Vw Transporter autorádio

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Martin11
Light Star
Light Star

Vw Transporter autorádio

Príspevok od používateľa Martin11 »

Zdravím ľudia potreboval by som sa poradiť ohľadom kúpy autorádiá, moj tatko má vw Transporter T5 rok nejaký 2006 a ma tam nejaké originál rádio od vw ale je to ešte starý kazetak čo len chrapci.... a keďže ide mať narkdky chcem mu kúpiť nejaké lepšie rádio aby bplo aspoň na usb/cd aby keď s ním idem niekde ďalej som si mohol počúvať svoju hudbu..... a ako tak pozerám po nayku nejaké tie rádia značka bude asi pioneer alebo Alpine ale chcem vedieť či tam môžem kúpiť rádio 4x50w sú tam 4 repraky žiaden extra zvuk ale ujdu -_- teraz lrn chcem vedieť či to bude vhodné či tam nie sú nejakeu silnejšie reproduktory bude teda ok yp 4x50w ? Ďalej by ma zaujímala výmena ako som si to tak obzrel nie sú tam žiadne srobiky ani nič v tom zmysle takže bude asi treba dať dole celú prístrojovku či ? Urobia to niekde v servise a ak tak aká je cena takejto výmeny ak máte niekto akékoľvek skúsenosti s týmito autami a rádiami v nich tak budem vďačný :)
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vw Transporter autorádio

Príspevok od používateľa hrban »

ohľadom výmeny pozri nejaké videá na yt. tam bude tisíce návodov na vw. a všetko je to na jedno kopito.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

na T5 chces menit radio? udes tam ma pravdepodobne Gammu, ku tomu by som si na tvojom mieste kupil len CD mechaniku a zabudoval ju niekde do kastlika, alebo CD menic. To radio uplne postacuje na tie repro...

Ohladom vymeny radia, nechcel by si vyberat celu pristrojovku, to mi mozes verit. Ako sa vybera, to sice neviem, ale mne na T4 staci vopchat prst do mechaniky na kazety a potiahnem von.. u T5 netusim.. Ak nieco, tak http://www.transporterclub.cz, tam je toho viac nez dost...
Martin11
Light Star
Light Star

Jj tu stránku si checknem pozrel som sa na to dnes a je to vw alpha rádio a na ytb som pozeral tie nejaké totorialy a vyzerá že sa to bude dať vybrať pomocou nejakých removerov také nejaké kľuče ide skôr o to, , či tam bude dobré rádio nejaké napríklad toto : http://autoradia.heureka.sk/pioneer-deh-4600bt/ či sa mám pozerať na nejaké specialnejsie parametre atď myslím konkrétne keďže to je skôr taký tranzit či to nemá nejakú silnejšiu baterku čo by tam niečo odpielko a toto. ..
Prílohy
20140615_152117.jpg
20140615_152117.jpg
Fuxxo
Darca
Darca

To radio tam das v pohode.. na vybratie ALPHy ti netreba removery :) stacia ti nahradne rezacie planzety z menich orezavacov, vsunies ich to tych zvislych dier vedla tlacidiel pretacania, planzety potlacis dnu rozumnou silou a radio vytiahnes.. ap otom uz len prerabanie :)
PjotR1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PjotR1 »

Cože toto rádio sa ešte dávalo do VW v rokoch 2006? :shock: :lol: Mal som ho v Bore ale to bola 1999.To rádio je generačne už dávno za opicami.Nehralo zle ale kazeťák no dá sa nan pripojiť cd menič alebo ak chceš USB existuje taká vecička volá sa to Yatour a je to Digitální hudobný adaptér k autorádíám VW.Stojí to cca 80€ je to aj na SD karty a AUX.A to pôvodné rádio sa vytahuje s takýmito "nožnicami".Ja by som to rádio určite menil za niečo novšie odporúčam Kenwood,Pioneer...:smt006
Tu som našiel na YT aj video je to síce z Golfa MKIV ale systém je presne taký istý ako T5 :wink:
Prílohy
yat.jpg
nož.jpg
Martin11
Light Star
Light Star

jasné ja ho chcem vymeniť tiež nechápem prečo tam je take rádio keĎ to je z 2006 ale celá ta vybava mi príde taká za opicami v porovnaní s inými modelmi vw koncernu v 2006 ale to je jedno....ja chcem hlavne tam si pripojiť mobil bluetoothom alebo cez AUX o cd až tak nejde... a tá vecička za 80 € mi príde ako dosť nevýhodná kúpa veď za 80€ sa dá zohnať už celkom poriadnejšie rádio a nech to tam nevyzerá jak v trabante -_-
tie odstranovače pozerám na ebayi : http://www.ebay.com/itm/Radio-Removal-T ... f8&vxp=mtr asi kupim tieto a odstranim ho.... a ako tam dám to nové bude mať tiež taketo otvory čo to tam vsuniem pomocou týchto removerov alebo bude treba nejaka úprava ? ...... a ešte ma napadlo to čo je v krúžku nejaké malé svetielko... všimol som si parkrat že to preblikáva v nejakom intervale, a je to vyzerá že súčasť toho rádia ... nieje to nejaký alarm alebo niečo v tomto zmysle ?
Rádio beriem toto :
http://autoradia.heureka.sk/pioneer-mvh ... ecifikace/
Prílohy
radio alpha.png
Fuxxo
Darca
Darca

Martin11 napísal:jasné ja ho chcem vymeniť tiež nechápem prečo tam je take rádio keĎ to je z 2006 ale celá ta vybava mi príde taká za opicami v porovnaní s inými modelmi vw koncernu v 2006 ale to je jedno....
pozri si odkedy sa vyrabaju T5 a robia ich doteraz, len su po neviem kolkom facelifte ;)
PjotR1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Áno aj to nové rádio sa bude vytahovať presne tak isto ako toto originálne,akurát že na tom Piooneri budú tie dierky za predným panelom.A myslím že v balení toho Pioneera budú tie vyťahováky.A to červené svetielkom hmm...no možno to má niečo spoločné s kódom tieto rádia keď odpojíš baterku tak zvyknú pýtať kód.Ale možno to znamená aj niečo iné neviem ja som to svetielko nemal :wink:
Martin11
Light Star
Light Star

Aha tak to je ok potom, este byba zaujiml ramik ten bde tiez v baleni ? Cital som nejke vw fora a dost tam riesia aj tie ramiky tak neviem ci mi bude treva kupovat poda mojho vkusu neaky alebo bude v baleni diki
PjotR1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Všetko bude v balení aj rámik :wink: Ale ešte jedna vec a to neviem či ti bude pasovať koncovka antény ja som musel kupovať takú redukciu v Nay za pár centov.
Martin11
Light Star
Light Star

jáj no to neni až taký problém ak by si bol ochottný možeš mi tu dať link na tu redukciu prihodim ju do balíka nech potom nejsu problémy aj by som si to našiel ale nemám ani poňatia ako to vyzerá a ty si menil tiež taketo radio u vw ?
PjotR1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Ano ja som tiež menil také rádio za podobného Pioonera ako chceš ty.Všetko bolo v pohode až na tú anténu nešla tam zapojiť pretože originál má inú koncovku tak som musel ísť kúpit tú redukciu.Budeš potrebovať niečo takéto. :wink:
http://www.saunika.sk/auto-anteny/anten ... lik---498/
Napísať odpoveď