Optimalizácia výkonu Asus N56VV

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Shaggybala21
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Optimalizácia výkonu Asus N56VV

Príspevok od používateľa Shaggybala21 »

Dobrý deň

Od včera vlastním nový notebook a mám problemy s výkonom jednotlivych komponentov GPU a CPU. Príklad uvediem battlefield 3 konkretne by mi to malo ist v pohode na HIGH 50-60 ( podla videí na youtube alebo v diskusných forach) mne ide ale na low 40-50 s pripadnimi FPS drop-mi. Chcel by som sa vás opýtať či to nemoze byt sposobene spatnymi ovladačami alebo windows 8.1 Ked tak vás poprosim o rady , tipy triky, vo Windows 8.1 ako lepšie optimalizovat ten system z hladiska výkonu hier . Na hry už nemám tolko času ako za mlada ale pokial si už mam zahrať( stracať čas) tak nech to je kvalitne :)

ASUS N56VV:
Intel Core i5-3230M (2.6GHz);
NVIDIA GeForce GT 750M (2GB);
6GB RAM DDR3
HDD 750 GB
Kvôli ovladačom a aj zvedavosti som si nahodil Windows 8.1.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Optimalizácia výkonu Asus N56VV

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Tak ked som ja naposledy skusal BF3 (cca 4 mesiace dozadu?) tak pod win 8.1 som mal problem s optymusom... BF bezal na integrovanej GF a ani za nic sa nechcel rozbehnut na nvidii (moja bola konkretne 540m ) Po reinstale na win 7 islo vsetko v pohode :) Preto si teraz kukni ci je pri hrani naozaj pouzivana 750 alebo ti to bezi na integrovanej :) (a som si celkom isty ze ano)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Za predpokladu že máš najnovšie drivery a hra ti ajtak nedetekuje nvidiu, skús použiť nvidia inspector :wink:

// do vyhľadávania napísať Battlefield 3, skrolnúť dole a nastaviť "Enable application for Optimus" na "SHIM_RENDERING_MODE_ENABLE" (nezabudnúť hore kliknúť na Apply...)
Shaggybala21
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shaggybala21 »

Ďakujem za rady, určite ich vyskúšam ale žial neviem, či mi to pomôže. Lebo aj pri integrovanej grafike je 40-50 fps na BF3 celkom vela. Včera som zistil, že neni GT750M ako každa 750m ,,, mam tam dedikovanu pamat DDR3 což oproti GDDR5 je asi o 30-40% slabšia. ( Takovej malej oje* v očekavaní ) na nic ale oproti mojmu staremu MSI GX630 :D je to 100 krát lepšie.
Napísať odpoveď