Stlaceny vzduch

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Stlaceny vzduch

Príspevok od používateľa Son-Goku »

rozmyslam ze kupim http://www.alza.sk/clean-it-stlaceny-vz ... 240917.htm len otazka,nemoze to poskodit maticnu,tie mini cipy a piny a vsetko okolo co tam je? davno sa vravelo ze sa nema pouzivat napriklad vysavac na vysavanie prachu z boardu,len ako dat dole prach?
brm
Darca
Darca

Re: Stlaceny vzduch

Príspevok od používateľa brm »

Pred použitím vypni komp a nič sa nemôže stať.. :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nevysavaj samotnou hadicou, ale pouzi stetinovu kefku na nastavec, nech to az tak nesaje. Hlavne sa jemne dotykaj.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Poprípade nejaký jemný štetec a vysávač tak 5 centi od toho, lebo tie nadstavce na vysávač mi prídu tvrdé.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

brm napísal:Pred použitím vypni komp a nič sa nemôže stať.. :)
myslel som skor ci ten tlak vzduchu nemoze nieco spravit
heker napísal:Nevysavaj samotnou hadicou, ale pouzi stetinovu kefku na nastavec, nech to az tak nesaje. Hlavne sa jemne dotykaj.
nemam predstavu ako to vyzera,doma je vysavac co ma len ten klasicky dodavany nadstavec a hadica.nic take male a tenke aby som to nejako vopchal do skrinky a este tam dokazal aj povysavat.ide aj ciastocne o to,ze mam chladic tak nejako nestastne,ze tam by mozno vosiel max ten sprej ale musi byt vo vodorovnej polohhe co som cital.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Ja používam na čistenie kompu vysávač Kärcher, ktorý má aj funkciu vyfukovania a zatiaľ nebol žiadny problém.
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

ten stlaceny vzduch ti neposkodi nic, takisto vysavac /ak nieco neodlomis mechanicky.../ a nadstavec by som radsej nepouzival - koli statickej elektrine.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Je to v pohode,nemusis sa nicoho bat.
Jedine co nerobi dobre,je ked fukas do ventilatora a ten sa roztoci,pretoze vtedy generuje elektricku energiu.
To by si ho musel ale poriadne roztocit tak,ako ja nase pc,ktore mame po prasnej hale.
Bedne vyfukavam kompresorom z az 5 atmosfer a stale v pohode.
heker
Redeemer
Redeemer

masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Ja osobne by som s tymto nesiel na maticnu.
Ad1; pod urcitym uhlom to prska vodu
Ad2; pouzil by som jemnucky stetec + tool od hekera
brm
Darca
Darca

Asi to závisí od kvality toho vzduchu.. ja mal zatiaľ iba dva a jeden tvoril viac tej tekutiny ako druhý. Ale tá "tekutina" sa v priebehu 1-2sek vyparila, takže podľa mňa to nebola voda.

Inak po strieknutí toho vzduchu na nejakú súčiastku sa tá súčiastka prudko ochladí, vzduch je studený, akoby nejaký tekutý dusík (neviem, na akom princípe funguje, som antichemik a antifyzik). Raz som strekol na disk zapnutého kompu a ten sa mi hneď reštartol, mal som stiahnutý zadok, kým sa v poriadku spustil nanovo.

Ja by sa toho nebál, sám plánujem v najbližšej dobe kúpiť nejaký stlačený vzduch, pretože vysávač nie je podľa mňa dostatočne účinný a takou kefkou sa nedostaneš všade. Ale pri použití stlačeného vzduchu mám v blízkosti aj hadicu od zapnutého vysávača, pretože stlačený vzduch riadne rozvíri prach, tak aby ho vysávač ihneď lapil.. :)
heker
Redeemer
Redeemer

Neni lepsia prevencia, aby nebol prach vsade v miestnosti? Teda pravidelne vysavat izbu, vysavat prach na nabytku, v okoli pocitaca. Ja to takto praktizujem dlho a aj ked otvorim bednu po dvoch rokoch, tak je tam toho malo. Ked som videl niektore jedno ci dvojrocne pocitace, tak musim povedat, ze ludia su humusaci a len to ukazuje v ako prostredi ziju.
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

ten plyn je tam stlaceny, cize v kvapalnom stave... ked stlacis velmi, resp. na zaciatku striekania sa este nemusi stihnut rozptylit.... a studeny je preto, lebo rozpinanim sa ochladzuje...
brm
Darca
Darca

heker.. ako často upratuješ? Ja raz týždenne utieram prach a vysávam 2x týždenne.. a po necelých 2r sú v kompe pekné kúdoly prachu..

Ale mám podlahu, takže je možné, že prach sa neusadí v koberci, ale putuje po izbe a ventilátory ho stiahnu do bedne (komp zapnutý od rána do večera), prachový filter mám len na spodnom ventilátory, predný ventilátor je bez filtra, taktiež spodný ventilátor na zdroji je bez filtra..
BudGet
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BudGet »

Ako ste písali, je to stlačený plyn, presnejšie bután. Nádobu treba mať pri striekaní zvislo, ináč to bude striekať tekutý bután s dosť nízkou teplotou (dobre sa s tým mrazia muchy :D ).
Nevidím problém s tým, prečo by si nemohol čistiť MB, ja som s tým vyčistil grafickú kartu a všetko šlape ako má. Len ti odporúčam dávať si malé prestávky, pretože potom bude nádoba tak studená, že ju neudržíš a bude vyfukovať kúsky kvapaliny.
Poriadny stlačený vzduch bez butánu je o niečo drahší a s ním nemám skúsenosť...
Jedna nádoba mi vydržala na poriadne vyfúkanie PC, notebooku a čistenie klávesníc (a 3 muchy :D ). Tých pár € sa oplatí investovať.

A odporúčam ti ho rozhodne kúpiť, vysávačom sa všade nedostaneš a štetec tiež nie je bohviečo... Nebudeš veriť koľko prachu máš v PC/NTB pokým ho poriadne nevyfúkaš :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

lol ja prebehnem rebrá chladiča starou zubnou kefkou, trošku povysávam a na ostatný prach zvysoka kakám ...., také, že vzduch ani omylom... zbytočne by sa mi len povaľovala plechovka v dome...
btw akoto, že vysávačom sa všade nedostanem ? a čo treba vysávať v PC/NB ? chladenie a basta ....chladič i tak i tak zložím, rovno prepastujem a vyčistím.
BudGet
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BudGet »

Tak to poviem inak, vysávač nemá takú silu aby vytiahol aj ten mikroskopický prach. Stlačený plyn má oveľa väčší tlak a vyfúka všetko. A neviem si dobre predstaviť, ako by si čistil moju Noctuu NH-U12P, ktorá má ten radiátor veľký a kefkou sa doňho nedostaneš.
Ja som tiež zvykol čistiť PC podobným spôsobom, ako ty, ale keď som skúsil stlačený plyn, tak som si povedal, že už nikdy viac :D
Skús investovať tie 4€, ak sa ti to nebude páčiť, tak máš dobrý plameňomet na chatu alebo zmrazovač na muchy :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Klasicky prenosny kompresor natlaceny na 8 barov a odlietavaju aj tranzistory :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pouzivam minikompresor,nema sice ani zdaleka taky tlak ako stlaceny vzduch ale financne to vychadza ovela vyhodnejsie
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

2-3 krát do roka vyfúkam kompresorom svoje PC.Kompresorom vyfúkam aj každé PC ,ktoré sa ku mne dostane a až potom riešim problém.Zdroj nevyčistíš vysávačom tak ako keď ho vyfúkaš kompresorom.Akurát treba podržať ventilátory nech sa neroztočia.
Napísať odpoveď