Klepanie z oblasti motora
Klepanie z oblasti motora
Zdravim, mam taky problem. Z oblasti motora nepravidelne pocut klepanie. Je to zvuk, akoby cvakalo nejake relatko. Nedokazem prist na to, cim to moze byt a cim je to zapricene, pretoze sa to vyskytuje skutocne velmi sporadicky, ale da sa to ovplyvnit. Niekedy to pocut hned od nastartovania, niekedy vobec, niekedy ked je motor zohriaty, ked pridam, ked uberiem, na neutrale, s rychlostou... Jednoducho, nepoznam pricinu. Avsak je to ovplyvnitelne do tej miery, ze ked napr. idem konstantnou rychlostou (nepridavam, nespomalujem) a cvaka to a ked v tom momente pridam plyn, tak to cvakanie prestane, resp. tak isto sa to vyskytuje aj naopak - nic neklepe a ked pridam, zacne to klepat. Este malicka drobnost, ked to klepe a pridam, tak sa frekvencia klepania zvysi umerne zrychleniu (otackam/plynu) az sa celkom strati. Vychadza to niekde z hornej-zadnej casti motora (cca niekde ako su stierace). Motor je benzinovy 2.0 16V DOHC 96kW. Dakujem za akukolvek radu.
Re: Klepanie z oblasti motora
Popisal si motor, co tak popisat auto? Bol si s tym na diagnostike? Neunika ti niekde vzduch, ktory by to sposoboval? Co turbo, lozisko turba? Alebo klapka? Mozno aj foto motora by to chcelo.
Sonata EF 2002. Na diagnostike som s tym nebol, turbom to, predpokladam, nebude, kedze to je atmosfera. Fotku motora nemam ani nemozem spravit, lebo som odcestovany.
@ 1:45
@ 1:45
Sviecka pusta iskru v nespravnom case, vo valcoch namiesto klasickeho horenia benzinu nastava detonacne horenie (to pocujes ako klepkanie). Pricin moze byt viacero, kazdopadne taketo jazdenie ti nici motor takze s tym treba hned nieco robit
L.O.L. dakujem za odpoved, nevies cim by to mohlo byt a co by tomu pomohlo, resp. cim to byva najcastejsie sposobene? Dakujem.
Moc velky predzapal?
Nie som odbornik, vedel by si mi poradit co to zapricinuje, resp. cim sa to da upravit, opravit, nastavit etc?
Kedy si menil olej? Spotreba oleja od vymeny do vymeny? Nemozu to byt hydrostely? Taky klepot ako popisujes mal kamarat na passate - zadrbana olejova vana + sitko.
Neviem uz presne kedy to bolo, ale viem ze menit budem teraz cez leto (7/2014) a spotreba tiez neviem kolko je. Pravidelne to kontrolujem, na sucho som nikdy nesiel.
A co sa tej vane tyka, tak ked som mal auto dvihnute, tak dole veru bolo trosku (viac) takeho olejoveho humusu.
Trosku som zhliadol nejake videa a to klepanie sa najviac podoba asi na nieco taketo, akurat pri pridani plynu by sa umerne otackam zvysila aj frekvencia klepania az by sa stratilo. Po pustemi plynu, ako by padali otacky, tak by sa klepanie vratilo vo vyssej frekvencii, ktora by sa zmensovala spolu s otackami.
A co sa tej vane tyka, tak ked som mal auto dvihnute, tak dole veru bolo trosku (viac) takeho olejoveho humusu.
Trosku som zhliadol nejake videa a to klepanie sa najviac podoba asi na nieco taketo, akurat pri pridani plynu by sa umerne otackam zvysila aj frekvencia klepania az by sa stratilo. Po pustemi plynu, ako by padali otacky, tak by sa klepanie vratilo vo vyssej frekvencii, ktora by sa zmensovala spolu s otackami.
nieco podobne to robilo aj mne.Nakoniec to bol zly kabel na sviecke.Bola poskodena izolacia a hadzalo to iskru
Za cca tyzden a pol sa konecne dostanem domov, tak sa na to poriadne pozriem a hadam sa dostanem konecne do servisu, pripadne na diagnostiku. Kazdopadne dakujem za tipy a rady.