Moja prvá zrkadlovka

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
peter8
Light Star
Light Star

Moja prvá zrkadlovka

Príspevok od používateľa peter8 »

Zdravím chcel by som si kúpiť nejakú zrkadlovku ... pozeral som na internete a narazil som na nikon d3100 (konkrétne tento http://www.alza.sk/nikon-d3100-cerny-ob ... 191977.htm aj s objektívom 18-55 AF-S DX VR ) je to podľa Vás dobrá voľba na začiatočníka : ) chcel by som aby mal fotoaparát pekné fotky ale aj videa ... ak ste už niekto tento fotoaparát mali tak mi napíšte ako ste boli sním spokojný : )

// http://www.hojko.com/fotografia-potrebu ... -2340.html
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Moja prvá zrkadlovka

Príspevok od používateľa Soviet »

Zalezi naco sa chces sustredit a ovsem zrkadlovka je len zaciatok, treba ti k nej dokupovat aj jednotlive "nadstavby" podla toho co chces fotit. Fotak spravi len to co mu prikazes, teda "pekne fotky a videa" je sice pekne, ale musis sa naucit ich najprv robit, kedze same sa nespravia.
peter8
Light Star
Light Star

o nikon d3100 som čítal že ma pekné fotky aj videa : ) ... tak preto sa rozhodujem že ho kúpim .
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vsak za tolko sa uz da kupit aj canon 600
peter8
Light Star
Light Star

ide o to že já mám možnosť kúpiť Nikon D3100 + Objektiv 18-55 za 300€ (úplné nový) a canon eor 600D na ten nemám peniaze ... ale chcem vedieť či je dobrý ten objektív Objektiv 18-55 ... a či videá ma lepšie ako môj predošlý fotoaparát nikon aw100
CheZteR
Redeemer
Redeemer

to je setovy objektiv, ktory ti o chvilu nebude stacit, tak isto telo, par krat sa to tu uz rozoberalo, ci kupit horsie telo s lepsim objektivom alebo lepsie telo s horsim objektivom a este nikdy nevyslo ze vyhodnejsie je kupit horsie telo s lepsim objektivom
ale ked nemas peniaze tak nemas no, pripocitaj si este aspon 32gb kartu uhs-1 k fotaku ked tam chces natacat videa
peter8
Light Star
Light Star

tak 32gb pamäťovú kartu už mám ...a videa to bude mať dobré aj z objektívom 18-55 ? pretože ked to budem kupovať už chcem aby to malo pekné videá
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Závisí, čo od zrkadlovky chceš. Na D3100 + 18-55 podľa mňa budeš mať určite lepšie fotky ako na AW100, ale na niektoré featuritky môžeš zabudnúť - malé rozmery a váha, vodeodolnosť, nárazuvzdornosť, GPS, auto HDR (môžeš ručne), a video nebude 1080p @ 30fps, ale iba 1080p @ 24fps.

Ešte čo sa týka videa.. ja mám D5100 a video robí pekné, ale vadí mi zvuk motorčeka autofokusu, ktoré je vo výslednom videu dosť počuť. Keďže D3100 má ten istý princíp, bude to asi podobné. Skús na youtube pohľadať nejaké videá robené D3100kou. Riešením môže byť vypnutie autofokusu a ostriť ručne vtedy, keď to potrebuješ..
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

peter8 napísal: ale chcem vedieť či je dobrý ten objektív Objektiv 18-55 ...
18-55 je najhorší základný objektív, aký sa dá kúpiť, čo tak trochu naznačuje už to, že je najlacnejší :) Tiež nemôžeš žiadne zázraky čakať od najlacnejšieho mobilu, najlacnejšieho tabletu apod...
CheZteR napísal:par krat sa to tu uz rozoberalo, ci kupit horsie telo s lepsim objektivom alebo lepsie telo s horsim objektivom a este nikdy nevyslo ze vyhodnejsie je kupit horsie telo s lepsim objektivom
Tak neviem komu toto vyšlo, ale asi len nejakému "armchair expertovi" ktorý o tom akurát teoretizuje na internete. Fotky kreslí objektív, nie telo.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

a?
kupis si slabe telo a dokupujes objektivy a nakoniec aj telo? a najlepsie inu znacku a mozes popredavat aj objektivy? :D
ci zainvestujes a kupis normalne telo a potom objektivy k tomu?
pockat mesiac, dosetrit a mat 600D mi pride ako najlepsie riesenie
Zamknuté