Nabíjačka 1A vs. 500mA
-
qwerty-xyz
Re: Nabíjačka 1A vs. 500mA
no jo, preto odporucam aj ostatnym, kupit si nieco takeho ako mam ja, a potiahne to vsetko proste. ....
Ale na môj účel musí stačiť aj 2.1A, takže zbytočne budem kupovať 3.1A, keď si to elektronika v mobile sama obmedzí na cca 1.6A.. 
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
no pri tých 3,1A by som sa bál aby si neprišiel o kábel a konekor v mobile počas nabíjania. Mne vyhorela S3 pri 3A nabíjačke, proste si idem a v ahte cítim zhorený plast, pozerám z telefónu sa dymí. Odpojím kábel a plasty kolo konektoru ako žuvačka, nakoniec som musel celý konektor prepájkovať lebo starý bol nepoužiteľný a kábel vyhodiť spolu s nabíjačkou. Neviem ako sa to stalo (asi niečo na koncovke skratlo a zohrialo sa ...)
1A musi stihat dobijat aj ked je to pahltnejsi mobil. Taky tablet by som este pochopil ze nestiha. Bude to tou nabijackou ktora dava urcite menej nez 1A. Ono zas neni to moc zlozite si to zmerat.
-
qwerty-xyz
s tym som sa uz nezaoberal, ci by zhorel kabel, to ma ani nenapadlo, pretoze mobil som pchal stale len do tej 1A zdierky, a tablet do 2,1 A .... a ked si to tam vopchal takto tak sa to neprehrievalo.....
Urcite sa to neroztopilo kvoli tomu, ze bral viac prudu nez dokazal prekusat. To nema logiku. Hocijaky spotrebic ma urcitu spotrebu a na to musi byt stavany. Telefon ti nebude brat 3A aj ked nabijacka moze byt 10A.
-
hrban
Addict
Som nemyslel, že musím citovať seba ....hrban napísal:no pri tých 3,1A by som sa bál aby si neprišiel o kábel a konekor v mobile počas nabíjania. Mne vyhorela S3 pri 3A nabíjačke, proste si idem a v ahte cítim zhorený plast, pozerám z telefónu sa dymí. Odpojím kábel a plasty kolo konektoru ako žuvačka, nakoniec som musel celý konektor prepájkovať lebo starý bol nepoužiteľný a kábel vyhodiť spolu s nabíjačkou. Neviem ako sa to stalo (asi niečo na koncovke skratlo a zohrialo sa ...)
plus keby si čítate príspevky brm-a, tak mal už dve nabíjačky (starú 1A a novú 1A/2,1A) a ak som správne pochopil, obe sa správali rovnako, preto je nepravdepodobné, že dve nabíjačky budú pokazené, preto by som hľadal problém inde.
A ako to ''jednoducho'' zmeráš ? Chcem podrobný postup.
hrban.. ale podľa mňa tá 1A nie je pokazená.. 
Aby som zhrnul moje poznatky ohľadom nabíjania LG G2 (3000mAh baterka)
Originál nabíjačka LG 1.8A - nič nevypisuje a mobil nabije za cca 3hod
Staršia nabíjačka originál Nokia ešte z mobilu E52 1.2A - vypisuje pomalé nabíjanie a mobil nabije odhadujem za cca 5-6hod (večer okolo 22h dám do nabíjačky a keď v noci zobudím okolo 3h, ešte stále nabíja, ráno okolo 6h, je už nabitý)
Nabíjačka od iPhonu 4S (tá chybná verzia) 1A - vypisuje pomalé nabíjanie (neskúšal som nabiť vybitý mobil)
Nová autonabíjačka od mobilnetu 1A/2.1A - vypisuje pomalé nabíjanie a pri spustenej navigačke pomaly vybíja mobil
Stará autonabíjačka 1A - vypisuje pomalé nabíjanie (neskúšal som nabíjať ani nič iné)
USB kábel strčím do PC - vypisuje pomalé nabíjanie (nabíja naozaj pomalšie, ale nemám vyskúšané za akú dobu)
Mne to tak vychádza, že LG G2 potrebuje silnejšiu nabíjačku (čo som čítal na inom fóre, skúšali merať, koľko si berie mobil pri nabíjaní, vyšlo im 1.6A) a tá nová autonabíjačka 1A/2.1A je chybná. Čakám ešte jednu 1A/2.1A autonabíjačku a ak táto pôjde, tú od mobilnetu pôjdem skúsiť zo srandy vyreklamovať..
Ešte skúsim dve veci..
do iPhonovej nabíjačky zapojím G2 so zapnutou navigáciou..
do tej "akože chybnej" mobilnetovej autonabíjačky zapojím viac vybitý mobil. Možno elektronika mobilu obmedzila ampére, keďže baterka bola na 96% kapacite.. (ale toto sa mi nezdá, to by potom aj pri originál nabíjačke pri 96% malo písať pomalé nabíjanie a to nerobí)
Aby som zhrnul moje poznatky ohľadom nabíjania LG G2 (3000mAh baterka)
Mne to tak vychádza, že LG G2 potrebuje silnejšiu nabíjačku (čo som čítal na inom fóre, skúšali merať, koľko si berie mobil pri nabíjaní, vyšlo im 1.6A) a tá nová autonabíjačka 1A/2.1A je chybná. Čakám ešte jednu 1A/2.1A autonabíjačku a ak táto pôjde, tú od mobilnetu pôjdem skúsiť zo srandy vyreklamovať..
Ešte skúsim dve veci..
Hadam merat prud vies. Akurat je nutne znicit jeden USB kabel.hrban napísal:A ako to ''jednoducho'' zmeráš ? Chcem podrobný postup.
-
hrban
Addict
no práve, buď to máš merač s klieštami a kábel neničíš alebo normálny a sekaj do kábla. A brm máš vôbec merač, že by si si mohol omerať koľko ide do telefónu so zapnutou GPS?
Kliestat nema urcite. Tie na jednosmerny zacinaju na cenovke 200€ 
-
hrban
Addict
no veď toto je to, bežný človek nemá doma ani multimeter za 10€, že by si zmeral prúd, tak to potom moc jednoduché nie je omerať si koľko káblom tečie. A usb -> micro usb káble už dochádzajú aj mne... Mám asi už len dva, jeden v aute jeden na doma, takže sekať do káblov sa mi už moc nechce. Potom to opravovať ale už to nikdy nebude vyzerať pekne 
-
qwerty-xyz
sete na to chlapi, pouzivajte velkoprudove nabijacky a mate po problemoch. 
Ja mam tiež problém pri nabijani G2-jky v aute. Pri zapnutom GPS sa pomaly vybija. Na nabíjačka píše 0,5 A. Takže bude stačiť kúpiť nejakú z jedným A? Pripadne niečo poraďte.
-
hrban
Addict
čím viac tým lepšie by ti poradil qwerty, takže ak zoženieš 20A tak ber 20A, ak ti niečo prehorí potom tak neplač. asi tak ti to vysvetlím...
Dnes som vyskúšal ešte jednu nabíjačku.. nejaký 1A Belkin.. sranda, že po zapojení mi nevypísalo, že pomalé nabíjanie, ale aj tak to veľmi nenabíjalo, akurát udržovalo stav baterky na jednej hodnote. Ale ešte to musím otestovať pri dlhšej jazde.. 
A tá 1A/2.1A nabíjačka pomaly nabíja aj v druhom aute, takže asi bude vadný kus..
Ešte počkám na tú druhú 1A/2.1A nabíjačku..
A tá 1A/2.1A nabíjačka pomaly nabíja aj v druhom aute, takže asi bude vadný kus..
-
qwerty-xyz
kur*a FIX, .... ved aj keby si mal 10 A tak mobil si tolko nezoberie, si zoberie svoje maximum a konec. tak preto vravim ze serte na to, berte velkoprudove nabijacky a mate po problemoch, lebo zariadenia si zoberu kolko potrebuju a potom pohoda
-
hrban
Addict
tak to funguje dokým nezalomíš kábel alebo niekde niečo neskratne, a ak skratne tak potom nastáva toto (a to je len 50A pri 12V)