Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Waagbistritz69
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

e01.png
e02.png
e03.png
e04.png
e05.png
e06.png
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito

v zapadnych krajinach je bezne,tyka sa to obytnych domov v drahsich stvrtiach,ze majitel bytu je zmluvne zaviazany ze v pripade ked bude byt predavat,alebo prenajimat, tak ostatni vlastnici bytov maju pravo odmietnut noveho potencialneho majitela/najomcu podla vlastneho uvazenia,musi strpiet ze si ho doslova "prelustruju" a rozhodnu sa ci ho chcu alebo nie.
Cely "romsky problem" ma iba jedine riesenie:dat romom stabilnu pracu ktoru budu schopni vykonavat, dlhodobo sa nou zivit. Nic ine riesit netreba,ziadnych susedov,ani kto komu dava podnajom alebo nedava. Romske muzea, happeningy, ludova hudba, to je vsetko fajn, ale nic to v skutocnosti neriesi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No vidíš, ale pokiaľ budú existovať predsudky, ktoré ty nazývaš objektívnymi, tak aj s tou prácou to bude stále zabrzdené.
gogo956
Redeemer
Redeemer

To je vec slobody rozhodnutia konkretneho jedinca. Je to podobne ako ked ty mas oblubeny typ tricka /vzor,farba a pod/ a teraz by ti niekto zacal vycital ze si kupujes iba oblecenie ktore sa ti paci a nekupujes ine typy ktore sa Ti nepacia. Zivot je z 90percent iba o peniazoch,aj ked na prvy pohlad to tak mozno nevyzera. Je treba dat moznost aby mali peniaze aj tie skupiny obyvatelstva ktore su dnes socialne vylucene a nasledne sa automaticky aj zmeni vztah ostatnych k nim,pretoze budu vsetcia sucastou prirodzeneho obehu penazi v ekonomike. Ale aby sa dostali k peniazom pracou,legalne, nie aby ich im niekto len tak daroval. Som za rozumnu pozitivnu diskriminaciu-cielene vyberat schopnych a cielavedomych z mensin a pomoct im aby vytvorili elity v ramci svojej komunity-aby mali ostatni priklad.Je to vlastne to co sa pouziva v USA,ma to samozrejme svoje muchy ale pozitiva podla mna prekryvaju negativa. To ale nic nemeni na tom,ze afroamericania radsej byvaju medzi svojimi,aziati medzi svojmi a biely medzi svojimi.. :) :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Si dosť mimo, nie je to vôbec o rozhodnutí "slobodného jedinca." Volá sa to diskriminácia. :wink:

Analógia s tričkom bola tak chabá, že sa teraz sám sebe čudujem za túto vetu.

Podľa mňa je problém v paternalistickom a nadradenom prístupe, čo sa týka prístupu majority k minorite. Ako účinné a prospešné sa ukázali menšie autonómne projekty v rámci jednotlivých obcí - obecné firmy/spoločnosti, participácia na daných projektoch, spolupodielanie sa pri výstave domov napr. a pod. Ja mám dakedy pocit, že štátu tento stav vyhovuje, resp. elitám v čele. Proste je vždy fajn, keď sa môže plebs vybúriť na nejakej menšine, vinníkovi všetkého zla.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Zvlastne jak hned vsetko oznacujes za diskriminovanie a pritom sam diskriminujes.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

wladas napísal:Zvlastne jak hned vsetko oznacujes za diskriminovanie a pritom sam diskriminujes.
Hughito dlhodobo zije vo svojom la-la-la svete a takmer vsetky jeho prispevky su strasnou fackou do tvare slusnym ludom, ktori su nuteni zit v blizkosti "diskrimininovanych"

//prepac wb - samozrejme do toho la-la-la sveta patris aj ty
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

perdo rokov býval v jednom vchode s romáckou rodinou, spomínal to tu niekoľkokrát :roll:

//
Scorpion90 napísal:samozrejme do toho la-la-la sveta patris aj ty
tumblr_lrzt0rhOJ11r0995do1_500.png
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Waagbistritz69 napísal:perdo rokov býval v jednom vchode s romáckou rodinou, spomínal to tu niekoľkokrát :roll:
slusnou rodinou...
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

podľa škorpióna také zrejme existujú len v tralala svete
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skor by som povedal, ze podla isteho usera su neslusne rodiny zastupene minimalne :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

zo svojim majetkom si kazdy moze narabat tak ako uzna za vhodne,samozrejme v ramci platnych zakonov. V tvojich ociach je ale taketo spravanie z mne nepochopitelnych pricin zavadne. Pre teba by bolo dostatocne uposkojiva iba taka situacia,keby sa ludia z Lunika ix presidlili medzi normalnych slusnych ludi. To ze by taketo riesenie urobilo pre tych slusnych zo zivota peklo teba nezaujima.Teba zaujimaju iba anarchisticke poucky ktore nemaju nic spolocne s realitou. Zabudas na to, ze za socializmu taketo pokusy uz tu boli.Do Petrzalky sa davali do panelakov aspon jedna dve romske rodiny na vchod lebo sa ratalo s tym ze sa postupne budu "socializovat a skulturnovat" na uroven vecsiny.Ako tento experiment dopadol vie kazdy kto v tejto oblasti byva/l..
hughito
Redeemer
Redeemer

wladas napísal:Zvlastne jak hned vsetko oznacujes za diskriminovanie a pritom sam diskriminujes.
Ako? Tým myslíš môj postoj k náckom? Choď označiť všetkých ľudí, vrátane možno tvojich priamych predkov, ktorí pred pár rokmi bojovali proti nacistom, za ľudí, čo niekoho diskriminovali. Nebuď na smiech.

Áno, Scorpion90 úplne zbytočné poznámky (dokonca mám dojem, že zase), na ktoré netreba širšie reagovať.

gogo956: Takže podľa tvojej logiky, ak počas druhej svetovej vojny na Slovensku boli cedule na obchodoch: Židom a psom vstup zakázaný, tak to bolo v poriadku áno? Lebo, však jednalo sa o majetok daného vlastníka, môže si tam dať čo chcieť a pod. prístup presadzuješ dnes. Ja neviem či máš nejakú dočasnú slabosť ducha alebo čo, ale ak si si nestačil všimnúť, žijeme v roku 2014, nie v 40. rokoch minulého storočia. A v rámci platných zákonov? Ja v zákonoch nikde nevidím možnosť na akúkoľvek diskrimináciu na základe etnicity, skôr opačne, tak to neviem.

A najlepšie je, ako si sám predostrieš čosi, čo by som vraj chcel, podfarbíš to úplne zbytočne nejakou mojou domnelou motiváciu (anarchizmus) a urobíš aj záver, podložený na biednom argumente. Začínaš mi pripomínať pár istých užívateľov z tohto fóra, čo je celkom škoda. ;)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

hughito napísal:Ako? Tým myslíš môj postoj k náckom? Choď označiť všetkých ľudí, vrátane možno tvojich priamych predkov, ktorí pred pár rokmi bojovali proti nacistom, za ľudí, čo niekoho diskriminovali.
Presne tak. Ked uz vsetkych oznacovat za diskriminovanie tak naozaj vsetkych.

// nevadi, ostatni vidia
hughito
Redeemer
Redeemer

Stále nechápem, kam mieriš a podľa mňa ti unikajú aj súvislosti. Ako som už písal - byť náckom, to si človek vyberie a som 100% presvedčený, že takýto ľudia, ich aktivity a prezentácia by nemali byť tolerovaní. Ak sa niekto narodí ako cigán, tak to si nevyberie.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:jednalo sa o majetok daného vlastníka, môže si tam dať čo chcieť a pod. prístup presadzuješ dnes.
si mi čosi pripomenul :lol:
10305172_603385616443821_605171890701966864_n.png
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

neviem na zaklade coho si spochybnil to ,ze som poukazal na fakt, ze v drahsich stvrtiach na zapade je bezne ze ostatni vlastnici bytov musia schvalit noveho majitela bytu, alebo najomcu? takto to totiz skutocne na zaklade zmluvnych podmienok funguje.
hughito
Redeemer
Redeemer

Podlož tento fakt, nech sa je o čom baviť. Ja o tom neviem, rád sa podučím.
gogo956
Redeemer
Redeemer

pocul som to od viacerych ludi ktori zili v Usa,neviem aky by mali mat dovod aby si to vymysleli,verit tomu ale samozrejme nemusis.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty tuším toho veľa počuješ, máš veľa známych čo všeličo zažívajú a pod. Je to síce pekné, ale v diskusii sa treba baviť čo najviac konkrétne. Navyše si spomenul nejaké luxusné komplexy či čo - ktovie, ako to tam majú poriešené.
Napísať odpoveď