Audio - Octavia I

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Kufor
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Audio - Octavia I

Príspevok od používateľa Kufor »

Zdravicko, vedeli by ste poradit radio + zatial iba predne reproduktory (vraj komponentne) do Octavie I Combi? Zatial padla volba na TOTO radio, no s vyberom reprakov je to tazsie.. Celkom padli do oka TIETO, bolo by to s nimi pocuvatelne, alebo by ste skor odporucili nieco ine - v priblizne rovnakej cenovej relacii?

Je to pre bracha, nie je to ziadny audiofil, tak nechce investovat zbytocne moc, no ak by sa nasli o malo drahsie, no ovela lepsie repraky, nebrani sa... Momentalne tam ma povodne, seriove repraky a radio tusim Symphony.

Thx.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Audio - Octavia I

Príspevok od používateľa Hegy »

Su aj nejake rozpocty?
teda niesom audioodbornik, ale magnat pokial ja viem nemaju moc hudobny talent :)
A aky styl hudby prevazne pocuvas?
Takto ako to mas, v serii, ma O I komponentne repro?
Kufor
Light Professional
Light Professional

Hej hej, namiesto Magnatov sa zrejme budu brat tieto MAC Audio. Co sa tyka limitu, na repro je to povedzme do tych Kc 1500,- (tieto MAC Audio sa daju zohnat za 1200), styly hudby vsetky mozne, od folku, cez rock ci metal az po DnB :)

Ono hlavne mu ide o to, nech to hra lepsie ako to, co tam ma teraz - to by uz splnili hadam aj tie Magnaty, ale kedze MAC Audia su iba o 2 stovky drahsie a kvalitovo vraj niekde inde.... Este sme vsak ani jedny hrat nepoculi, pred kupou sa chystam do predajne vypocut si ich nazivo, no radsej by som tam siel uz s nejakou konkretnou predstavou, nech tam nestravim pol dna vyberanim :) Preto to riesim dopredu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

hmmm ale pri autorepro dost urobi ozvucnica, a ked bude v predajni dokonala uzvucnica v aute mozes byt sklamany.
V tej cene neviem vobec ako a podla coho volit, nebude to vyhodenych 50€? Nepotesi viac nejaky duňáčik do kufra z bazoša?
Kufor
Light Professional
Light Professional

Tak zbytocne vyhodene peniaze to hadam nebudu, neviem, ake presne repro tam skodovka davala, ale nic svetoborne to teda nie je.. Neverim tomu, ze po ich vymene a samozrejme vytlmeni dveri nebude rozdiel vo zvuku vyrazny.. Ci? Uvidime, co spravi vymena samotneho radia. Tam vies o nejakej cenovo +- rovnakej, lepsej alternative?

Do kufra urcite nieee :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Radio asi fajn, viem ze v audiokruhoch co sa kvality zvuku tyka sa oblubuje Pioneer, skus pozriet nejaku alternativu tam :) pozri recenzie a rozhodni sa, aspon budes mat z coho vyberat. Najprv vymen radio a popocuvaj, uvidis, ked sa Ti to nebude zdat, nasetril by som si aspon 100€, nech to ma zmysel, podla mna repro 40-50€ 16,5cm kompá budu tak na urovni prvovyroby, ak vobec. Stalo sa neraz ze clovek uvazoval kupit nieco lacne "aspon to vymenim za povodne" a tie povodne pritom nemusia byt vobec tak tragicke, dokonca v mnoho pripadoch lepsie ako lacne aftermarkety.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Nerozumiem zmyslu pouzivania tu rozsirenej frazy " nie je to ziadny audiofil, " a podobnych variacii.

To je jasne, ze ma kvalitu zvuku v zadnej onej, ked planuje kupit repra za 45eur.
Otrepana hlaska, pritom vacsina nema vobec sajnu, co znamena slovo "audiofil", a co sa za nim skryva.

Ked chces vylepsit audio v aute, podla poradia od najvyznamnejsieho vplyvu na zvuk by to bolo asi takto (v podobnej cenovej hladine): repro > tlmenie dveri a inde > radio > zosilnovac > zvukove procesory > kable a ostatna bizuteria.

Zo znaciek v tejto cene najdes este Boschmann, uDimension, MBquart, JBL a i.
http://www.ahifi.cz/reproduktory-jbl-cs-6c.html
http://www.ahifi.cz/reproduktory-pioneer-ts-g172ci.html
oblubene ale trohcu drahsie je http://www.ahifi.cz/reproduktory-sinus- ... o-13s.html
znova drahsie, ale s dobrym pomerom cena/vykon je http://www.ahifi.cz/reproduktory-hertz-dsk-165-3.html

Radio je Ok.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som sa len snazil narazit na to, ze aby nahodou este necuvol naspat s repro za 45€, ide mi o to, ze OEM Mondeo repro v mojom aute hrali lepsie ako aftermarkety za 90€, len zial by som ich zosilnovacom odpalil tak som musel dat nieco do dveri co zvladne vykon zosiku, jednoznacne vsak OEM hrali lepsie.
Napísať odpoveď