Nejde zapnúť pc
Nejde zapnúť pc
Ahoj, potreboval by som poradiť ... Pred nejakým mesiacom cca mi nešiel zapnut pc tak som skúsil vypnúť a zapnut v zadu zdroj a už to išlo. Pár krát to fungovalo takto potom som stlačil tpacidlo na zapnutie a nič ... Po pár minútach sa zapol sám. Potom to trvalo stále dlhšie stlačil som to tlačidlo a nič. Po pár hodinách, potom dňoch sa zapol sám. Tak som ho už nevypinal, bežal tak tyzden v kuse. Potom som ho vypol a vypnutý už je asi 5 dni... Skúšal som to zapínať prepojením tých pinov od zapinacieho tlačidla (čo som sa dočítal niekde na nete) a nič. Medzi tym som zistil že sa mi trošku prehrieva grafická tak či nebude problm v tom ... A elektrina by tam mala byť lebi mi tam svieti nejaká dioda. Mohol by mi niekto poradiť čím to môže byť / ako to vyriešiť ?
Re: Nejde zapnúť pc
Napíš akú máš zostavu a hlavne aký zdroj. Podľa mňa ti odchádza zdroj.
Maticna - p5ld2 se
Procesor nejaký od intelu buď 1.8 alebo 2.8 ghz
Zdroj - atx 350 pnr
Ram 2gb ddr2
Nerozumiem sa do toho veľmi a v mobile sa s tým robí zle ...
Na zdroj som myslel tiež ale keby odisiel zdroj tak by tam mesvietila tá dioda stále či ?
Procesor nejaký od intelu buď 1.8 alebo 2.8 ghz
Zdroj - atx 350 pnr
Ram 2gb ddr2
Nerozumiem sa do toho veľmi a v mobile sa s tým robí zle ...
Na zdroj som myslel tiež ale keby odisiel zdroj tak by tam mesvietila tá dioda stále či ?
Dioda svietit moze. To co opisujes vyzera ako na bezny problem lacnych zdrojov.
Ale ked vypnem zdroj tak zhasne aj ta dioda takže aj ju napaja zdroj ... Ináč svieti celý čas len pc nereaguje
Skús to s iným zdrojom
Nemám iný zdroj ... Som niekde na nete čítal že sa dá nahodit len samotný zdroj tak som to chcel skúsiť či pôjde ale nejak neviem ako .. Nevie niekto poradiť s týmto ?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hej ale to ti je hovno platné, ak odpojíš zdroj a prepojíš tie dva káble tak on pôjde, ale akonáhle sa zdroj trošku zaťaží, tak sa vypne. Chybný zdroj neznamená, že nedáva šťavu vôbec, len, že jej nedáva dostatok, na tú diódku ti stačí možno 1W a to ešte zdroj dá, ale tak na celý PC pri štarte treba možno kolo 150-200W a to už nestíha a preto sa nezapne.
Na štartovanie zdroja treba spojiť zelený kábel s hociktorým čiernym. Zelený tam bude iba jeden. A musia byť spojené, ak ich rozpojíš tak sa zas vypne.
Na štartovanie zdroja treba spojiť zelený kábel s hociktorým čiernym. Zelený tam bude iba jeden. A musia byť spojené, ak ich rozpojíš tak sa zas vypne.
Ak nemáš iný zdroj k dispozícii, tak môžeš ísť s PC niekam do PC servisu / PC predajne kde ti PC vyskúšajú s iným zdrojom, poprípade urobia hĺbkovú diagnostiku a nájdu zdroj problému.
Alebo si objednáš nový zdroj, ktorý ti príde domov. Ak sa PC nerozbehne ani s novým, tak ho môžeš do 7 dní bez udania dôvodu vrátiť a vrátia ti peniaze.
Alebo si objednáš nový zdroj, ktorý ti príde domov. Ak sa PC nerozbehne ani s novým, tak ho môžeš do 7 dní bez udania dôvodu vrátiť a vrátia ti peniaze.
O chvíľu kupujem notebook tak do tohto nechcem dávať ďalšie peniaze ... Ten zdroj nabehol cez tie káble ale nič viac tak skúsim zohnať nový. Ďakujem za radu zatiaľ.