Výsoké teploty NTB Komponentov

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Snayke
Novice
Novice

Výsoké teploty NTB Komponentov

Príspevok od používateľa Snayke »

Dobrý deň mám notebook Acer Aspire V3-571G-http://www.alza.sk/acer-aspire-v3-571g-sedy-d500828.htm

Mám menší problém s teplotami a následným poklesom FPS v hrách.

Príklad hrám Diablo 3 stabilne na 60 fps ale po 15 minútach hrania mi postupne začína klesať fps až na 30 a nižšie.
Tak isto je to napríklad pri hre Battlefield 3
Pri normálnom používaní je teplota okolo 60 stupňov
Ale pri hre stúpa teplota až nad 90 stupňov čo sa týka procesoru aj grafickej karty.
Notebook mi toto pred takým mesiacom určite nerobil(mám ho 3 mesiac zhruba...)

Prosím poradte mi či si mám kúpiť chladiacu podložku prípadne pastu alebo mám dať notebook reklamovať.
Takiež ma napadlo či nie je problém v nejakom ovládači aj keď mám všetky ovládače aktuálne cez Nvidia Experience.

Vopred ďakujem
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Výsoké teploty NTB Komponentov

Príspevok od používateľa hrban »

90°C je moc, a ak má len 3 mesiace, riešil by som reklamáciou... podložka schladí tam max o 4-5°C ale ak je tam nejaký problém s chladením, tak to nepomôže ani tak.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

podlozka by mala sluzit skor ako prevencia a opatrenie pred poskodenim komponentov kvoli vystavovaniu vysokym teplotam. cize ak ti pecie ten ntb bezne na 90 zanes ho reklamovat. oni ti ho prepastuju a vycistia. o par mesiacov ho tam vsak budes niest znova, ak nie aj skor ked zacne byt kazdy den vonku okolo 30 stupnov.
aj ked bol ten ntb relativne drahsi, stale je to acer a chladenie ma asi najhorsie vymyslene zo vsetkych vyrobcov. Navyse tam mas i7-cku ktora neuveritelne pecie.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

netrafil si, HP ma najhoršie vymyslené chladenie :D, ja mám tiež ACER s i7 v idle 36°C a v burne max 79°C ale to fakt po riadnom hraní, ináč sa drží pri 70-75°C. Čiže i tak je 90°C vysoká teplota.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak starsie modely HP ano, ale tieto novsie odkedy robia radu ENVY su na tom lepsie :D
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hovoril som o známej rade pavilion :D
njn tie acre treba čistiť tak raz za rok až raz za 2 roky, podľa toho koľko prachu máš v izbe, ale to asi každý NB je na tom rovnako, ale po 3 mesiacoch sa nemôže upchať chladič.
podložka je fajn vec vzhľadom nato, že je vyvýšená a potom to nesaje prach z podlahy/stola ako vysávač, ale tie poklesy teplôt nebudú markantné, ja mám jednu ale to len kvôli tomu fajn natočeniu :D či je zapnutá alebo vypnutá, teploty sú asi furt rovnaké.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

hrban napísal:hovoril som o známej rade pavilion :D
Aj tam treba rozlišovať že DV5 a DV6 špatné chladenie a DV7 super chladenie.
Každý kvôli DV5 a DV6 si myslí že všetky paviliony na celom svete do konca života budú mať zlé chladenie.
Pritom je asi logické ak má HP veľa reklamácii že v nových radách pavilionov sa snaží odstrániť chybu.
Ale samozrejme sa ľuďom nedivím keď si HP nekupujú kedže si práve HP týmto posrala reputáciu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak to zalezi aj od podlozky..ja ked mam svoj zalman zapnuty tak mam teploty aj o 8 stupnov nizsie
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak to sa mi velmi nechce verit ze ti to neschladi. ja mam NC1500 a teploty som sledoval cez viacero programov. pouzival som ju vydatne este s mojim predchadzajucim lenovom y560, teraz s y500 ju mam uz len na podlozenie na posteli a pod., nemam ju zapnutu.
Snayke
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Snayke »

Tak som to ako tak vyriešil odinštaloval som a nainštaloval ovládače GK a nahodil všetkú záťaž na GK nech nič nežerie výkon z integrovanej grafiky a procesor mi prestal až tak veľmi piecť. Ušetrilo to teplotu aj z grafiky takže sú tie fpska už stabilnejšie každopádne zanesem to premazať asi tak či tak.

//autoeditácia príspevku (08 Jún 2014, 22:09)
Tak som to ako tak vyriešil odinštaloval som a nainštaloval ovládače GK a nahodil všetkú záťaž na GK nech nič nežerie výkon z integrovanej grafiky a procesor mi prestal až tak veľmi piecť. Ušetrilo to teplotu aj z grafiky takže sú tie fpska už stabilnejšie každopádne zanesem to premazať asi tak či tak.
Napísať odpoveď