Zaruka na ine meno ?
Zaruka na ine meno ?
Caute. Keby som sa rozhodol kupit telefon z druhej ruky (bazos) a na zarucnom liste je pochopitelne meno prveho majitela a mne sa nieco s vyrobkom stane a nakracam s tym zarucakom napr. do Telekomu, nebudu mat problem s reklamaciou ak to nieje na moje meno ?
Re: Zaruka na ine meno ?
V zarucnom z telekomu nie je ziadne meno. V orange je s reklamaciou problem a moze ist reklamovat iba majitel. Ine neviem.
Reklamovať môžeš aj v autorizovanom servise a tam nikto nebude skúmať Tvoje meno.. (pozri si, kde sú autorizované servisy pre danú značku mobilu).. prípadne myslím radili overené splnomocnenie, že pôvodný majiteľ Ťa splnomocňuje na riešenie reklamácií a podobne. Problém bude iba ak je ten mobil na akciu s 2r viazanosťou a Ty ho 3x vyreklamuješ s tou istou chybou, čiže máš právo na vrátenie peňazí.. vtedy musí ísť do Telekomu pôvodný majiteľ, aby mu vystornovali zmluvu s mobilom a s viazanosťou.
Ist s tym rovno do autorizovaneho servisu nemusi byt vzdy take jednoduche. Chcel som zaniest svoj iPhone rovno do PPI-ETC, kde to posielal Orange, a odmietli mi to vziat, ze musim to riesit cez Orange.
Možno závisí od zariadenia, značky a konkrétneho servisu.. ja pár rokov dozadu šiel reklamovať svoju Nokiu do Orangu, tak ma rovno poslali do autorizovaného servisu, že budem to mať rýchlejšie. Nedávno som riešil reklamáciu HTC cez autorizovaný servis VSP Data a v pohode, až na tretiu reklamáciu som šiel do obchodu a v pohode mi predchádzajúce reklamácie uznali a vrátili peniaze. Taktiež známy tohto roku riešil svoj tablet Samsung v miestnom autorizovanom servise a bez problémov.

Takze vysrat sa na mobil z druhej ruky pre problematicke riesenie tej zaruky ? Vazne by som nechcel dopadnut tak ze skoncim s pokazenym telefonom lebo v servise ma odbiju a prvy majitel nebude ochotny to vyreklamovat...
Ja by som si daval pozor iba ak je fon vybraty z orange. Bud sa dohodnut o nejakom splnomocneni alebo radsej zobrat mobil kupovany inde. Osobnu skusenost mam s SE X8 ked priatelku poslali v orange do <>, ze ma prist majitel. V TM som nemal problem, tam mas na zarucaku akurat peciatku z predajne, nic viac. Tak isto aj napriklad nay, kde reklamujes len pomocou blocku.
Takze v klasickom obchode ked bol kupovany ako napr. alza, nay,... by to malo byt v pohode aj s tym ze pouzijem zarucak ktory je na inu osobu?
V klasickom obchode Ti musí stačiť bloček (nemáš tam uvedené meno), záručný list vôbec nemusíš riešiť. Aj tak nie všetky obchody dávajú záručný list (ktoré vlastne dávajú)..