Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Waagbistritz69
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

„Vole, mě je to jedno, vole.“
- Šéf Skínů

ja som debil a ty si potom čo, ujo kravmaga-antisemita? keby som "nedokázal kliknúť na odkaz," tak by som asi nezistil, že pôvodný onen príspevok bol adresovaný zrovna Devzymu, mám darmo lepšie veci na robote ako stalkovanie užívateľov hojka a potom ešte aj memorovanie príspevkov, že.. btw zvláštne, že všetkých viac sere podpísaná mínuska s poznámkou ako nepodpísaná bez komentára :lol:
ad "rovní a rovnejší," nemyslím, že súdy považujú romákov za občanov vyššej kategórie, takže dané prípady by hypoteticky mohli mať aj dáke nespomenuté špecifiká, prečo bolo rozhodnuté tak, ako bolo..
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Nie, sudy ich naozaj nepovazuju za obcanov vyssej kategorie, ale casto im vsetko prejde vdaka silnej prociganskej (a celkovo promensinovej) lobby v EU.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

čo konkrétne mala nejaká lobby s hentým prípadom? predpokladám, že asi nič.. a v EÚ sme teprv desať rokoj, snáď taký Koňýk necestuje aj s trekom Cigánsky problém v čase
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Co to ma spolocne s tym ako dlho sme v unii? A aj keby, tak 10 rokov je malo? A ta lobby ma s tym spolocne vela, boja sa cigosom davat primerane tresty, aby sa zas nerozputala medialna masaz o rasistickych motivoch a neviem co este.
A tu poslednu cast tvojej vety som vobec nepochopil.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

no že trek Cigánsky problém Koňýk vyprodukoval v 84-tom (pritom s tou dobou ten text korešponduje ešte menej ako so súčasnosťou a to je čo povedať), kedy sme o EÚ ani nesnívali a podobných príkladov by sa dalo nájsť plno :lol: a či je 10 rokov málo, čo ja viem, v živote priemernej galaxie je to úplné hovno, byť toľko nezamestnaný je už teda dosť a keď ti toľko žralok ožužláva nohu, tak by to bolo až neznesiteľne dlho :) stačí ako odpoveď?
a že zas, kedy naposledy sa taká masáž rozpútala za nejaký primeraný trest? rodina obžalovaného vyhukovať môže v takom prípade kadečo, ale to sa do médií dostane max. len ako nejaká kuriozita..
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Waagbistritz69 napísal:a či je 10 rokov málo, čo ja viem, v živote priemernej galaxie je to úplné hovno, byť toľko nezamestnaný je už teda dosť a keď ti toľko žralok ožužláva nohu, tak by to bolo až neznesiteľne dlho :) stačí ako odpoveď?
Fuha no... co ti poviem. Argument jak delo... na toto fakt nemam nic, myslim ze dalsia debata je akosi uplne zbytocna. :smt059
edit: a bezne sa stane ze niekde niekoho odsudia a potom v mediach sa pretriasa ze nejaka drbnuta europoslankyna (napriklad) kritizuje ze dotycny dostal vysoky trest kvoli tomu ze je cigos/homos/<dopln hocijaky typ mensiny> :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Možno som to nejasne napísal. Do výberového konania príde beloch, cigán, arab a černoch, všetci budú mať rovnaké predpoklady pre svoje uplatnenie. Ja si vyberiem belocha (sám som beloch). Budem rasista?

Rovnaká situácia, ale HR (resp. ten, čo si vyberá) je černoch. Pokiaľ si vyberie černocha, je rasista?

Skutočne by som chcel poznať názor Hughita a iných "obhajcov" cigánov v tejto téme.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hughito sa tu uz k tomu tusim vyjadril, ze pouziva dvojity meter. Cigosa by (vraj) kludne zobral pred bielym, ze by si hodil kockou. Ale pritom cloveka co nosi urcitu znacku oblecenia by urcite nezobral (aj keby ten urobil pracu rovnako dobre alebo aj lepsie ako cigos/iny biely ktory nenosi tu znacku). :lol:

edit: "a imho europoslanci existujú len na to, aby nás srali. Wb69" S tym samozrejme suhlasim, obcas zasnem nad tym ake kraviny v Bruseli riesia miesto toho ze sa cela unia rozpada a ekonomika ide do haja. :nono:
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Hotwire napísal: Fuha no... co ti poviem. Argument jak delo... na toto fakt nemam nic, myslim ze dalsia debata je akosi uplne zbytocna. :smt059
edit: a bezne sa stane ze niekde niekoho odsudia a potom v mediach sa pretriasa ze nejaka drbnuta europoslankyna (napriklad) kritizuje ze dotycny dostal vysoky trest kvoli tomu ze je cigos/homos/<dopln hocijaky typ mensiny> :wink:
viem o jednom priklade ktory sa stal davno co som pocul v Bratislave,mal cigan zabit nejakeho chalana a ked boli suda tak ludia proti rozumu,pardon ludia proti rasizmu spisavali akusi peticiu za oslobodenie vraha :roll:
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

podpísal by som túto petíciu, ktorej existencia je otázna, ak by som ťa tým nasral
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Celkom pekná irónia by bola, keby sa za krátky čas po tvojom podpise takej petície stalo niekomu z tvojich známych niečo veľmi škaredé. Ale samozrejme rukou alebo pričinením toho odpadu, ktorý tak veľmi ochraňuješ. A verím tomu, že potom by sa ti zasmiali všetci, ktorých by si chcel podpisom takej petície nasrať.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

toho odpadu, ktorý tak veľmi ochraňuješ
y so srs, akého a ako? :) a pochybujem o existencii takej petície, ak Goku vlastne nehovorí o prípade, kedy nácka Braňa Slamku v sebaobrane zabil romák Mário Bango, to sa ale imho ozaj nedá interpretovať tak, jak on píše..

//autoeditácia príspevku (01 Jún 2014, 23:32)
Stoporko napísal:Možno som to nejasne napísal. Do výberového konania príde beloch, cigán, arab a černoch, všetci budú mať rovnaké predpoklady pre svoje uplatnenie. Ja si vyberiem belocha (sám som beloch).
ok, prečo zrovna belocha?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Stoporko napísal:Možno som to nejasne napísal. Do výberového konania príde beloch, cigán, arab a černoch, všetci budú mať rovnaké predpoklady pre svoje uplatnenie. Ja si vyberiem belocha (sám som beloch). Budem rasista?

Rovnaká situácia, ale HR (resp. ten, čo si vyberá) je černoch. Pokiaľ si vyberie černocha, je rasista?

Skutočne by som chcel poznať názor Hughita a iných "obhajcov" cigánov v tejto téme.
Je to dosť zbytočné teoretizovanie o príklade, ktorý sa aj tak nestane, vždy sa dá zariadiť ten proces výberu tak, aby niekto naozaj bol ten najlepší.

A neodpísal som ti hneď preto, lebo som tu päť dní nebol, bol som na akcii v zahraničí, kde je úplne bežné a normálne mať názory také, ako ja či Waagbistritz, kde spolu fungujú a bavia ľudia z rôznych krajín a rôznej etnicity a vôbec nikoho ani nenapadne riešiť čosi ako farba pleti a pod. Je to naozaj oveľa lepšie a pohodovejšie okolie ako častokrát okolie tu na Slovensku (napr.), kde stále dosť ľudí prezentuje také názory ako v tejto téme.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

hughito napísal: A neodpísal som ti hneď preto, lebo som tu päť dní nebol, bol som na akcii v zahraničí, kde je úplne bežné a normálne mať názory také, ako ja či Waagbistritz, kde spolu fungujú a bavia ľudia z rôznych krajín a rôznej etnicity a vôbec nikoho ani nenapadne riešiť čosi ako farba pleti a pod. Je to naozaj oveľa lepšie a pohodovejšie okolie ako častokrát okolie tu na Slovensku (napr.), kde stále dosť ľudí prezentuje také názory ako v tejto téme.
Rovnake bezne a normalne su v zahranici aj nazory ake panuju v tejto teme. Takze tato tvoja poznamka je uplne irelevantna. Zbytok rovnaky drist, staci si prejst clanky za posledny rok a rasovych a etnickych konfliktov najdem po celej Europe viac ako dost.
hughito
Redeemer
Redeemer

Myslel som to na tú konkrétne akciu, ten záver je trochu nejasný - samozrejme, že aj v zahraničí je x ľudí s názormi ako tu na fóre či na Slovensku. Aj keď určite by sa dali vysledovať rozdiely vo všeobecnom vnímaní týchto otázok napr. v Nemecku a na Slovensku, resp. ďalej vo východnej Európe.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ja si naopak myslim, ze pristahovalecky (etnicky) problem je daleko vacsi na zapadnejsie pripadne severnejsie od Slovenska. Tu mame "iba" "romsky problem".
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, to je jasné, lebo my tu tento problém nemám vôbec, ale mám pocit, že na západ od nás je spoločnosť ako celok tolerantnejšia.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Áno, to je jasné, lebo my tu tento problém nemám vôbec, ale mám pocit, že na západ od nás je spoločnosť ako celok tolerantnejšia.
Zeby preto, lebo nemaju zle skusenosti s ciganmi? Lebo tam ziadnych nemaju? Preco myslis ze aj na zapade SR je nazor na cigosov tiez dost odlisny od vychodu? Zamysli sa nad tym a prestan porovnavat nieco co sa porovnavat neda.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Waagbistritz: a prečo cigána/araba/černocha/laponca?

Hughito: to "teoretizovanie," ako si to nazval, je jadrom celého problému. Možno ak príklad postavíme inak: na ulici stretneš 2 ľudí, obaja podobne (vkusne) oblečení, obaja rovnako starí...jeden je cigán, druhý beloch. Ktorému podáš ruku skôr (resp. ktorého skôr pozdravíš)? Alebo sa budeš zasa vytáčať, aby nevyšlo na povrch, že si rovnako hnusný rasista, tak ako aj my všetci?

Osobne si myslím, že podvedomá inklinácia (teda bez hlbšej logickej úvahy) k ľuďom výzorovo podobným je úplne prirodzená. Nevidím na tom nič zlé, pokiaľ to v pracovnom a inom živote nebráni napredovaniu (preto v inštinktívnom chovaní uprednostním belocha, no pokiaľ bude mať u prac. pohovoru cigán lepšie predpoklady na to, aby som ho vo svojej firme zamestnal, kľudne tak spravím).
hughito
Redeemer
Redeemer

Ktorému podáš ruku skôr (resp. ktorého skôr pozdravíš)? Alebo sa budeš zasa vytáčať, aby nevyšlo na povrch, že si rovnako hnusný rasista, tak ako aj my všetci?
Hehe pozdravím ich naraz ako to robím bežne napr. pri partii a podám ruku tomu, kto bude bližšie, alebo kto prvý podá mne - proste úplne tak isto, ako to bežne vyplýva z takýchto situácii.
preto v inštinktívnom chovaní uprednostním belocha
Nie nie, nemám prečo, žiadny dôvod na to, aby som niekoho uprednostňoval na základe farby pleti. Chápeš? Pre mňa je to irelevantné, nie je to niečo, čo by mohlo rozhodnúť o čomsi inom.
Napísať odpoveď