Ortoped BA
-
Blackout147
Medium Expert
Ortoped BA
Caute, priatelka ma uz par rokov skoliozu, ktora sa jej zhorsuje a bola u viacerych doktorov, ktori jej velmi nepomohli a ich pristup ju od nich odradza, jeden hovori jednu vec, druhy presny opak a pod... Cviky na chrbat cvici uz par mesiacov(donutil som ju) no teraz povodne z 20min cvicenia nezvladne ani 3 minuty kvoli bolesti. K doktorovi nechce ist, lebo podla nej kazdy to ma na haku a nepomozu jej. Nepoznate nejakeho dobreho doktora v BA a okolii s lepsim pristupom? dakujem velmi za odpovede
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ortoped BA
koľko má priateľka rokov ?
-
Blackout147
Medium Expert
Mudr. Katarína Čoláková, ale tá je iba do 18 a aj keď sa mi vôbec nechcelo cvičiť, tak mi pomohlo, bo zistila, že jedna noha je trocha kratšia, tak riešila vložkami do topánok. A teraz som začal chodiť do toho centra na záhradníckej a tam nie som moc spokojný. Doktor nič nezistil, nech len pokračujem v liečbe od predošlej doktorky a že kontrola za rok alebo ani nemusím chodiť keď nechcem.
-
hrban
Addict
Bože, neviem si spomenúť meno toho ortopéda, tiež bol ale od 18. To som tam bol naposledy asi pred 5 rokmi.... Každopádne, ja som mal ochabnuté svalstvo vo vrchnej časti chrbtice (a preto sa mi krivila do strany). Každopádne, neriešili sme to žiadnymi cvikmi. Nakázal plávať 2x do týždňa na 2 hod. A paráda, chrbát mám jak boxer
. Každopádne, kým som chodil k deckej doktorke, tak len raz za rok prehliadka a cvič, a nepovedala čo ani ako
len, že cvič ....
-
bashnator
Light Star
Odporucam zacat plavanim aspon 3x do tyzdna (znak,kraul) to je asi najlepsie co moze tvoja holka spravit, neviem aku velku ma krivku, ale treba ist do toho 100% cvicenia, plavanie, bicykel je dobry este. Treba sa aj naucit spravne sedenie a striktne to dodrziavat, zbytocne chrbat nezatazovat tazsimi vahami.
Ortopeda mozes skusit MUDr. Ľuboš Rehák, nemam s nim osobne skusenosti, ale ako jediny v BA operuje skoliozu, takze me urcite bohate skusenosti v tejto oblasti.
Ortopeda mozes skusit MUDr. Ľuboš Rehák, nemam s nim osobne skusenosti, ale ako jediny v BA operuje skoliozu, takze me urcite bohate skusenosti v tejto oblasti.
-
hrban
Addict
njn aj to ako sedíš a aj stojíš je dôležité, veľa mladých holiek zvykne stáť stýlom jedna noha povolená, jedna noha vystretá,vtedy je panva nakrivo a to kriví chrbticu v dolných partiách. TOHO sa treba vyvarovať a vždy pevne a na oboch nohách váha. To ma tiež hneď doktor zje*al keď ma videl stáť v ordinácií. to je presne ako by si mal lednu nohu kratšiu.