Ako komunikovat s hlupymi ludmi?
-
vonjose
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako komunikovat s hlupymi ludmi?
Zatiaľ mi nič nepovedali.
Spočiatku som bol ohľaduplný, ale keď ma spolubývajúci každý víkend o ôsmej ráno zobudil, tak som začal srať na to, či ho zobudím alebo nie. 
-
t0m4s3
Admin
Cize miesto riesenia problemu ho este poriadne eskalujete? Super, len tak dalej!
Čiže, ak som správne pochopil - miesto pár sekundového rozhovoru (za skúšku nič nedáš a to, po prvé, po druhé, ak niekto varí o 23:00 alebo nechá po sebe bordel ešte nemusí nutne znamenať, že je hlúpy) si si našiel čas založiť tému na hojku a riešiť to tu už 8. mája.
ja si tiež nemyslím že by boli hlúpi iba trocha arogantní a neohladuplní ale ked si im nikdy nepovedal že ti to vadí prečo by to malo meniť? ...myšlienky čítať nevedia ...že robia bordel je síce zlé, ale ked vidiš plesnivý chleba prečo im nepovieš že si to majú láskavo upratať ...alebo chlpy ....isto to tam nenechali naschvál aby ťa vytočili....ale to že ti vadí varenie o 11 večer alebo vešanie prádla o 7 ráno je už tvoja chyba, mne na tom nič také strašné nepríde, neni sú tu nejaké velmi hlučné činnosti, majú iba iný denný režim ako ty a robia to vtedy keď chcú alebo môžu.. a k tomu že si myslíš že dnešní ludia sú už takí a lepších nenájdeš ...skús sa zamyslieť či neni niečo s tebou v neporiadku a nie so všetkými ľuďmi na svete ...
matuika, ked ludom nepovies aby nesrali na zem, to neznamena ze srat na zem je v poriadku a budeme to robit lebo nam to nikto nepovedal...
neviem, no mozno skus viac napisat ako si to myslel....
ale tak isto ako ked spominas varenie a vesanie, vsetko sa da spravit tak ze o tom ani nevies...a da sa to spravit tak ze je cely panelak hore pi*****...a ked podla teba je to ok, ja ti to neberiem...
kazdy ma svoje zvyky a neznamena ze su spravne, pretoze ich robi cely zivot...a ja nikoho nechcem vychovavat podla seba.
Ale podla teba, keby moj denny rezim bol ze o 11 vecer vrtam do panela uz z akehokolvek dovodu, ty by si suhlasil, pretoze je to moj zivotny styl a hladal chyby v sebe...cudna logika
a k ludom, ja som nepovedal ze nenajdem lepsich, ale ze sa bojim ze najdem horsich...pricom som to myslel tak, ze pokial je niekto uz tak "vyspely" ze byva sam, mal by vediet aj byvat s niekym, pripadne spolunazivat, napr. so susedom vedla, stacilo by vediet byt so sebou samim...
- lenze ked je niekto obmedzeny a zahryzne do chleba a necha ho cely den zahryznuty na kuchynskej linke, nie preto ze by nemal cas ho dojest, pripadne odlozit do chladnicky alebo pripadne teraz dupe ako slon, nie pretoze nevie chodit, ale nikto jej to nepovedal ze nech chodi normalne...je premna hlupy, az debil.
Ak podla teba je to vsetko poriadku, podla mna nie...takze mozno v neporiadku podla teba som aj ja co je v pohode, mozes si to mysliet, ale je to skor ze si rovnako "vychovany" ako moji spolubyvajuci.
neviem, no mozno skus viac napisat ako si to myslel....
ale tak isto ako ked spominas varenie a vesanie, vsetko sa da spravit tak ze o tom ani nevies...a da sa to spravit tak ze je cely panelak hore pi*****...a ked podla teba je to ok, ja ti to neberiem...
kazdy ma svoje zvyky a neznamena ze su spravne, pretoze ich robi cely zivot...a ja nikoho nechcem vychovavat podla seba.
Ale podla teba, keby moj denny rezim bol ze o 11 vecer vrtam do panela uz z akehokolvek dovodu, ty by si suhlasil, pretoze je to moj zivotny styl a hladal chyby v sebe...cudna logika
a k ludom, ja som nepovedal ze nenajdem lepsich, ale ze sa bojim ze najdem horsich...pricom som to myslel tak, ze pokial je niekto uz tak "vyspely" ze byva sam, mal by vediet aj byvat s niekym, pripadne spolunazivat, napr. so susedom vedla, stacilo by vediet byt so sebou samim...
- lenze ked je niekto obmedzeny a zahryzne do chleba a necha ho cely den zahryznuty na kuchynskej linke, nie preto ze by nemal cas ho dojest, pripadne odlozit do chladnicky alebo pripadne teraz dupe ako slon, nie pretoze nevie chodit, ale nikto jej to nepovedal ze nech chodi normalne...je premna hlupy, az debil.
Ak podla teba je to vsetko poriadku, podla mna nie...takze mozno v neporiadku podla teba som aj ja co je v pohode, mozes si to mysliet, ale je to skor ze si rovnako "vychovany" ako moji spolubyvajuci.
porovnávať sranie na zem s neumytými riadmi je asi to isté ako porovnávanie vŕtania s vešaním prádla ....ja som sa opierala iba o situácie ktoré si ty popisoval a sú reálne, ty riešiš čo by bolo keby .... možno že sú aj hluční ja ti to neberiem, len činnosti ktoré si opisoval sú také, pri ktorých ludia väčšinou nebudia pol paneláku takže si to neviem predstaviť ... ale stále si stojím za tým že im to možeš jednoducho povedať....neviem prečo ti to robí taký problém povedať toto si umy, je tu bordel, alebo umy si nabuduce tie chlpy po sebe ved je to nechutne , alebo ked naozaj tak hlučne varia tak vyjsť z izby a povedať že chceš spať a moc s tým trieskajú.... ale namiesto toho si zavretý v izbe a vylievaš si dušičku na fórach...
vravíš že sú nevychovaní ale ty ich podla seba vychovávať nechceš, tak čo vlastne chceš, oni už iní nebudú.... keď ich doma nenaučili ako po sebe upratovať tak kým im nepovieš že ti to vadí budú to robiť stále .... a ak aj potom budú robiť stále to isté a odignorujú ťa potom možeš povedať že sú hlúpi a všetko to čo si napísal...
.. a som ona nie on
vravíš že sú nevychovaní ale ty ich podla seba vychovávať nechceš, tak čo vlastne chceš, oni už iní nebudú.... keď ich doma nenaučili ako po sebe upratovať tak kým im nepovieš že ti to vadí budú to robiť stále .... a ak aj potom budú robiť stále to isté a odignorujú ťa potom možeš povedať že sú hlúpi a všetko to čo si napísal...
.. a som ona nie on
ok uz som pochopil...ale zas asi napisem nieco co ta nasere 
ja som sa pytal ako komunikovat s takymito, podla mojho nazoru hlupymi ludmi, nikde som nepisal ze mi to robi problem niekomu nieco povedat.
snazil som sa poukazat na to, ze ked niekto robi to co som pisal v tejto teme tak ako to robi, asi jednoducha veta "prosim ta, nevysavaj o 6 rano robis hluk" nepomoze, kvoli tomu ze normalny clovek by to nerobil...
cize este raz, otazka bola Ako, a ci vobec to ma zmysel...vid. vyssie spominane dovody.
ps: mam rad ked niekto kritizuje diskusne fora, a sam do nich prispieva, ja si nic nikde nevylievam, skor mi to sluzi ako viacero pohladov, nazorov.
ja som sa pytal ako komunikovat s takymito, podla mojho nazoru hlupymi ludmi, nikde som nepisal ze mi to robi problem niekomu nieco povedat.
snazil som sa poukazat na to, ze ked niekto robi to co som pisal v tejto teme tak ako to robi, asi jednoducha veta "prosim ta, nevysavaj o 6 rano robis hluk" nepomoze, kvoli tomu ze normalny clovek by to nerobil...
cize este raz, otazka bola Ako, a ci vobec to ma zmysel...vid. vyssie spominane dovody.
ps: mam rad ked niekto kritizuje diskusne fora, a sam do nich prispieva, ja si nic nikde nevylievam, skor mi to sluzi ako viacero pohladov, nazorov.
no každopádne by si to mohol skúsiť, keď si to nikdy neurobil tak nemôžeš vedieť ako zareagujú, predpokladám že nevidíš do budúcnostiForsaken napísal: snazil som sa poukazat na to, ze ked niekto robi to co som pisal v tejto teme tak ako to robi, asi jednoducha veta "prosim ta, nevysavaj o 6 rano robis hluk" nepomoze, kvoli tomu ze normalny clovek by to nerobil...
a ako komunikovať s ľuďmi .... to by si už mohol vedieť dávno, to ťa teraz už nikto nenaučí a ešte keď nikto z nás nepozná ani ich ani teba nemôžme vedieť akým smerom sa to bude uberať a čo si môžeš dovoliť povedať....možno ich aj naštveš a spoja sa proti tebe a pohádate sa ale aspon všetci budete vedieť na čom ste....
tak ako ja aj ďalších x ľudí ti tu napísalo že NORMÁLNE sa treba s nimi treba porozprávať, niekto komunikuje s ľuďmi stále len v dobrom, niekto si zasa nedáva servítku pred ústa a povie všetko na rovinu, urob to tak ako ti to je prirodzené, načo sa hrať na niekoho iného kvôli nejakým dvom hlúpym ľuďom ako ty vravíš..
PS: ja nekritizujem diskusné fóra, ale len človeka ktorý dokáže napísať 300 slov o tom ako sa nevie porozprávať so svojimi spolubývajúcimi
-
vonjose
Expert
Nemému dieťaťu ani vlastná mater nerozumie.
Nakoľko spadám do tvojej definície hlúpeho človeka tak takto:
Keby mi spolubývajúci povie, že mu vadí že varím o jedenástej večer, tak to rešpektujem a nabudúce si navarím skôr. Keby mi povie že si mám po sebe dačo upratať, tak pokiaľ je to v spoločných priestoroch, tak to upracem. A takto môžem pokračovať ďalej.
Ale dokým mi niekto nepovie, že mu niečo vadí, tak mu to asi zas tak moc nevadí a môžem pokračovať v tom, čo robím.
Mne napr. vadilo že spolubývajúci stále zdvíhal žalúzie cez deň a mne potom furt plešťalo slnko na monitor, tak som mu povedal nech ich necháva zatiahnuté. Už niekoľko mesiacov som nezažil, žeby tie žalúzie boli odhrnuté.
Nakoľko spadám do tvojej definície hlúpeho človeka tak takto:
Keby mi spolubývajúci povie, že mu vadí že varím o jedenástej večer, tak to rešpektujem a nabudúce si navarím skôr. Keby mi povie že si mám po sebe dačo upratať, tak pokiaľ je to v spoločných priestoroch, tak to upracem. A takto môžem pokračovať ďalej.
Ale dokým mi niekto nepovie, že mu niečo vadí, tak mu to asi zas tak moc nevadí a môžem pokračovať v tom, čo robím.
Mne napr. vadilo že spolubývajúci stále zdvíhal žalúzie cez deň a mne potom furt plešťalo slnko na monitor, tak som mu povedal nech ich necháva zatiahnuté. Už niekoľko mesiacov som nezažil, žeby tie žalúzie boli odhrnuté.
No mal by si absolvovat nejake kurzy asertivity,ja som bol tez dlhooo taky ze som vsetko dusil v sebe a vo finale som trpel,no zivotne okolnosti ma naucili,byt asertivny a zvlast ked viem ze ma niekto nerespektuje,ci nebodaj ma o nieco ukracuje,vela krat sa mi stalo ze ludia si casom milia tvonu dobrotu so sprostotou,oni skusaju,neviem asi si este mlady no je jedno ci si fyzicky zdatny bud impulzivny a snaz sa presadit svoje nie za kazdu cenu,ale neboj sa im vycistit zaludky,dnes sa pohadate,a zajtra sa budete smiat,treba im dat najavo proste ste tam traja a Musia byt ohladuplny navzajom,vacsinou to robia deti ktore nikdy nebyvali sami a odchovani u maminky sa nemaju niekedy naucit slusnosti ucte a poriadkumilovnosti,.komunikacia to je zaklad ,ale priklad mu povedz ze ked to bude robit castejsie,priklad ten chleba by som mu hadzal do jeho izby tam je jeho sukromie no kuchyna je spolocna takze bude cisto,a stym vysavacom neviem nemam rad takychto somarou ale keby si nedali radi tak im to dam pocitit,no to somja tebe staci,bud asertivnejsi,a nehanbi sa bavit otvorene a zvysim tonom zatim caw
Hmm. Nieco velmi podobne som riesil aj ja davnejsie, niektore veci sa daju odkomunikovat, ale ak je proste niekto neporiadkumilovny, tak s tym moc vacsinou nespravis. Prestahovat sa do vlastneho prenajmu nie je moznost? Predpokladam, ze asi nie, nakolko to platite traja.