odpovede a istoty vo vymyslenom duchovnom svete namiesto toho reálneho, pretože ten vymyslený vám dáva krajšie vyhliadky do budúcnosti, obzvlášť po smrti, a dáva vám pocit, že ste súčasťou niečoho "väčšieho" - božieho plánu.

picture related:
Prílohy
181209_227035617408149_1535873240_n.jpg
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Keby ťa zaujímala pravda, nezostal by si pri tom jedinom náboženstve v ktorom si bol vychovaný a ktoré majú ľudia okolo teba, to nie je hľadanie pravdy, to je pohodlný výber tej najľahšej cesty ku psychickej istote, akú ti kresťanské učenie ponúka s večným blahom v nebi. Keby ťa zaujímala pravda, študoval by si iné náboženstvá, vedel by si o nich viac ako ich názvy a nakoniec by si s najväčšou pravdepodobnosťou zistil, že žiadne z nich sa nezdá byť hodné nasledovania. A máš pravdu, v náboženstve sa nikam neposúvam, presne ako sa nikam neposúvam v hraní golfu. Nemám na to najmenší dôvod, a ani ma to vôbec nezaujíma. Osobná skúsenosť nech si nájde mňa, prečo by som ju mal cielene vyhľadávať? Keď je reálna, určite sa za ňou nemusím X rokov naháňať len aby som si nakoniec vsugeroval, že som ju našiel a bol spokojný (a oklamaný samým sebou). Boh má umožnené vo mne pôsobiť koľko len chce. Nejako sa to ale nedeje, možno je to preto, že neexisuje :)

A určite sa nebojím, že by som "tam niečo našiel", toho sa boja skôr kresťania a ostané bandy, boja sa, že ich život nemá žiadny zmysel okrem predania genetickej informácie ďalej, a že každý ich krok nesleduje ich starostivý otec na nebesiach, a že po smrti bude koniec namiesto nekonečného štastia v nebi. To vy sa v kútku duše bojíte, akokoľvek si to nechcete alebo neviete priznať, nie my. Bojíte sa, ste slabí alebo labilní a preto hľadáte odpovede a istoty vo vymyslenom duchovnom svete namiesto toho reálneho, pretože ten vymyslený vám dáva krajšie vyhliadky do budúcnosti, obzvlášť po smrti, a dáva vám pocit, že ste súčasťou niečoho "väčšieho" - božieho plánu.
Steju veľmi pekne si to napísal. :aasmile29:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

strapaty napísal:v com je lepsia ... ovela lepsie tie ucitelky zvladaju ziakov, je tam ovela vacsi klud, deti su tam pokojnejsie, maly tam chodi rad (radsej ako do skolky .... je nestastny ked su prazdniny) ... ma tam vyborny prospech ... uci sa doma samostatne ...
A koľko má malý rokov? Lebo všetky deti sa tešia do školy. Majú tam kamarátov, sú tam milé učiteľky, učenie je formou hry... v tých nižších ročníkoch. Tešiť sa prestanú keď začnú domáce úlohy, predmety čo im budú robiť problémy, známky, začnú vchádzať do puberty. Je mi ľúto že som ťa sklamal, ale nie je to tou školou. Rovnako by sa tešili do každej inej. A rovnako neradi budú časom chodiť aj do tej tvojej cirkevnej.
strapaty napísal: ale kedze schopnost vnimat boha je individulana je to tiez nesplnitelna uloha lebo slepemu nikdy nedokazes ze existuje svetlo a farby)
Slepému aj hocikomu existenciu svetla dokážeš, a to je ten rozdiel. Svetlo sa dá popísať fyzikálnymi zákonmi, ako emitovanie fotonov. Existencia fotonov zase z iných javov. Rovnako farby každému dokážeš základmi optiky. Sú to fakty, ktoré dokážeš (ty možno nie, ani ja, ale niekto kto má dostatočné znalosti fyziky) vysvetliť aj slepému. Na každú otázku existuje logická a nespochybniteľná odpoveď. Možno si slepý nebude vedieť predstaviť aká je to "zelená" farba ale nebude možné spochybniť že rôzne veci majú rôzne farby, existenciu svetla a plno iných faktov. Pri bohovi to neplatí. Nedokážete vysvetliť ani jeho existenciu, tak to že schopnosť vnímať boha je individuálna je nepodstatné lebo sú to všetko len vsugerácie.
strapaty napísal:krestansak vychova je lepsia v tom ze ma pevne stanovenu moralku ... (nekrestansak ..myslel si asi ateisticku ) hodnoty vychadzaju iba od rodicov a platnych zakonov v tom case... cize etika ateistu sa moze pocas zivota menit zmenou zakonov...alebo nazorov...
možno áno, ale aspoň je to naša výchova a nie výchova cirkvi. Je to naše rozhodnutie a nie diktovanie niekoho kto sa riadi 2000 rokov starou knihou. Samozrejme aj ateisti vychovajú plno detí zle. Ak budem dieťa vychovávať v tom, že niečo je zlé a časom vedci zistia že je to dobré, tak svoju výchovu zmením. Kým vám ak niekto povie že treba odpúšťať svojim nepriateľom a kto do teba kameňom, ty do neho chlebom, tak si vychováte fackovacích panáčikov čo budú v škole šikanovaní. A vy ich ešte doma pochválite aká je ich viera silná a ako ich boh skúša a trestá za niečo (vašu debilitu?)
mLuks
Addict
Addict

strapaty, existuje niečo v čom si nedokážeš protirečiť?
strapaty dnes
preto sa dokazuje existencia a nie neexistencia lebo to je jednoduchsie a splnitelne
a strapaty z 24 marca
podla man sa dokazuje bud pritomnost alebo nepritomnost .... vzdy mozu by dva vysledky testu ... ci u teba len jeden ????
súvis citácie link
na zvyšok... neskôr

//autoeditácia príspevku (23 Máj 2014, 16:00)
strapaty
to co si opisoval je zlyhanie cloveka nie rodica.... clovek ako rodic (obektivne ) zlyhava vtedy ked sa moze o dieta postarat ale nepostara ... uprednostni nieco ine (ci uz sa jedna o vychovu, vzdelanie, mateialne alebo emocionalne potreby dietata)....
- a rodič nie je človek? Je to zlyhanie človeka, ale ak sa zlyhanie prenáša aj na iných, teda ak tým zlyhaním trpia aj deti, tak je to zlyhanie aj ako rodiča. To dieťa sa na to bude pozerať ako na zlyhanie svojho rodiča, nie ako na zlyhanie neznámeho človeka, ktorý sním býva pod jednou strechou. A nie je to len o tom, že môže a nechce ale aj o tom, že chce ale nedokáže.

v com je lepsia ... ovela lepsie tie ucitelky zvladaju ziakov, je tam ovela vacsi klud, deti su tam pokojnejsie, maly tam chodi rad (radsej ako do skolky .... je nestastny ked su prazdniny) ... ma tam vyborny prospech ... uci sa doma samostatne ...
- čiže ty si so svojím malým pobehal všetky školy v tvojom okolí všade si ho nechal tak 2 mesiace a nakoniec sa ukázalo, že len v tejto cirkevnej je chlapec šťastný a spokojný. Samozrejme, trošku objektivity strapaty. Minule si napísal, že si nerobíš ilúzie o tom, že tvoje deti minie alkohol, fajčenie a hulenie. Hlavne, že si teraz robíš ilúzie a dokonalej cirkevnej škole, ktorá je lepšia ako štátne. Pokiaľ je tovj syn šikovný aj v štátnej by sa mu darilo rovnako.

o tebe nepochybujem ze si ateista... (na tvrdenie by si ptreboval dokaz ... cize vylucit vsekty moznosti ze boh existuje ... co prakticky nie je mozne...preto sa dokazuje existencia a nie neexistencia lebo to je jednoduchsie a splnitelne... ale kedze schopnost vnimat boha je individulana je to tiez nesplnitelna uloha lebo slepemu nikdy nedokazes ze existuje svetlo a farby)
Veď dôkazy má veda. Len cirkev akosi stále všetko dokáže preložiť vo svoj prospech.

krestansak vychova je lepsia v tom ze ma pevne stanovenu moralku ... (nekrestansak ..myslel si asi ateisticku ) hodnoty vychadzaju iba od rodicov a platnych zakonov v tom case... cize etika ateistu sa moze pocas zivota menit zmenou zakonov...alebo nazorov...
Výmysel tvojej hlavy. Aj keby, tak čo je zlé na tom, že zákonom o registrovaných partnerstvách homo, by sa stal človek tolerantnejším voči homosexuálom? Veď by sa stal lepším človekom ako ten, čo stojí na pochode za život a vykrikuje, že homosexuáli sú pliaga a treba ich vyzabíjať. Čo je zlé na tom, že by sa tým naučil rešpektovať iných ľudí, ich názory, postoje, spôsob života?

dieta ma slobodnu volu moze sa rozhodnut pre co chce ... dolezite je ho naucit preco sa ma rozhodovat spravne .... a hlavne vediet niest nasledky za svoje rozhodnutia ... potom to uz nebude dieta ale dospely ... a tam je rodic uz ako partner nie ako autorita...
Tá zvýraznená časť. Myslíš tým natrepať mu do hlavy, že ak sa nebude rozhodovať podľa kresťanstva skončí v pekle a tam bude trpieť, a trpieť, a trpieť?

vo vseobecnosti sa tvrdi ze pravda je vsetko co sa da dokazat... (agnosticke ucenie) ...
pre mna je viera pravdiva aj ked ti to neviem dokazat.... cize pre mna to pravda je ....

Gratulujem. Nevidím rozdiel medzi tebou a moslimom, ktorý sa odpáli na námestí. Dúfam, že z detí takých fanatikov nevychováš. "Božechráň" aby takých tu behalo veľa.
cize skusim to preformulovat ... je jedno ci sa to da dokazat hlavne ze to ludom pomaha (to ze to pomaha je samotne o sebe dokazom pravdivosti ..pre teba samozrejme nie lebo sa to neda opakovat...)
Nie len viera pomáha prekonať, ťažké životné situácie, ale aj drogy. Poďme ich zlegalizovať...to že to niekomu pomôže, nie je dôkazom ničoho, ak ti poviem, že mi z choroby pomohol ružový slon s modrým chobotom, tak to znamená, že je pravdivý?

niekedy je tazke s neveriacimi komunikovat neviem ci to mam podat z ich pohladu alebo zo svojho .... ked to podam zo svojho tak ma nepochopia a utocia ... ked to podam z ich pohladu tak za par stranok mi to bachnu do ksichtu ze si protirecim ....Ale nevyhováraj sa na nás. To určite nie je slušné a v súlade s kresťanskou morálkou.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Zaujímavé, ale rozhodnie nie prekvapujúce
Prílohy
bibl.jpg
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

Ateisti vy ste jedna veľka sekta
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ťažký oxymoron
mLuks
Addict
Addict

...a svišť ju potom balil do fólie...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

vladenko007 napísal:
Ja zboznujem naprosteho Retarda :)

A pridavam aj ja link o nefungovani modlenia
http://www.osel.cz/index.php?clanek=1818
Sær
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sær »

A ja pridávam link o fungovaní modlenia.
http://www.mindpub.com/art031.htm

A ešte jeden z oboch táborov.
http://healthyliving.msn.com/health-wel ... the-sick-1

A teraz už naozaj. "Štúdie" takéhoto rázu nedokazujú absolútne nič. Nie je to objektívny materiál. Veď ako sa hovorí: "Verím len tým štatistikám, ktoré som sám sfalšoval." Aj keby neboli sfalšované, je to čisto štatistická "štúdia"."Ak raz strelím od zajaca meter vľavo, potom strelím meter vpravo, zajac je štatisticky mŕtvy."
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Sær napísal:A ja pridávam link o fungovaní modlenia.
http://www.mindpub.com/art031.htm

A ešte jeden z oboch táborov.
http://healthyliving.msn.com/health-wel ... the-sick-1

A teraz už naozaj. "Štúdie" takéhoto rázu nedokazujú absolútne nič. Nie je to objektívny materiál. Veď ako sa hovorí: "Verím len tým štatistikám, ktoré som sám sfalšoval." Aj keby neboli sfalšované, je to čisto štatistická "štúdia"."Ak raz strelím od zajaca meter vľavo, potom strelím meter vpravo, zajac je štatisticky mŕtvy."
Nemyslim, ze ta studia dokazuje skodlivost modlenia, skor dokazuje, ze je to iba placebo efekt.
Vsteky studie su statisticke ;)
A stym zajacom, hadam si nemyslis ze statistika = vypocet priemeru?
Napísať odpoveď