Game of Thrones - Seriál

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Game of Thrones - Seriál

Príspevok od používateľa Hensym »

Spoiler
Inak, ten koniec s tou Aryou, čo to malo znamenať? Tá minca bola od toho šampóna čo menil tvár nie? Prečo ju potom zobral na loď, čo značí tá minca? A aký význam malo jej "Valar Morghulis"? To mi ušlo?
Ku knihám. Po anglicky viem celkom dobre, aktuálne čítam knihy v angličtine, no sú určené pre mladšie publikum ako GOT, a už tam sa mi zdá slovenčina/čeština pohodlnejšia. Vraj je viac prekladov, a niektoré sú zlé. Vieš mi poradiť, ktoré mám hľadať?

EDIT: Dík Momo, tak, knížky už sú nahodené v tablete, už iba dočítať rozčítané a idem na to. :)
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Tuším že len 4.kniha - A Feast for Crows bola preložená zle , respektíve boli preložené mená , tituly , mestá atď ale niekde som tu čítal že existuje aj normálna verzia. Prvé 3 knihy + piata sú v CZ preložené veľmi kvalitne. Slovenský preklad je na tom tak že prvá kniha v SJ by mala výjsť cca o mesiac
Čo sa týka tej mince čo jej dal Jaqen H'ghar aka šampión - dám to pre istotu do spojleru aj keď o deji ani postavách do budúcna nič nespoilujem
Spoiler
Jaqen patrí do sekty Mnohotvárneho boha ktorý má chrám práve v Braavose. Sluhovia tohoto boha sa volajú The faceless men a sú to nájomní vrahovia - tí najlepší. Tá minca vlastne je niečo ako vstupenka do tohoto chrámu. Keď Arya podala mincu kapitánovi a povedala Valar Morghulis tak sa zľakol pretože si vieš predstaviť akú povesť títo nájomní vrahovia majú. Preto jej hneď dal aj kajutu lebo Faceless men nemôžu zabiť priateľov a známych z ich minulého života (Kapitán sa snaži logicky spriateliť s Aryou
mufazo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mufazo »

momo
Spoiler
to bolo niekde v knihe ze faceless nemozu zabit nikoho znameho alebo priatelov z minuleho zivota? lebo som cital teoreticky spoiler, ze by arya dostala ulohu zabit niekoho z rodiny, napr Sansu ale tak by to uz odpadlo ked to nemozu urobit
Momo46
Professional
Professional

Spoiler
Je to vyvodené z téorie že faceless men nemôžu poznať tú osobu ktorú poznajú aby to nebolo osobné a nebolo nejaké citové voči obeti. Keď Arya pluje do Braavosu tak posádka chce aby poznali jej meno a dávajú jej dary.
Tu sú nejaké citácie
Spoiler
The priests used the language of Braavos, though once for several minutes three spoke heatedly in High Valyrian. The girl understood the words, mostly, but they spoke in soft voices, and she could not always hear. “I know this man,” she did hear a priest with the face of a plague victim say. “I know this man,” the fat fellow echoed, as she was pouring for him. But the handsome man said, “I will give this man the gift, I know him not.” Later the squinter said the same thing, of someone else.

“Faces must be earned.” “Tell me how.” “Give a certain man a certain gift. Can you do that?” “What man?” “No one that you know.” “I don’t know a lot of people.” “He is one of them. A stranger. No one you love, no one you hate, no one you have ever known. Will you kill him?” “Yes.”
Spoiler
Čo sa týka Aryi tak by som to bral ako výnimku keďže chce zabiť všetkých ktorí jej nejako ublížili a Ihlu schovala , takže si trochu udržiava tú starú identitu
Podla mňa sa stane faceless (wo)man čo sa týka tréningu ale zradí ich a pôjde si po svojich.uvidíme.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Spoiler
Ja som tiez nechapal ze preco zrazu ked ukazala mincu tak jej boli ochotny vsetko spravit, a este ju aj odviezli k tomu chramu. V knihe to tusim nebolo vysvetlene ze preco.

Inak momo aky bol ten sen v prvej knihe co sa splnil v 4/5? Jedinu vidinu, ktoru si pamatam, ze sa takto splnila bola vidina Daenerys o Red Wedding v tom chrame warlockov
Momo46
Professional
Professional

Markoff
Spoiler
To bolo obrazne čo sa týka poradia kníh ale niektoré sú splnené polovične a väčšina sa splní až v 6 a 7 knihe ale napríklad Ghost of High Heart - ak si to pamätáš tak to bol ten duch stareny na kopci ktorý chcel aby mu zaspievali , bola tam aj Arya vtedy ak si to dobre pamätám a hovoril : "The old gods stir and will not let me sleep," she heard the woman say. "I dreamt I saw a shadow with a burning heart butchering a golden stag, aye." teda proroctvo o Renlyho smrti , ďalšie 2 v tejto sérii neboli ukázané a to Balonová smrť Faceless manom -"I dreamt of a man without a face, waiting on a bridge that swayed and swung. On his shoulder perched a drowned crow with seaweed hanging from his wings." a potom "I dreamt of a roaring river and a woman that was a fish. Dead she drifted, with red tears on her cheeks, but when her eyes did open, oh, I woke from terror. All this I dreamt, and more." čo je o Lady Stoneheart , je ich viac ale nebudem to tu vypisovať , tu by mali byť aj s vysvetlením http://www.westeros.org/Citadel/Prophecies/
Alebo toto napríklad (dávam zvlášť aby mohli otvoriť aj tí čo len pozerajú seriál)
Spoiler
"I dreamt a wolf howling in the rain, but no one heard his grief," the dwarf woman was saying. "I dreamt such a clangor I thought my head might burst, drums and horns and pipes and screams, but the saddest sound was the little bells. I dreamt of a maid at a feast, with purple serpents in her hair, venom dripping from their fangs. - 1. veta je Red wedding 2. veta je purple wedding (v knhe mala Sansa ten jed schovaný v sieťke vo vlasoch preto purple serpents in her hair)
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Spoiler
aha už si to pamatam, ale počkať ta stará žena bola len duch? A oni ho všetci videli? Nejak mi unikajú súvislosti, budem si to musieť lepšie naštudovať :D
mufazo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mufazo »

wow, pozerám koľko vecí mi ušlo a to som to čítal všetky knihy 2 krát.
a k 10tej casti mensie sklamanie ze (pozor spoiler do dalsej série)
Spoiler
sa neukazala Lady stoneheart a Jon sa nestal este velitelom aj ked vraveli, ze seriál pokryje celú 3tiu knihu. Myslíte že Lady sa ešte ukáže? myslím že to bude dôležitá postava v spojení s Brienne a asi aj s Jaimem
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pre čitateľov.
Spoiler
To kto má byť tá Lady Stoneheart? Ja mám úplne výpadky z tých kníh. :D

14 000 :aasmile3:
Momo46
Professional
Professional

hughito
Spoiler
Beric Dondarrion našiel na brehu mŕtvolu Catelyn Stark a prepustil jeho život do nej (radšej nechcem vedieť akým spôsobom) ale keďže Cat bola už 3 dni mŕtva tak to nie je až taká existencia akú mal on.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Nuž celkom solídne zakončenie série. Som zvedavý ako sa popasujú s tou ďalšou a dúfam, že dovtedy už bude konečne vonku TWoW :)
O rok sa z nových postáv jednoznačne najviac teším na
Spoiler
princess Arianne of Dorne :smt050
, azda pre ňu vyberú nejakú akurátnu herečku.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

šokujúci záver štvrtej série GoT - 5 miliónov divákov zatknutých za filmové pirátstvo! :lol: známa to agentúra The Onion:
http://theonion.com/articles/shocking-g ... %3ADefault
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

WB, teraz nebudem pokojne spavat. Snad moj zamestnavatel neposkytne logy...

Muffi, ja som uz pred rokom, ked oznamili Pedra ako Oberyna, dufal v http://dexter.wikia.com/wiki/Jamie_Batista ako Arianne. Aj vyskou aj odvahou v scenach zo zaverecnej sezony by sa hodila, a samozrejme je latino ako Pedro. Ale kedze jeho "kamaratku" hrala Indka, tak mam obavu, ze cast padne tiez na osobu povodom z tej casti sveta. Len nech Doran nema prizvuk ako Ranjit (HIMYM), alebo Apu (Simpsons) ci Raj (TBBT) :D

inak, po tom co ste si chalani pisali v spoileroch, tak si musim najst cast tie knihy precitat este raz :)
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

Nemá niekto na predaj knihy za prijateľnú cenu? Ideál cz/sk obávam sa ze en by som neporozumel i keď ang. Ovládam solídne
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ehm, tak ako serial aj knihy su dostupne v sivo-ciernej zone internetu
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

No tú herečku z Dextera by som veru bral, tá tuším už aj tam mala nejaké tie odvážnejšie scény takže v GoT by sa zrejme tiež nehanbila. Aj mne by sa mi do tej úlohy viac hodila latino ženská, tak nejak som si aj celé Dorne predstavoval pri čítaní.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

O čiernej zóne viem ale predsa tlač je tlač nerád hľadím do displeja
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Rozhodol som sa, že si pozriem tento seriál. Chce sa spýtať, v akom jazyku by ste mi odporučili ho pozerať? Či je český dabing dobrý alebo radšej originál eng + keď tak titulky?

Vďaka :)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Univerzalna odpoved na takuto otazku - Original + titulky. To plati pre vsetky serialy. Najde sa len par vynimiek, kde aj dabing je dobry, napr. priatelia, simpsonovci... ;-)
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Určite originál + cz. titulky. V slovenčine je to preložené katastrofálne, a dabing pokazí každý seriál. Plus, pochytíš čo to z angličtiny, nejaké výrazy a slovíčka :)
Napísať odpoveď