Pokrytie haly internetom
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Pokrytie haly internetom
Zdravim, cchem sa opytat cim by ste riesili pokrytie haly interernetom, ide o to ze zamestnanci budu mat tablety alebo nieco podobne a budu cez to spravovat sklady. Mne sa pozdava nejake taketo riesenie http://www.alza.sk/ubiquiti-unifi-ap-lo ... 457615.htm mate s tym niekto skusenosti, popripade na aku vzdialenost to asi pokryje ? Dakujem,
Re: Pokrytie haly internetom
Ak je to plechova hala a je tam celkovo veľa železa (regály , materiál , konštrukcia haly a pod.) , tak s pokrytím a kvalitou signálu budú asi problémy ... Najlepšie je to vyskúšať s niečím lacným , že aký to má dosah , pretože tie rozdiely čo sa týka dosahu sú veľakrát bezvýznamné pri routri za 40€ alebo za 100€ ...
Možno že ak by si skúsil nejaké 5 Ghz zariadenie , tak by tam bolo menšie rušenie v tom 5Ghz pásme a tým aj väčší dosah.
http://www.alza.sk/asus-ea-n66-d344263.htm
Ale aj tie tablety by potom museli zvládať 5 Ghz ... To zariadenie Ubiquiti UniFi čo si naň dal odkaz je pre 2.4 Ghz pásmo
Možno že ak by si skúsil nejaké 5 Ghz zariadenie , tak by tam bolo menšie rušenie v tom 5Ghz pásme a tým aj väčší dosah.
http://www.alza.sk/asus-ea-n66-d344263.htm
Ale aj tie tablety by potom museli zvládať 5 Ghz ... To zariadenie Ubiquiti UniFi čo si naň dal odkaz je pre 2.4 Ghz pásmo
-
Chalesnik
Medium Professional
tak nakoniec s ajedna o citacky ciarovych kodov ktore su online a pochybujem ze tie podporuju 5 Ghz pasmo, tie ubiquity ma zaujali koli tomu vacsiemu vykonu v decibeloch, viem ze v plechovych halach je to o hovne z bezdrotovymi vecami ale zase niesu tam ziadne vyrobne stroje ani nic co by to mohlo rusit cize tak .... jasne ze idealne je to vyskusat ale ak nahodov mate s tym skusenost niekto ... ?
-
vendo
Guru
mno, zase pri takom zisku je aj znacna smerovost, a teda s plosnym pokrytim by mohol byt problem, takisto ak je hala plechova by nastavali odrazy a rusenie atd
skor imo nejaku vsesmerovu, vhodne umiestnit, aby hala posobila ako reflektor a s dostatocnym vykonom aby to dociahlo cez celu tu halu (aj ked neviem aka je velka)
este ma napadlo nejaku siroku sektorovu s primeranym vertikalnym uhlom
skor imo nejaku vsesmerovu, vhodne umiestnit, aby hala posobila ako reflektor a s dostatocnym vykonom aby to dociahlo cez celu tu halu (aj ked neviem aka je velka)
este ma napadlo nejaku siroku sektorovu s primeranym vertikalnym uhlom
-
hojko
Site Admin
Ake velka je ta hala??? Bud dat niekde rozumne vsesmerovu antenu alebo to skusit sektorovou antenou, bud jednu do rohu alebo dat dve taketo anteny, trebars: http://wificentrum.sk/airmax-sector-2g-15-120_d897.html
My máme jeden taký Ubiquiti v škole ktorá síce samozrejme nieje z plechu ale dokáže to pokryť celú školu ktorú predtým museli pokrývať 3 klasické wi-fi AP. Takže možno by to za pokus stálo a pri najhoršom ich vrátiš.
-
Chalesnik
Medium Professional
Uz sú objednané zobral som ich na skúšku len potom k a to bude montovať dam vedieť či to fungovalo
Riesim nieco podobne teraz. Ako hodnotis tie zariadenia a ake pokrytie si dosiahol?
-
Chalesnik
Medium Professional
No este som to nemontoval do tej haly cakam na schvalenie, no zatial som to pouzil na volnom priestranstve a s dosahom som maximalne spokojny.
-
Lukkas
Star
tie Unificka od Ubiquity pouzivam v jednom hotely, je to uplna supa, fakt paradne porkytie aj v pripade pripojenia viacerych klientov. Maximalne na jeden bod bolo cca 30 klientov a vsetko slapalo ako malo
maximalna spokojnost.
Nevyhoda je len jedna ze ak chces mat nonstop prehlad ake data atd tak treba mat pusteny ten software na riadenie. Cez to to aj na zaciatku nakonfigurujes
Nevyhoda je len jedna ze ak chces mat nonstop prehlad ake data atd tak treba mat pusteny ten software na riadenie. Cez to to aj na zaciatku nakonfigurujes