Ochladzovač vzduchu do izby

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ochladzovač vzduchu do izby

Príspevok od používateľa wladas »

rocketter23 napísal:...to dobre spati ked mas 6x z vonku na dome klimu.
Ti to predaval nejaky jozko mrkvicka. Uplne normalne jednotky su co mas vonku na dome zavesenu jednu hlavnu a z nej su napojene kludne aj 4 vnutorne. Pekna sprostost vesat na dom 6 krabic :D

Budem sa opakovat ale ked niekto chce vychladit izbu (aj ked je to mala zachytka a len o 2-3 stupne) tak proste nevymysli nic ak nema neustali prisun ladovych kvadrov. Priestor v aute je ako velky oproti izbe? Uplny prd a preco sa tam neouziva nejaky alternatyvny lacny ochladzovac? Lebo nic take neexistuje.
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rocketter23 »

Potom to ma aj taky vykon. A kolko mozes mat pustenych sucastne? Jednu? Ani som viac necakal :) A burat kvoli tomu pol 3 poschodoveho domu to ano. A da sa to pouzivat aj na vykurovanie v zimnejsich mesiacoch ale to bolo zapnute len par krat kedze povacsine kurim plynom.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

wladas napísal:Ti to predaval nejaky jozko mrkvicka. Uplne normalne jednotky su co mas vonku na dome zavesenu jednu hlavnu a z nej su napojene kludne aj 4 vnutorne. Pekna sprostost vesat na dom 6 krabic :D

Budem sa opakovat ale ked niekto chce vychladit izbu (aj ked je to mala zachytka a len o 2-3 stupne) tak proste nevymysli nic ak nema neustali prisun ladovych kvadrov. Priestor v aute je ako velky oproti izbe? Uplny prd a preco sa tam neouziva nejaky alternatyvny lacny ochladzovac? Lebo nic take neexistuje.
Tiež si myslím že je to riadna volovina.. My máme v dome klímu s jednou hlavou a ochladzuje to normálne celý dom.. Aj to ju spúšťame len už keď je brutal horúco lebo v normálnom murovanom dome je v lete celkom znesiteľne aj bez klímy.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

rocketter23 napísal:Potom to ma aj taky vykon. A kolko mozes mat pustenych sucastne?
bez obmedzenia samozrejme, inac by to nemalo zmysel. Jedine uplne irelevantne obmedzenie je, ze vsetky vnutorne mozes pouzit bud na kurenie alebo chladenie. Ale to by sa museli stretnut dvaja total exoti aby mali inu poziadavku. :)
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Zdravim,
taktiez uvazujem ze by som chcel nejaku klimu do strizne (3x3m), mam tu dva mini ventilatory, nepomahaju.
Mam rohovu izbu, pali slnko z jednej strany, z vedlajsej a zo strechy. Mam to tu povacsina z dreva, ktore dost nasava to teplo.
Aktulne je vonku brutalne horucu, a pri pocitacoch ktore produkuju este viac tepla sa tu neda vydrzat.

Aky mate nazor na tieto klimy - http://www.alza.sk/domace-elektro/chlad ... 852032.htm
Okrem znacky sencor tam nic nie je.

Ako to funguje, zapojim len do elektriky a ide mi studeny vzduch?
Je to naozaj tak, ze ked v izbe mam napr 35-38, dam si ju na 28, tak tu tych 28 bude?

ma stmy niekto realne skusenosti, vie mi nieco doporucit?

Dakujem
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...tiež som pokukoval po niečom takom...nie je to len strčiť do elektriky, ale aj pootvoriť okno a upevniť hadicu na vyfukovanie teplého vzduchu...potom je tam ešte hadička na vypustenie kondenzátu, keďže ochladením vzduchu skondenzuje voda...

//alebo nádobka na kondenzát a tú treba vylievať
FlorQ
Star
Star

Príspevok od používateľa FlorQ »

Zdravim.
Pozeral som po niecom takomto:
http://www.alza.sk/guzzanti-gz-52-d1571807.htm
do mojej izby ale potrebuje to vyvod tej hadice von. Takze mam otazku mozem tu hadicu vystrcit von aj cez vetracku na okne alebo musi byt na to original diera spravena?

//autoeditácia príspevku (11 Jún 2014, 0:24)
a este ze ci to vychladi izbu asi 14m2
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

FlorQ: Aky vyznam ma klima, ked budes mat okno na vetracke a dnu ti bude prudit z vonku teply vzduch???
M@thew
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa M@thew »

rocketter23 napísal:Potom to ma aj taky vykon. A kolko mozes mat pustenych sucastne? Jednu? Ani som viac necakal :) A burat kvoli tomu pol 3 poschodoveho domu to ano. A da sa to pouzivat aj na vykurovanie v zimnejsich mesiacoch ale to bolo zapnute len par krat kedze povacsine kurim plynom.

Máme 1x vonkajšú bedňu (Toshiba) + črevá do každej izby. 5x vnútorných jednotiek (Toshiba) to v phode predýcha. Samozrejme, že táto sranda mala aj iný price tag. Samozrejme, ak kúpiš 1 kvalitnú vonkajšiu jednotku tak to v pohode spraví viac....
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tie klimy maju pribalenu blbost na okna, lenze problem je s tym, ze to je na posuvne okna ktore sa pouzivaju v amerike. Ak nemas ako vyviest vonku horuci vzduch, tak je to zbytocne. Bude na teba fukat ladovy vzduch, ale ten horuci vzduch budes mat stale v izbe a aj samotna klima produkuje teplo....
Schladit to dokaze suprovo, po pravde ja momentalne sedim doma chory, kedze som nebol plne dolieceny a zapol som si klimu..... :D
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

hm..
tiez som to chcel riesit tak, ze tu hadicu vystrcim cez vetracku, ktoru by som otvoril len tak, aby ju tam drzala, cize uplne na tesno. Za tym mam este balkon kam by to slo.
Popripade keby som tu vetracku okolo tej hadice zapchal uterkami? :lol:
Potrebujem to tu, je to tu hardcorove, neda sa tu vydrzat.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

či ventilátor, tak klima nie sú ideálne, je pravda, že ventilátor to len rozprúdi ale koho to trápi...hlavne, že ti je príjemne a hlavne je ventilátor koľko...1/20 sumy klimy ? 1/50 sumy klimy ? :)
Napísať odpoveď