Zrušenie registračnej dane .

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
maty89
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zrušenie registračnej dane .

Príspevok od používateľa maty89 »

Čaute, počul som vraj na dalši rok ma byť zrušena ragistračna daň. Čo je na tom pravda? (hodte link, alebo temu ked už taka je, diky)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Zrušenie registračnej dane .

Príspevok od používateľa hojko »

Ked si o tom pocul, tak preco nam prave ty nepovies viac, trebars to, ze od koho si to pocul, kde si to pocul atd...??? Co tak skusit Google a pohladat, ze ci nieco nenajdes, hmm???
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

To zrusenie by sme asi vsetci motoristi uvitali, ale nemyslim si, ze je to realne. Mohli by sa aspon upravit sadzby, ktore by nezohladnovali az tak výkon vozidla, ako skor vek vozidla, resp. kombinaciu tychto dvoch faktorov
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Čiže za starú herku s 150 kw zaplatím rovnako ako za novú mestkú nákupnú tašku s 80kw ? :D
Scorpion90
King
King

Presne opacne :D . Cim starsie vozidlo, tym vyssia registracna dan. S vynimkou napr. veteranov, ktore by neboli urcene na kazdodenne jazdenie. Cize ak by si si chcel doviest staru herku so 150kw by si zaplatil nasobne viac ako za 80kw novinku. Ale nie ovela viac, ak by to islo nove/zanovne auto so 150kw. Samozrejme cely model by bolo treba prepracovat. Inak 80kw mi nepride ako nakupna taska, na bezne jazdenie staci
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Scorpion90: Podla mna uplne nezmyselny sposob co pises. Podla mna idealny je taky, ze by sa cena pocitala z trhovej ceny vozidla. Trebars ked sa tebou dovezene auto predava v bazaroch po 4000 eur, tak z toho vypocitaju registracnu dan, trebars 40 eur. Ked sa dovezena limuzina predava za 45 000 eur, tak nech z toho daju trebars 1000 eur. Pride mi to ferove vzhladom na cenu dovezeneho auta.
Scorpion90
King
King

Podla mna je zase blbost co si napisal teraz ty, aj ked netvrdim, ze moj navrh je idealny. Samozrejme by ho bolo treba poriadne prepracovat, ale tvoj sposob by zo Slovenska spravil novu Litvu alebo Lotyssko, kde na cestach nevidis pomaly nic ine, len rozhegane stare Passaty, BMW-cka a Audiny /80,100../. Cielom by malo byt omladenie vozoveho parku a nie naopak dovoz starych pleciek - kedze by sa dovazali z vacsej casti len tie... + male nakupne tasky
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

A co ludia, ktorych nove nekvalitne auta nezaujimaju a radsej si kupia nieco kvalitnej poctivej stavby a prezije nove auto co ma zivotnost 3-5rokov?
Scorpion90
King
King

Netvrdim, ze moj model je spravodlivy. Koniec koncov, spravodlivost by sa zabezpecila len vtedy, keby ziadne registracne poplatky neboli :)

Ale skus dat do pomeru, kolko ludi zo 100, kt. by doniesli stare auto by doniesli preverene kvalitne auto, kt. by v pohode prezilo aj tie nove auta a kolko z nich by donieslo vycaptane sroty na kseft :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked chce niekyo stary passat alebo bmwcko, tak si ho kupi aj na Slovensku. Pochybujem, ze by sa tu vozili stare auta. Ano, mozno by bok vacsi dopyt po passatoch, trebars B5.5, B6, ale velky rozdiel by som v tom nevidel. Na vyradenie starych aut tu bolo predovsetkym srotovne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Scorpion90: Pred dvomi rokmi bol taky model, ze sa ziadne poplatky podla kW pri dovoze neplatili a mas pocit, ze sa tu hemzili stare Passaty, BMW alebo Audi??? Ja rozhodne ten pocit nemam.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

ľudia idú po spotrebe, čo ti poviem :D
Scorpion90
King
King

Hojko: podla mna je velky rozdiel neplatit ziadne poplatky a platit poplatky podla vysky obstaravacej ceny auta :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A na to prave narazam, takze mi skus odpovedat. Ked sa pred rokmi neplatila registracna dan, tak si mal pocit, ze sa tu hemzili stare Passaty, BMW alebo Audi???
Scorpion90
King
King

Nie nehemzilo, ale prave tvojim navrhom by sa to mohlo zmenit.

Modelova situacia A bez poplatkov:

Doveziem Passat za 4000 + regist.poplatok 0 = moje celkove naklady su 4000
Doveziem A8 za 45000 + regist.poplatok 0 = moje celkove naklady su 45 000

Modelova situacia B s poplatkami ako ich navrhujes ty:

Doveziem Passat za 4000 + regist.poplatok 400 = moje celkove naklady su 4400
Doveziem A4 za 45000 + regist.poplatok 4500 /poplatok 1000 by podla mna nebol/ = moje celkove naklady su 49500

Aj ked toto je dost extremny a nevhodny priklad, kedze ten kto uvazuje o Passate za 4000, nebude uvazovat o A8 za 45000 a naopak. Skor to bolo myslene na vykonovo podobne auta s rozdielnym vekom napr.

Doveziem Civic za 4000 + regist.poplatok 0 = moje celkove naklady su 4000
Doveziem Civic za 6000 + regist.poplatok 0 = moje celkove naklady su 6000

Modelova situacia B s poplatkami ako ich navrhujes ty:

Doveziem Civic za 4000 + regist.poplatok 400 = moje celkove naklady su 4400
Doveziem Civic za 6000 + regist.poplatok 600 = moje celkove naklady su 6600

A to moze zvadzat ku kupe lacnejsieho variantu..Kedze podla mna by ten poplatok pri drahsej variante bol propocne vacsi..navyse by to mohlo zvadzat k upravovaniu kupnej ceny :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Scorpion, keby si chcel usetrit, kupil by si ojazdene auto na Slovensku. Tym by sa dovoz pleciek praveze obmedzil, lebo pomerne k cene auta by boli naklady vyssie (oproti stavu bez poplatkov uplne) a neoplatilo by sa stare rozhegatiny vozit z cudziny. viac by sa oplatilo vozit skor novsie auta, kde naklady za dovoz predstavuju mensiu pomernu cast ceny za auto.

Takze prave naopak ako tvrdis ty, absencia poplatkov nahrava viacej dovozu pleciek.
Scorpion90
King
King

Asi som teda Hojka zle pochopil. Kazdopadne sa asi zhodneme, ze aktualny model je zly

Ja som to myslel tak, ze ak je poplatok napr. 10% z nakupnej ceny a ja najdem v zahranici napr. Passata za 2 000 a na Slovensku je za tu istu cenu, tak sa mi ho oplati skor doviest a zaplatit 200 eur navyse, lebo viem, ze nie je po nejakom nevyburenom dilinovi

Ale ak chcem kupit A4 na Slovensku za 15000 a taku istu napr. v Nemecku tiez za 15000, tak si rozmyslim ci sa mi to za tych 1500 navyse oplati..atd
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

mna to odradza kupit si novy Leon Cupru ked si predstavim ze za 26000 auto mam dat 2100 reg. poplatok tak to asi radsej 1,8 TSI kde je poplatok 3x mencsi alebo pockat na auto ktore bude prihlasene importerom/predajcom
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mna by odradzalo dat za nejaky seat 26 litrov :D

...kaslat na registracne dane, tie tu uz budu naveky, radsej mi povedzte, kedy sa tu uz budu dat prihlasovat tie pravostranne kramy...
Napísať odpoveď