Ochladzovač vzduchu do izby
Ochladzovač vzduchu do izby
Zdravím, moja izba má cca 2,4 X 5 m, čo teda nie je veľa, no je obitá drevom a v strede vrstvy je sklená vata. Takže asi si viete predstaviť, akú horúčavu tu môžem mať v lete. Je to niekedy aj 33° C a ešte keď do toho zapnem PC, tak sa už fakt varím. Ale prejdem k veci.
Potrebujem do tejto izby niečo, čo mi vzduch dostatočne vychladí, stačí cca na nejakých 25° C. Ventilátor vzduch neochladí, iba rozprúdi. Čo by ste mi poradili? Chcel by som do toho investovať čo najmenej. Vďaka za rady.
Potrebujem do tejto izby niečo, čo mi vzduch dostatočne vychladí, stačí cca na nejakých 25° C. Ventilátor vzduch neochladí, iba rozprúdi. Čo by ste mi poradili? Chcel by som do toho investovať čo najmenej. Vďaka za rady.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ochladzovač vzduchu do izby
normalne si zajdi do elektra a kup si izbovu prenosnu klimatizaciu. je ich milion na trhu
To si mi teda poradil, nechcem za to vyhodiť 100 €. Napísal som, že čo najnižšiu investíciu, ale aby bola aj účinná. A okrem toho, neviem, či je klimatizácia dobrý nápad do takej malej izby.
-
Grim
Darca
...ak nemáš ani 100€, tak nič lacnejšie a účinné nezoženieš...
tak si napln vedra s ladom a ladovou vodou a rozmiestni po izbe
nic lacnejsie sa neda vymysliet
Rozmýšľam nad týmto, asi to aj zoberiem... http://www.zlavomat.sk/zlava/324041-mob ... ac-vzduchu
-
Grim
Darca
...to ti veľmi nepomôže, len ti to zvlhčí vzduch a tým ho spraví na pocit chladnejším, ale potom bude v tej izbe tak vlhko, že sa budeš potiť ešte viac...
//vlastne to funguje tak, že naplníš vodou náplne, tie zmrazíš a vhodíš do nádobky s vodou, aby bola chladnejšia a tento prístroj potom ženie vzduch okolo nej a ochladzuje ho...podľa mňa nič moc...
//vlastne to funguje tak, že naplníš vodou náplne, tie zmrazíš a vhodíš do nádobky s vodou, aby bola chladnejšia a tento prístroj potom ženie vzduch okolo nej a ochladzuje ho...podľa mňa nič moc...
-
guess.whoo
Redeemer
fu veru tych 20e rozhodne o tvojom dalsom osude 
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2014, 14:39)
mas klimatizacie aj pod 100..len aka bude ucinnost...
http://klimatizacie.heureka.sk/f:p:1122/?o=4
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2014, 14:39)
mas klimatizacie aj pod 100..len aka bude ucinnost...
http://klimatizacie.heureka.sk/f:p:1122/?o=4
Ja to
. Neskutočná horúčava v tomto pajzli a to ešte nie sú tropické teploty von.
-
hrban
Addict
a ešte by ma zaujímalo, kde stojí klimatizácia 100€ 
to nie je klíma, iba ochladzovač vzduchu...
to nie je klíma, iba ochladzovač vzduchu...
-
guess.whoo
Redeemer
tie male do izby stoja aj pod 100. pozri link na heureku
http://klimatizacie.heureka.sk/Grim napísal:...to ti veľmi nepomôže, len ti to zvlhčí vzduch a tým ho spraví na pocit chladnejším, ale potom bude v tej izbe tak vlhko, že sa budeš potiť ešte viac...
Všetko to tam je na princípe ochladzovania vodou Samozrejme, od nejakých 300 € tam už sú klimatizácie, ale myslíš, že je dôvod pchať a vyhadzovať za to toľko do takej malej izby?
-
Grim
Darca
...ak si taký bohatý, aby si si mohol dovoliť kúpiť lacný šmejd, tak do toho...
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja osobne som si pred dvoma rokmi do izby kúpil klímu, lebo sa to nedalo vydržať a do teraz neľutujem. Koľko krát mi otec na pár minút vbehol do izby aby sa ochladil 
Osobne som bral toto: http://www.alza.sk/ecg-mk-092-d327912.htm
Možno nie je lacné, ale oplatí sa to. U mňa je výhodou to, že v jednej zo stien izby mi ide nepoužívaný komín, takže sa doň vyvŕtal otvor na hadicu odvádzajúcu horúci vzduch.
Jediná nevýhoda klimatizácia je to, že sú hlučné a buď si o dosť pridáš zvuk na reproduktoroch, alebo si nasadíš slúchadlá.
Ps.: V izbe mám aj strešné okno a nad ňou už len malý pôjd, tak si to môžeš predstaviť. Veľkosť cca 12 m2, no klímy väčšinou idú podľa objemu izby v m3.
Osobne som bral toto: http://www.alza.sk/ecg-mk-092-d327912.htm
Možno nie je lacné, ale oplatí sa to. U mňa je výhodou to, že v jednej zo stien izby mi ide nepoužívaný komín, takže sa doň vyvŕtal otvor na hadicu odvádzajúcu horúci vzduch.
Jediná nevýhoda klimatizácia je to, že sú hlučné a buď si o dosť pridáš zvuk na reproduktoroch, alebo si nasadíš slúchadlá.
Ps.: V izbe mám aj strešné okno a nad ňou už len malý pôjd, tak si to môžeš predstaviť. Veľkosť cca 12 m2, no klímy väčšinou idú podľa objemu izby v m3.
Klimy niesu drahe len tak prenic za nic. Cenu robi hlavne dopyt. V tomto obdoby je uplne kazdy jeden servisak/instalater klim total vytazeny. Takze ak chces chlad tak klima za 300€. Ziadna ina alternativa na tak prekurenu izbu neexistuje. To ze je tak mala je uplne irelevantne.
Ked ste spominali ten lad...ako sa vyrabal lad ked este kompresory (klimy) neexistovali? Napr v vo filme Great Gatsby mali riadne kvadre ladu vo vedrach.
/rocketter23 - blazon, to uz je na chorobu tak nizka teplota
Ked ste spominali ten lad...ako sa vyrabal lad ked este kompresory (klimy) neexistovali? Napr v vo filme Great Gatsby mali riadne kvadre ladu vo vedrach.
/rocketter23 - blazon, to uz je na chorobu tak nizka teplota
-
rocketter23
Medium Expert
Jn klima je draha ale ked uz raz zainvestujes tak budes spokojny na dlho
Asi pred 5timi rokmi som dal 6ks do domu a parada cele leto 18c 
-
hrban
Addict
a presne to som tiež chcel povedať, teraz si zmyslíš, že chceš klímu, no to potom si priplať, keby si kupoval v zime alebo ešte na jar, tak máš isto o 30% lacnejšiu.
Ako tie ochladzovače vzduchu sú kravina, ochladí to len ak tam dáš tie zmrazené zásobníky, ale to chladí max hodinku, potom zas budeš zdochýnať kým zásobníky zmrznú v mrazničke.
Ako tie ochladzovače vzduchu sú kravina, ochladí to len ak tam dáš tie zmrazené zásobníky, ale to chladí max hodinku, potom zas budeš zdochýnať kým zásobníky zmrznú v mrazničke.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ten "ochladzovač" máme doma, kupovaný už dávnejšie a z osobnej skúsenosti ti poviem, že to už radšej obyčajný ventilátor, ten sa aspoň dokáže otáčať a nefúka stále na jedno miesto. Preto som si aj kúpil tú klímu.
Minulé leto som mal v izbe okolo 29°C+ a za necelú hodinku som mal príjemných 21°C.
Viac krát som ju aj natočil von dverami na chodbu a bola schopná ochladiť celé poschodie o nejaké tie 2°C (pocitovo to bolo ale viac).
Klíma je super, škoda len že tak hučí a tie čo sa dávajú z vonku na stenu sú hrozne drahé.
Minulé leto som mal v izbe okolo 29°C+ a za necelú hodinku som mal príjemných 21°C.
Viac krát som ju aj natočil von dverami na chodbu a bola schopná ochladiť celé poschodie o nejaké tie 2°C (pocitovo to bolo ale viac).
Klíma je super, škoda len že tak hučí a tie čo sa dávajú z vonku na stenu sú hrozne drahé.
-
rocketter23
Medium Expert
Neviem ake mate Vy ale tie moje nejak extremne nehucia, ako pocut ked ide ale aby ma to v niecom obmedzovalo alebo rusilo sa neda povedat hlavne ked to fuka na LOW tak je to tichucke. Nj + to dobre spati ked mas 6x z vonku na dome klimu. Aspon ze to mam na boku kde to vidi max. sused
Ale neviem si predstavit ze by som klimu nemal, este ked idu 2x PC a notebook 24/7 tak to prida tie nejake tie stupne.
-
Michaelo
Hardcore addict
No ked ju mas z vonku tak to vnutri ani nepocut, ale tie prenosne hucia. Skus sa postavit z voknu k domu ked mas zapnutu klimu.