Tribus - skupina ľudí, ktorí cestujú „načierno“ MHD

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...

Myslite si, ze neplatenie za sluzbu vo forme Tribusu je moralne spravne?

áno
23
25%
nie
70
75%

Celkom hlasov: 93

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Tribus - skupina ľudí, ktorí cestujú „načierno“ MHD

Príspevok od používateľa beardie »

to samozrejme robia, lenze ludia su debili a nicia to
treba viest pozitivnymi prikladmi, aby sa cela spolocnost dostala na vyssi level, nieco typu Svajciarsko
to zrovna skupina odrbavacov (Tribus) nie je
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Mm no na uroven Svajciarska sa nedostaneme kym zit budeme. Takze taketo uvahy su irelevantne. Oprava tych strojov je jedna vec,ale na niektorych miestach nie su a ani neboli.
beardie
Redeemer
Redeemer

a ani nebudu, inak by ich tam uz dali, je zbytocne mat na kazdej zastavke masinu
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zjavne sa nestretavame v nazore :D nevadi. Aby som to zhrnul - moj nazor je ten, ze ludia by mali mat moznost si kupit na kazdej zastavke listok podla ich potrieb a nie kupovat drahsi listok cez sms (pripad studentskeho 35c listka).
Celkovo je vsak cestovne v BA v porovnani s inymi velkymi mestami v Europe velmi lacne
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Skoro pri kazdej zastavke je stanok :) A ludia co chodia pravidelne si zakupia elektricenku. Turisti nemaju byt blbi a maju si kupit listok hned ako vystupia na stanici. A kedze vedia, ze nepojdu prvy krat kupit si ich viac ..Uz je beztak dost vela automatov oproti tomu co byvalo pred par rokmi.
beardie
Redeemer
Redeemer

moznost je este predavat predrazeny listok u sofera, ako napriklad v Brne: standardny listok stoji 25 korun, u sofera 35, sms listky zatial nefunguju
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

vedenie DPB sa opäť vyfarbuje, správny šofér iba telefonuje na centrálu a počas čakania na zásahovú jednotku je povinný sa nechať aj dobodať nožom.. http://bratislava.sme.sk/c/7228180/vodi ... olali.html

starý článok od Sulíka o MHD zadarmo, ktorý som sem hádzal - http://slovenskapolitika.sulik.sk/mhd-z ... ebny-slub/

čoskoro hádam pridám aj novší rozhovor s členom Tribusu z časopisu Akce! :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

beardie, tie tvoje kometny stoja zahovno :D presne ak je automat pokazený ??? Tvoje tvrdenie hľadaj druhý .... Nádherné riešenie :D Idea hodná génia. lebo mám nejaký časový plán, všetko stíham aj s prestupami atď ale automat nefunguje a teraz celý môj plán v <->... Ale hej ja mám hľadať druhý automat :D
Stalo sa mi čosi podobné, bol som v Amsterdame, i tak som už meškal na pohovor, tak som parkoval v centre, Samozrejme každé parkovisko má automat, ale akurát to, kde som parkoval malo automat pokazený. Zavolal som na číslo čo bolo na automate, s tým, že chcem nahlásiť poruchu a že parkujem, ale bez lístka. Týpek na linke hovorí pohoda, pošleme tam niekoho nech to opraví a že kľudne môžem parkovať zadarmo keďže automat nefunguje. Takto to funguje v NL napr...
A tiež zákon hovorí inak. A ten zákon, ktorým sa ty oháňaš, by som ti najradšej napchal do prdele...Len tak medzi rečou.
Ale zas nesympatizujem s ani s tými kreténami, čo jazdia gratis. Kvôli takým potom dostanú slušní ľudia nakladačku od SBS alebo revízorov.
beardie
Redeemer
Redeemer

hrban napísal:presne ak je automat pokazený ??? Tvoje tvrdenie hľadaj druhý .... Nádherné riešenie
co je na tom divne? kup si sms listok, kup si listok u sofera (ak je to mozne), chod k inemu automatu alebo k PNSke, pripadne chod peso, na bicykli, stopom alebo taxikom
fakt nevidim dovod na to, aby ked je pokazeny 1 automat, tak by si mal ist zadarmo
hrban napísal:Samozrejme každé parkovisko má automat, ale akurát to, kde som parkoval malo automat pokazený.
takze konkretny 1 automat na konkretne 1 parkovisko, neporovnatelna situacia
hrban napísal:A tiež zákon hovorí inak. A ten zákon, ktorým sa ty oháňaš
ktory zakon?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

hrban:
Ale zas nesympatizujem s ani s tými kreténami, čo jazdia gratis. Kvôli takým potom dostanú slušní ľudia nakladačku od SBS alebo revízorov.
To len mne nejak uniká súvislosť medzi týmito dvoja javmi?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

SBSkari maju casto docinenia s vytrznikmi a arogantnymi ciernymi pasazierami. Potom si to zliznu aj obycajny ludia co napr zabudli predlzit elektricenku kedze SBSkari su uz podozrievavi na kazdeho. Samozrejme nieje to generalizovanie. Proste sa to stava.
hughito
Redeemer
Redeemer

Takže je to chýba akýchsi predpokladaných čiernych pasažierov, keď sa SBSkár správa ako hovado?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

je to chyba zamestnavatela, ze dava taky biedny plat..a nebud potom agresivny
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

rozhovor o organizovanej jazde načierno a o všetkom, čo k tomu patrí, s členom bratislavskej skupiny Tribus, ktorá povýšila cestovanie bez lístka v MHD na politický boj.. :)
vyšlo v čísle #17 (12/2012) časopisu Akce!
t01.png
t02.png
hughito
Redeemer
Redeemer

guess.whoo napísal:je to chyba zamestnavatela, ze dava taky biedny plat..a nebud potom agresivny
Nízky plat môže motivovať k nezáujmu, znudenosti a pod. Ale k agresivite? To už určite nie, iní ľudia za to nemôžu a ten SBSkár si to na nich nemá čo vybíjať.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

aaale snad mi nechces povedat, ze ludia co maju nahovno robotu a este su aj zle plateni chodia rano vysmiati :D urcite je viac podrazdeny a este ked ma pocuvat dookola tie iste vyhovorky..necudujem sa. ja by som sa s nim nebavil vobec a vzal nohy na ramena :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Waagbistritz69 napísal:ktorá povýšila cestovanie bez lístka v MHD na politický boj..
ako?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

nadsázka trošeno :) ale čosi pravdy na tom je:
TB napísal:Sme skupina ľudí, ktorí cestujú „načierno“ verejnou dopravou v Bratislave. Snažíme sa to robiť organizovane a účinne. Vymieňame si informácie a skúsenosti, pomáhame pri pokutách - pravidelne sa zbierame niečo málo do spoločného fondu, z ktorého preplácame naše pokuty. Odmietame platiť cestovné a snažíme sa tak ušetriť v časoch neustáleho zvyšovania cien.

Nie sme žiadne občianske združenie, ani nebudeme. Nelobujeme na magistráte, či v Dopravnom podniku, nechceme vyjednávať o cenách cestovného. Konáme priamo, v náš prospech.

Inšpirujeme sa niekoľkými myšlienkami:

Solidarita a vlastná aktivita. Všetci rovnako znášame riziko prichytenia a takisto jeho následky. No vďaka tomu, že spolupracujeme, pokuta sa stáva hrozbou oveľa menšou, ako keby sme jej mali čeliť osamotene. Pomáhame si, komunikujeme, odovzdávame vedomosti a spoločne riešime problémy, čo nám dáva silu a pocit istoty.

Autoredukcia cien. Taktika talianskeho hnutia pracujúcich počas ekonomickej krízy v 70. rokoch minulého storočia, známa ako autoriduzione. Tisíce domácností svojvoľne znižovalo svoje účty za energie, nájomné, či potraviny alebo odmietalo platiť úplne. Išlo o obdobu boja za vyššie mzdy, ktorého výsledkom bolo zníženie cien základných potravín a elektriny: http://tribusba.blogspot.sk/2011/10/lorem-ipsum.html

Bezplatná doprava. Mnoho iniciatív vo svete sa snaží dosiahnuť zavedenie bezplatnej hromadnej dopravy, plne dotovanej z verejných zdrojov.* Argumentujú výhodami, ktoré by tento krok priniesol – skvalitnenie života v meste redukciou počtu áut, zníženie dopadov na životné prostredie a zvýšenie mobility pre každého. No na rozdiel od spomínaných skupín, uvažujeme podaktorí ďalej – prečo služby, alebo výrobky ktoré sú všeobecne užitočné, dnes vystupujú ako tovary na predaj a nie sú rovno dostupné všetkým?

* z tých, ktoré to kombinujú s organizovanou jazdou načierno sú to napríklad švédsko-nórska sieť Planka.nu alebo poľský projekt Pasažiersky štrajk (pozn. Wb69)
hughito
Redeemer
Redeemer

guess.whoo napísal:aaale snad mi nechces povedat, ze ludia co maju nahovno robotu a este su aj zle plateni chodia rano vysmiati :D urcite je viac podrazdeny a este ked ma pocuvat dookola tie iste vyhovorky..necudujem sa. ja by som sa s nim nebavil vobec a vzal nohy na ramena :D
Kde to tvrdím? Jediné čo hovorím, že ich to proste neoprávňuje byť prehnane a zbytočne agresívnymi voči ľuďom. Lebo to je už priamy zásah do ich integrity. Iné je, keď je niekto znechutený ako čašník napr. a neusmieva sa a nehýri nadšením pre svoju prácu (skrz mizerný plat) a iné je, keď ta niekto fyzicky napadne. Ono ale často robia týchto pomocných SBSkárov náckovia, takže tam sa tomu nečudujem.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tallinn – Estonská metropole hlásí první úspěchy po zavedení bezplatné veřejné dopravy. Funguje od letošního Nového roku jako první mezi evropskými hlavními městy. Podle tallinnské radnice hned za první měsíc provozu narostl počet cestujících o 10 procent, zatímco aut v ulicích Tallinnu ubylo zhruba 15 procent.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2 ... aut-ubylo/

//autoeditácia príspevku (08 Júl 2014, 00:46)
ale vráťme sa do BA :lol: tento to vyriešil:
Napísať odpoveď