Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme (a ine cinske obchody)
Čaute, dnes by som si chcel objednať slúchadlá zo stránky aliexpress.com, konkrétne tieto http://www.aliexpress.com/item/TAKSTAR- ... 64554.html
Z podobnej stránky budem objednávať prvý krát, tak sa chcem spýtať ako sa postupuje. Objednám si ich, zaplatím to hneď a keď mi príde tovar po cca 2 týždňoch, tak na stránke potvrdím prijatie tovaru a až potom sa peniaze prenesú k predajcovi? Som 100% krytý? Nemusím sa báť o peniaze?
Môžem napríklad objednávku zrušiť v priebehu tých 2 týždňov?
A platí tam aj nejaká záruka?
Z podobnej stránky budem objednávať prvý krát, tak sa chcem spýtať ako sa postupuje. Objednám si ich, zaplatím to hneď a keď mi príde tovar po cca 2 týždňoch, tak na stránke potvrdím prijatie tovaru a až potom sa peniaze prenesú k predajcovi? Som 100% krytý? Nemusím sa báť o peniaze?
Môžem napríklad objednávku zrušiť v priebehu tých 2 týždňov?
A platí tam aj nejaká záruka?
Kupis, zaplatis, odoslu, po doruceni ak je vsetko ok potvrdis prijatie a peniaze idu predajcovi. Ak nie, otvoris dispute a bude sa to riesit. Zrusit objednavku len tak asi nejde, ale tovar sa da vratit. S tym, ze ty platis postovne naspat. Co sa zaruky tyka - ak nejaka je, bude to tam napisane (warranty).
tak prvy china-phone je na ceste, uvidime kedy to pride a v akom stave 
Čaute chcem sa opýtať ako je to keď kupujem napr mobil v hodnote okolo 150 e ako sa k tomu stavia colnica atd ?
Stavaju sa k tomu tak, ze nad 20€ platis DPH a tusim prave nad 150€ aj clo (to je okolo 3-5%). Samozrejme, ak mobil nie je nejaky fake samsungu a pod. to Ti neprejde vobec a este mozes mat problemy.
Ale na colnici zadrzuju veci velmi sporadicky, z cca 20 zasielok z ciny mi zadrzali len 2.
Ale na colnici zadrzuju veci velmi sporadicky, z cca 20 zasielok z ciny mi zadrzali len 2.
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Male zasielky prechadzaju bez problemov, zato mobil aj tablet mi stopli 
Ja som objednával dve trápne krytky na objektív a balík prišiel zalepený páskou z colnice, takže asi to začali kontrolovať čisto náhodne.
Keď mi píše pri objednávke 5/30/2014 4:25:00 PM SKBTSA Arrival at international office of exchange, to znamená že balík už je na Slovensku. Ako dlho bude asi trvať kým mi to príde na adresu domov?
Ak nezadrzia na colnici tak zrejme v utorok. Ak zadrzia, tak Ti pride do konca tyzdna list z colnice.
v trackingu z aliexpress píše, že zásielka je v (destination country) GB a predávajúci zatiaľ neodpísal, je to normálne? príde to nakoniec na slovensko?
a kedy si objednávala, resp. ako dlho je v destination country?
Podla adresy to bolo poslane do Anglicka, kde to prislo na prijem zahranicnej posty.
2014-06-06 16:52, RECEIVED IN UK, HEATHROW WORLDWIDE DC
2014-06-06 16:52, RECEIVED IN UK, HEATHROW WORLDWIDE DC
no veď to
a nemohol predajca zameniť podacie čísla?
Uz je to dost dlho, skus napisat este raz. Ak neodpise, otvor ticket.
uz som to v podobnej teme niekde pisal .... stava sa ze obcas sa to posle do inej z krajiny odkial ti to preposlu ...neviem preco sa to tak robi ale napr mne poslali najpv do ceska a potom to islo ku mne
Mne tiež najprv z Číny poslali do Belgicka a až potom na Slovensko. Ale predávajúci so mnou normálne komunikoval a odpisoval stále.
cc, pred nedávnom som som po dlhom čase zase spravil nejkú objednávku u focalprice za 40e a poslali mi to poštou s koncoukou NL predpokladám holandsko, pred tým posielali nejaké BLVS a SE tei boli ok, SE pošta bola proti tej blvs (belgicko) dosť pomalšia ale o to nejde ide mi o to ake skusenosti máte s poslaním cez NE poštu...
SE su svedi , dako sa rozmahaju dohody o bezcolnom prevoze cina s europou ...viem o dohode cina+svedsko a cina+ svajciarsko ....pravdepodobne existuje nieco cina+nemecko , cina+holandsko(NL) a asi aj USA+holandsko,belgicko ...teoreticky by to malo fungovat tak ze ako keby ti to poslali z europy a nie ciny cize by ti to nemali zastavit na colnici ale niekde sa tu objavila sprava ze nemci nato lepia nejake nalepky ktore len potvrdia to ze je to povodom zasielka z ciny
možem potvrdiť, neklamali ste, včera prišla zásielka