Kúpa dovezeneho - neprihlaseneho auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
TomAss
King
King
Používateľov profilový obrázok

Kúpa dovezeneho - neprihlaseneho auta

Príspevok od používateľa TomAss »

Zdravím, chcem sa vás spýtať na jednu otázku s ktorou nemám skúsenosti. Sedím práve vo vlaku a idem pól Slovenska kvôli obhliadke jedného dovezeneho a neprihlaseneho auta. V prípade ze sa mi auto bude páčiť a budem ho chcieť zobrať, som počul ze aa to robí spôsobom ze predavajucemu nechám zálohu na prihlásenie a o týžden sa ponho vrátim ked bude mať všetky náležitosti vybavene. Rad by som však tuto 260km cestu tam a 260km naspäť už neabsolvoval a kľudne si náležitosti a prihlásenie vybavil sám, tj išiel by som dnes naspäť už na konkretnom aute. Lenže co v prípade ze auto prevezmem a neprejde napr. KO alebo STK ? Stačí vypísať do zmluvy ze predávajúci sa zaväzuje ze pokial by sa auto nepodarilo do x dni od prevzatia prihlásiť z nejakého dôvodu, tak je povinný auto prevziať naspäť a čiastku v zmluve vrátiť kupcovi? Bol by som takto kryty? Ďakujem za rady, Tomaš
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Kúpa dovezeneho - neprihlaseneho auta

Príspevok od používateľa heker »

Nech ho prihlasia oni, spravia KO, STK, EK, nech zaplati poistku a potom to len prepise za teba. Nevidim dovod, aby si mu ty daval zalohu za nieco s cim mozes mat dalsie problemy. Mozes mat v zmluve napisane, ze je povinny vratit peniaze a ty auto, ak sa nepodari prihlasit (sice nezmysel, ale pohoda), ale moze sa ohanat tym, ze si auto nevravil v pôvodnom stave, ze auto bolo poskriabane, znicena spojka, nefunkcna klima alebo ja neviem aka chyba a dokazuj, ze si to nesposobil.

Ak by som nieco taketo riesil, tak nech si to prepise na slovenske znacky a vybavi vsetky papiere, vratane tych administratívnych STK/EK, az potom by som podpisal zmluvu o kupe, dal zalohu ci celu sumu.
TomAss
King
King

Jasne chápem dik. Ja som sa len chcel spýtať na tu konkretnu situáciu ze by som sa v ňom už dnes vrátil domov s tým ze si ho prihlásim sám, a tým pádom by som nemusel znovu chodiť hore dolu :-)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a ako sa s ním chceš domov vrátiť, keď je neprihlásené a bez STK, EK a poistky? Píšeš že ideš vlakom, a nie s ťahačom. Do poštového vozňa ti ho teda rozhodne nebudú pchať

Je mi ľúto že dnes precestuješ zbytočne 500 kilometrov, ale mal si rozmýšlať vopred. Dnes tam nič nevybavíš, a robiť obhliadku keď ho čaká ešte toľko papierovačiek... dovtedy ešte toho môže veľa zničiť. Inak ak je dovezené, tak tam sa platí aj ten registračný poplatok po novom, nie? Rátaj aj s tým, ak je to nad 81kW
TomAss
King
King

Vravel mi ze ku nemu ma prenostne ŠPZ + by som ho zákonne poistil na mieste. Či ? Neviem, preto sa vás pýtam
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

250 km je dosť. Čo keď ťa stopnú fízli a zistia že nemáš STK?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

auto neprihlasene na SK znackach nemusi mat STK, ci?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

každé auto na akejkoľvek ceste v EU musí mať spravenú technickú kontrolu. Inač je nespôsobilé na jazdu a nemôže na cesty. Aké má značky s tým vôbec nesúvisí.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tak, predpokladajme ze tam kde bolo kupovane malo TK a keby bolo z talianska tak vidis uz ako nasi cajti kontroluju talianske papiere o technickej kontrole... STK je pre slovenske auta uz so slovenskou znackou, ci?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a nie sú tie nálepky na čelné sklo jednotné pre celú EU?
Každopádne on nepísal o tom že nemá STK, to iba vyplynulo z toho že spomínal že ju bude robiť a nespomínal prevozné značky. Ak má prevozné, zrejme má aj technickú lebo by mu ich asi nevydali. Takže celá táto diskusia sa uberá k riešeniu problému ktorý tu asi vôbec nie je :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

auto na slovenskych znackach musi mat slovensku TK, teda okrem pripadov kedy ju este nema lebo je nove.

Ked mas platnu zahranicnu TK menej ako tusim rok staru, nemusis robit celu TK, staci administrativna, ale ajtak musis mat slovensku.

Ak ma predajca prevozne znacky tak predpokladam ze to bude nejaka normalna predajna alebo velky bazar... mozno by sa dalo zariadit tak, ze oni vybavia vsetku administrativu az po samotne prihlasenie (STK, KO, EK preklady atd) a on si auto len prihlasi?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ee nálepky nie sú jednotné pre celú EU, tuším, že max v SVK/CZE, inde to vôbec nie je. Ale ak je auto na prevozných značkách, kľudne môže jazdiť do vypršania platnosti značiek (čo bude asi týždeň mínus tých pár dní čo už stoji na SVK). Každopádne, nebral by som to bez SK značiek, i keď si povieš, pohoda, auto je v poriadku, prejdem kontrolami, ale vieš ako to je, na políciu, zahájenie, stojíš v rade pár hodín, potom STK/EK/KO, všetko spraviť, znova čakať na značky.... to rátaj, že prestojíš možno aj pár dní v rade... ja osobne si to nechám spraviť u predajcu.

A nie, oni nech to pekne prihlásia na značky a on si to prehlási potom iba ako auto z iného okresu. Nedá sa to tak, že spraviť všetky kontroly na prevozné značky, auto predať a potom do iného okresu prihlasovať. To ho pošlú robiť všetko nanovo v okrese.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Tie nalepky na celne sklo nie su povinne ani na SK..
Napísať odpoveď