27" herny monitor
-
rocketter23
Medium Expert
27" herny monitor
Zdravim,
rozmyslam o kupe 27 monitora na hry ale nejak v tom nemam prehlad co je lepsie/horsie alebo na aky druh panelu sa zamerat.
Cena okolo 500e ale cim menej tym lepsie samozrejme.
Zatial sa mi pozdava tento: http://www.alza.sk/27-asus-pb278q-d360851.htm co vravite?
rozmyslam o kupe 27 monitora na hry ale nejak v tom nemam prehlad co je lepsie/horsie alebo na aky druh panelu sa zamerat.
Cena okolo 500e ale cim menej tym lepsie samozrejme.
Zatial sa mi pozdava tento: http://www.alza.sk/27-asus-pb278q-d360851.htm co vravite?
Re: 27" herny monitor
grafickú máš akú?
-
rocketter23
Medium Expert
Myslim ze moja karta bude postacovat na to rozlisenie v pohode a tiez na nejake high detaily v hrach 
-
Ryan Giggs
VIP
Toto je pomale nato aby to bol dobry monitor na hranie.
poviem ti to asi tak...
http://www.alza.sk/32-benq-bl3200pt-d1529260.htm
a ak je ti príliš veľký alebo by si chcel ešte niečo rýchlejšie (čo by som pri možnosti mať za takú cenu 32" oželel), tak s mojim požehnaním (sám ho mám):
http://lcd-monitory.heureka.sk/hp-zr2740w/
je rýchly ako diabol
podľa mňa sa nič iné neoplatí v tejto kategórii
http://www.alza.sk/32-benq-bl3200pt-d1529260.htm
a ak je ti príliš veľký alebo by si chcel ešte niečo rýchlejšie (čo by som pri možnosti mať za takú cenu 32" oželel), tak s mojim požehnaním (sám ho mám):
http://lcd-monitory.heureka.sk/hp-zr2740w/
je rýchly ako diabol
podľa mňa sa nič iné neoplatí v tejto kategórii
-
rocketter23
Medium Expert
Nejde mi o to mat co najvacsi monitor na stole ale uz by trebalo nejaky update z 24rky. A hlavne aby som pri prechode z 1ms nepocitil nejake oneskorenie / nemal duchov. Ale zase chcem sa uz niekde posunut z TN-panela takze nejake rady? 
To HP ma uz nejaky ten rok tak neviem..
To HP ma uz nejaky ten rok tak neviem..
a čo, že má "nejaky ten rok" ???
možno sú ešte nejaké možnosti ale ja sa ti zaručujem za to, že toto je najlepšie, čo môžeš v danej kategórii dostať a ver mi, že tých 32" spraví svoje a dokonca môžeš na to čučať z 50cm, no vďaka 1440p bude pozeranie zážitkom...
poviem to tak...ak by som pred pár mesiacmi, keď som kupoval HPčko vedel o tomto benq, tak mám ten benq...32" je 32"
a garantujem ti, že ten tvoj mega TN nemá 1ms
možno sú ešte nejaké možnosti ale ja sa ti zaručujem za to, že toto je najlepšie, čo môžeš v danej kategórii dostať a ver mi, že tých 32" spraví svoje a dokonca môžeš na to čučať z 50cm, no vďaka 1440p bude pozeranie zážitkom...
poviem to tak...ak by som pred pár mesiacmi, keď som kupoval HPčko vedel o tomto benq, tak mám ten benq...32" je 32"
a garantujem ti, že ten tvoj mega TN nemá 1ms
-
rocketter23
Medium Expert
Ze mozno za tie roky vyslo aj nieco lepsie
Cucat na to budem z 30cm aj keby to malo 50". Na filmy mam plazmu ktora stoji zapadnuta prachom, kedze filmy moc nepozeram.
Chcem to na hry, chcem aby to malo pekny obraz, prijatelnu odozvu a samozrejme cenu. A v najblizsich rokoch nebudem SLI kupovat tak aby mi najlepsia jednocipova karta stacila vykonovo na ten monitor. Ked sa nic normalne nenajde tak peniaze rozbijem na dalsie nie moc potrebne veci a pockam s monitorom zase (do kedy?).
// moje tn samozrejme nieje mega ale je to odpad, ktory som kupoval uz trosku davnejsie. Ja viem ze 1ms asi mat nebude ale marketing je marketing (narazal som hlavne na to aby novy monitor nemal odozvu 1s).
Cucat na to budem z 30cm aj keby to malo 50". Na filmy mam plazmu ktora stoji zapadnuta prachom, kedze filmy moc nepozeram.
Chcem to na hry, chcem aby to malo pekny obraz, prijatelnu odozvu a samozrejme cenu. A v najblizsich rokoch nebudem SLI kupovat tak aby mi najlepsia jednocipova karta stacila vykonovo na ten monitor. Ked sa nic normalne nenajde tak peniaze rozbijem na dalsie nie moc potrebne veci a pockam s monitorom zase (do kedy?).
// moje tn samozrejme nieje mega ale je to odpad, ktory som kupoval uz trosku davnejsie. Ja viem ze 1ms asi mat nebude ale marketing je marketing (narazal som hlavne na to aby novy monitor nemal odozvu 1s).
-
Ryan Giggs
VIP
1 ms nema žiaden monitor. To je nerealna hodnota. To že to udavaju vyrobcovia je len marketing.
Pokiaľ maš doteraz HP, môžeš uňho ostať. HP ZR2740w, ten ma nizky lag aj odozvu.
Pokiaľ maš doteraz HP, môžeš uňho ostať. HP ZR2740w, ten ma nizky lag aj odozvu.
input lag má jeden z najnižších na trhu...podľa mňa rýchlejšie je už len eizo fs2333 a tá novšia verzia 
a trh s monitormi sa teraz samozrejme mení...konečne zlacňujú 1440p monitory, keďže výrobcovia začínajú presadzovať 4k, na ktoré dnešný HW nie je vôbec pripravený
ku GPU...ja bežím na R9 290 a áno, pre 1440p gaming minimálne 770 a optimálne 780/r9 290 a najlepšie 780Ti/r9 290X
a trh s monitormi sa teraz samozrejme mení...konečne zlacňujú 1440p monitory, keďže výrobcovia začínajú presadzovať 4k, na ktoré dnešný HW nie je vôbec pripravený
ku GPU...ja bežím na R9 290 a áno, pre 1440p gaming minimálne 770 a optimálne 780/r9 290 a najlepšie 780Ti/r9 290X
-
rocketter23
Medium Expert
780ti mam
Preto by to uz chcelo aj nieco lepsie ako 24"
A 4K je moc (cenovo aj hw narokmi)
Budem uvazovat zatial o tom hp a pockam ci sa nenajde este nieco
A 4K je moc (cenovo aj hw narokmi)
Budem uvazovat zatial o tom hp a pockam ci sa nenajde este nieco
-
xH4wK
Osobne mam PB278Q, je to super monitor ale prechod z 1ms TN urcite pocitis, no nie je to nic hrozne, ja som presiel z 120Hz TN na toto a po tyzdni som si zvykol.
Kazdopadne cakam na:
http://rog.asus.com/324842014/gaming-mo ... g-monitor/
Kazdopadne cakam na:
http://rog.asus.com/324842014/gaming-mo ... g-monitor/
-
rocketter23
Medium Expert
A cena? 
cena ? ja ti poviem cenu...600-700 evry minimálne...
-
rocketter23
Medium Expert
Za 1k sa daju kupit krajsie veci ako 27" monitor 
áno, napríklad high-end gaming pc...
ide o to, že zase niečo, čo sa obaľuje marketingom a ovečky už idú...
ak by to prišlo DO 599€, tak to má ešte šancu, no pri častom kurze, ktorý si môžeme všimnúť, teda 1$=1€, tak by ma cenovka 826€ na alze neprekvapila
ide o to, že zase niečo, čo sa obaľuje marketingom a ovečky už idú...
ak by to prišlo DO 599€, tak to má ešte šancu, no pri častom kurze, ktorý si môžeme všimnúť, teda 1$=1€, tak by ma cenovka 826€ na alze neprekvapila
-
xH4wK
Wau, ty si tu nieco ako HW guru alebo nieco ?
Pretoze ak vies do 1k zostavit 'high-end' gaming PC tak to gratulujem.. asi ale mame ine predstavy o high-end.
Ten monitor je jedinecny svojho druhu a prvy na svete s 1440p 144Hz a g-sync, ta cena sa da ocakavat taktiez vzhladom na to, ze panel robil asus sam a je to specialny 8bit TN ktory ma byt kompromisom medzi TN a IPS.
Osobne som ochotny zaplatit za nieco co chcem.
Pretoze ak vies do 1k zostavit 'high-end' gaming PC tak to gratulujem.. asi ale mame ine predstavy o high-end.
Ten monitor je jedinecny svojho druhu a prvy na svete s 1440p 144Hz a g-sync, ta cena sa da ocakavat taktiez vzhladom na to, ze panel robil asus sam a je to specialny 8bit TN ktory ma byt kompromisom medzi TN a IPS.
Osobne som ochotny zaplatit za nieco co chcem.
Ja som davnejsie presiel zo zaprdeneho TN Asusu na IPS Dell U2311H. Hravam prevazne FPS hry z ziadne oneskorenie som nepocitil.xH4wK napísal:...ale prechod z 1ms TN urcite pocitis, no nie je to nic hrozne, ja som presiel z 120Hz TN na toto a po tyzdni som si zvykol.
-
rocketter23
Medium Expert
Dajte si battle kto postavi krajsiu zostavu do 1000E v mojej teme kde si vyberam monitor