Problémy s otcom

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Cross
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Problémy s otcom

Príspevok od používateľa Cross »

Ahojte. Po dlhom rozmýšľaní som sa rozhodol že sem napíšem môj problém. Jedná sa o otca. Posledné roky som s nim často mal problém výjsť, dohodnúť sa, jeho povaha je úplne opačná ako moja. Je to výbušný typ, často nerozmýšľa o tom, čo hovorí, a bohužial uráža ľudí okolo seba. No posledný rok sa to vygradovalo až do vyhrážok o vyhodení z bytu, zlomení končatín atď. No začal som študovať v zahraničí takže som rodičov videl len raz za pár mesiacov, aj to len na pár dní. Keď som prišiel domov na sviatky tak mi mama povedala niečo čo ma dosť zarazilo. Povedala mi že nechýbalo veľa a podala by návrh na rozvod, jednoducho už toho mala dosť. Kedže som nebol na blízku ja, "schytala" to namiesto mňa. Dennodenne musela počúvať tie jeho výbuchy, a kto vie či len počúvala.. Teraz som prišiel na prázdniny domov, a hneď prvý deň som dostal ponuky na "choď si hľadať vlastný byt a staraj sa o seba". Keby sa to dalo tak to spravím hneď, a mamu beriem so sebou. Mamča je na invalidnom dôchodku, no privyrába si k tomu ako predavačka v stánku. No aj to dokopy je málo. Ja som 9 mesiacov v roku preč, a to čo zarobím na brigádach popri škole mi tak pokryje ubytko, jedlo a občasné pivo s kamarátmi. Neexistuje že by som jej ešte niečo posielal domov na nájom. Ostať doma však nedokážem , a neviem čo s tým robiť. Nedá si povedať, je to s ním stále len horšie a horšie. Bojím sa nechať niekedy mamu samú na viac dní, čo keď mu prepne... Čo robiť? Ďakujem za rady :/
Unkown
Medium Star
Medium Star

Re: Problémy s otcom

Príspevok od používateľa Unkown »

Toto je blbá situácia, kamarát má otca s podobnou povahou a riešenie sa nám za veľmi dlhý čas nepodarilo nájsť. Došlo to až do bodu, keď som pozbieral všetku svoju odvahu a rozhodol som sa porozprávať sa s ním osobne. Vyzeralo to tak, že moje slová mali požadovaný účinok, no len na pár dní. Vyriešil to odchodom k starým rodičom. A v tvojom prípade je tiež asi jediná možnosť odísť od neho, hoci keďže sa musíš postarať ešte aj o mamku, bude to ťažšie.
DarkNation
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DarkNation »

Nech matka poda ziadost o rozvod. V pripade domaceho nasilia nech sa neostycha zavolat policiu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Alkohol?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Povedz mu ze ak sa neukludni, moze prist k urazu.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Byt nadobudli spolocne? Ak ano, tak nech poda ziadost a nech ju vyplati. Pokial vam nie je hlava rodiny oporou, tak nech pali do pi*e :evil:
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Nastrieľaj mu na papuľu, možno mu to pomôže :x
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

kayko napísal:...tak nech poda ziadost a nech ju vyplati.
A ked nebude mat z coho? Ked niesu financie tak rozvod neriesi absolutne nic. Obaja budu mat pravo byvat v tom byte.
Napísať odpoveď