Game of Thrones - Seriál

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Game of Thrones - Seriál

Príspevok od používateľa twardykamen »

Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

K dnešnej epizóde
Spoiler
Asi len jedna výhrada - škoda že ten boj netrval niekoľko dní ako v knihe , malo to takú správnu atmosféru (pokusy Divokých ako napríklad obrnená "korytnačka" a tak ďalej )
Inak super , emócii sme si užili minulý diel takže som rád že toto bola čistá mäsiarčina , + tá Kosa :D Pri súboji Thorna s Tormundom som už len očakával koho odpravia aby to bolo zaujímavejšie ale som rád že sa držia knihy (aj keď nie úplne , ani jeden z nich v tom čase nebol v bitke o Castle Black )
Myslel som si že HBO pustí viac peňazí do drakov a vlkov lebo zatial je to túto sériu bieda. Aspoň viac Ghosta dnes , keď už ho zapojili do boja , nielen jeden výskok :D
K čitateľom:
Spoiler
V preview na ďalšiu epizódu si diváci všimli že pre tej scéne so Sandorom sa tasí Oathkeeper , to znamená že Brienne asi zraní Sandora :| Možno je to len tak nastrihané , uvidíme ale je tam scéna kde Sandor padá dole kopcom... Dúfam že uvidíme na konci Lady Stoneheart lebo to keď vynechajú tak ma normálne nahnevajú :D A hlavne nech Stannisa neskrátia na 50 sekúnd aby ušetrili ...
Nabudúci tyždeň nás čakajú veľké veci
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Dobre spravená časť, som rád, že tomu nechali priestor celú epizódu a nebolo to nijako prerušované udalosťami z KL a iných lokácií. Trochu som čakal, že sa to skončí príchodom
Spoiler
Stanisa a jeho oslobodzujúcej armády, ale asi si to nechávajú až na 5. radu
Momo46
Professional
Professional

čo sa týka toho
Spoiler
myslím si že Stannis bude na konci poslednej epizódy , v preview-i je , podla mňa to skončí tak že bude záber na Stannisa vystrojeného ako zdraví Jona po boji a potom v 5. sérii ostatok
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

//tak v spolieri, aj ked inotaj sa mi zdala celkom dobra :)
Spoiler
ja sa tesim na to, ze podla preview sa ukaze co je pravdy na legende, ze ktosi to zlato serie :D
deathwig
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa deathwig »

jackb napísal:ja sa tesim na to, ze podla preview sa ukaze co je pravdy na legende, ze ktosi to zlato serie :D
Spoiler
aj ked to asi vela "show watcherom" nedojde, mohol by si to oznacit ako spoiler, kedze uz bolo spominane ze sa hovori o tom, ze tywin serie zlato :D
inak (koniec 10. epizody - big spoiler)
Spoiler
stannis bude mozno v strede, na koniec si nechaju LSH a tesne pred tym bude tyrionova scena
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

Podľa mňa by tam mali byť všetky vyššie spomenuté spojlery, keďže táto séria ma pokrývať celú druhú polovicu tretej knihy.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

inak ako je to s ďalšou sériou? piata asi ešte nie je natočená čo? :smt009
kvasko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kvasko »

Element napísal:inak ako je to s ďalšou sériou? piata asi ešte nie je natočená čo? :smt009
Na dalsiu sesriu si budeme musiet, bohuzial, pockat do buducorocneho aprila :(. Zacni citat knizky, ak si tak uz nespravil, tiez si to rocne cakanie chcem vyplnit tymto :).
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

este sa ani nevie kto bude hrat nove postavy, nieto aby bola natocena :D

//autoeditácia príspevku (15 Jún 2014, 17:18)
ten moment, ked si uvedomite, co sa ma stat v dnesnej epizode a viete, ze v USA je Den otcov :D
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Haha, good point. Velmi sa tesim na poslednu cast. Tato seria pre mna top
mufazo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mufazo »

Presne:D ešte pribudlo aj video na GoT stránke
aa pozor, video pozerajte na vlastné riziko ked ste nevideli 8. časť 4. serie
Momo46
Professional
Professional

Úplne perfektne to spravili - 10/10 - od úvodu až po koniec -
Spoiler
Rozhovor Jona s Mancem a potom Stannisov útok ; Qyburn "lieči" Gregora , Pohľad Melisandri na Jona , Deanerys a zatvorenie drakov , Súboj pred jaskyňou , Brienne vs Hound - super súboj , valar morghulis (konečne)
Drobné negatíva pre mňa (otvorte len tí čo čítali knihy)
Spoiler
Poporade - 1. Tešíl som sa na Gregorov krik ( myslím že teória o serovi Robertovi Strongovi je potvrdená)
2. Ochladzovanie vzťahu Cersei - Jamie si pravdepodobne nechávajú na ďalšiu sériu ale tešíl som sa že ju nejako hnusne odmietne keď sa po ňom liapala toľko
3. Three eyed raven mohol byť trochu viac znetvorený ( 125 rokov a prerastenie tela konármi urobí svoje + červené oko a žiadne oko )
4. Prvé tri sú v podstate drobnosti ktoré vadia mne osobne ale nie je to strašné a ani sa tým nič nemení v deji ALE toto podla mňa neurobili moc štastne - Tyrion nepovedal pár (už) slávnych viet ako napr že Tywin nekadí zlato , Tyrion nepovedal Jaimemu o tom s kým všetkým cersei šuká a hlavne Tysha ! AJ 4 a 5 knihu Tyrion vkuse rozmýšla o "wherever whores go" a podla mňa je to podstatné pre vývoj jeho postavy (aj to ako mu Jamie povedal o nej pravdu) , myslím že Tywinove zabitie by malo viac šťavy
Čo sa týka Lady Stoneheart - Tvorcovia nám ukazujú že sa neboja zabiť postavy len aby to "lepšie" vyzeralo alebo šokovali ale keď môžu spraviť cliffhanger ako sviňa tak od toho upustia :roll:
Niekde som síce čítal že sa Martin k tomu vyjadril tak že trochu ľutuje že napísal Lady Stoneheart ale čo je na tom pravdy neviem , Jojena úplne zbytočne odrovnali , Ak by bola
"Jojen paste" teória pravdivá tak by to bolo oveľa zaujímavejšie ; Children of the forest :plus:
CGI rozpočet si jednoznačne šetrili na túto časť , dúfam že pokým výjde 5 séria tu bude 6 kniha :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pre čitateľov:
Spoiler
Akosi mi to už uniklo, zrejme už v knihe. Moc si to nepamätám, len viem, že to bolo také nejasné. Z Clegana sa stane Robert Strong?
Momo46
Professional
Professional

Spoiler
Hej , v podstate Gregor zomrie ale jeho bezhlavé telo je nejakým spôsobom vzkriesené Qyburnom , následne sa stane členom Kings guard a pár ľuďom je podozrivý pretože nič neje , nepije , nespí a nedáva si dole helmu. Neskôr sa stáva Cerseiným šampiónom, Je to len teória , zatiaľ nepotvrdená Martinom ale myslím že v dnešnej časti to bolo potvrdené dostatočne
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Prosím, keď píšete spoiler, ktorý sa netýka seriálu, ale knihy, tak na to upozornite. Je síce pekné, že hughito tak spravil, ale Momo to neoznačil, rozklikol som to, lebo som čakal na komentár k poslednej časti seriálu, a v prvej vete na mňa vyskočil spoiler z ďalšej série. Vďaka.

Časť perfektná. :)
Spoiler
Aj tak som ale úplne mimo z Branovej línie, a neviem, čo to všetko má znamenať. Chvíľu som mal pocit, že pozerám Narniu, alebo nejaké rodinné fantasy. :) Niekto nejaké objasnenie, ktoré neobsahuje spoilery po 4 sérií? :)
Taktiež, momo napísal:
Spoiler
"Pohľad Melisandri na Jona", čo za týmto hľadáš? Ušlo mi niečo? Alebo je to niečo, čo nečitateľov zatiaľ zaujímať nemusí?
Momo46
Professional
Professional

Sorry , zabudol som napísať že to je pre hughita

Ber to ako divák len v tom zmysle že bolo zaujímavé ako sa Melisandre na Johna zahľadela - nič viac nič menej ;)

Tu je o jeho minulosti čo to popísané ( nemali by tam byť spoileri ) http://awoiaf.westeros.org/index.php/Brynden_Rivers

Škoda že si nedali väčšiu námahu s jeho vyobrazením , takto by mal vyzerať podla popisu v knihe
Spoiler
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ok, kde mam zacat citat po tejto poslednej casti ??? Nemozem cakat tak dlho :D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja mám rozčítaných zopár vecí, a zvažujem aj GOT, ale rozhodne by som si to dal celé, a nie od nejakej štvrtej knihy. :)
Momo46
Professional
Professional

Najlepšie je čítať od prvej aj keď ste už videli 4 série. Veľa dôležitých veci v seriály samozrejme nie je a hlavne sny a proroctvá - v 1 knihe je napríklad sen ktorému neprikladáte nejakú vážnejšiu pointu a potom sa buchnete po čele v 4 či 5 že sa to splnilo , na veľa vecí musíte prísť sami a tak ďalej a tak ďalej , tie knihy sú proste tak geniálne že je ťažké pochopiť ako to mohlo ísť z jednej hlavy :wink:
Ja som začal čítať hneď po prvej sérii pretože som si povedal že nie je šanca aby som rok čakal na ďalšiu bez toho aby som vedel čo sa stalo keď je taká možnosť a úplne ma to pohltilo , ešte aj teraz , takmer po 2 rokoch čo vyšlo Tanec s drakmi nájdem na fóre nejaké teórie / špekulácie / vysvetlenia ktoré mi ušli
Takže určite radím aby ste nečakali a prečítali si knihy , snáď Winds of winter výjdu čo najskôr
Napísať odpoveď